Меркел и Макрон: Русия да освободи украинските моряци

Двамата настояха за свободен график през Керченския пролив
28 дек 2018 18:30, Елка Василева
260
Меркел и Макрон: Русия да освободи украинските моряци
Ангела Меркел и Еманюел Макрон. Снимка: архив, Reuters

Германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макрон призоваха днес с общо изявление Русия да освободи украинските моряци, които задържа миналия месец в Керченския проток, предаде Ройтерс.

Още по темата

Москва обвини 24-мата моряци, че незаконно са преминали през руската граница. Според Киев Русия незаконно е задържала трите украински военни кораба и техните екипажи.

"Настояваме за сигурен, свободен и безпрепятствен трафик за всички кораби през Керченския проток и за незабавното и безусловно освобождаване на незаконно задържаните украински моряци", заявиха Меркел и Макрон.

След задържането на моряците и корабите Киев призова западните си съюзници да обмислят въвеждането на още санкции срещу Русия, припомня Ройтерс, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


260
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
16
 
6
 
! Отговори
(*_*) преди 5 години
Путинокантропите тук , които ползват всеки възможен случак да излижaт имиджа на русия да вземат да почетат основните положения на морското право (не е изисква много четене).Морските пътища трябва да са свободни за цивилни плавателни съдове!Но пък сега заради кекавото си мостче към Крим русия ни в клин ни в ръкав започна да развява тезата ,че Азовско море е нейно вътрешно море (независимо от Украинската брегова ивица!)Интелектуалното ниво на родните русофили е плачевно.
40
2
 
14
 
! Отговори
гого преди 5 години
споко бе, ще им върнат гемиите, е младежите ще почакат, Порошенко курбан ги прати и по добре да не се прибират че ще им спретнат един тамошен процес военен..
39
4
 
17
 
! Отговори
Ели преди 5 години
Действително украинският народ страда.Тъжна работа, единадесет биолаборатории на ЦРУ, финансирани от Пентагона, крайно време е украинците да се замислят "какво по-дяволите" се случва в държавата им?Разбирам, че хостинга на "Миротворец" не е в Украйна, най-вероятно е на името на някакво хлапе под 16, ама не е нормално случващото се там.Не знам, мислех че украинците са умни хора?!Може ли бивша БКП снаха да води в листата за президент?Втори е някакъв Шоумен?Съсипаха я Украйна!Съсипа я ЦРУ!
38
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия двамата вкарват нова тактиката, да уморят руснаците от смях.
37
4
 
19
 
! Отговори
БиБи преди 5 години
Много бих се зарадвал ако лично бездетната леля и също бездетният Макрон се качат на украински кораб и потеглят под руския мост. Отговорът ще бъде безпощаден, но и двамата няма да посмеят да сторят това. Нито Столтенберг...
36
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия двамата що не се оженят.
35
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да попитам българомразците, т.е. путинофилите : готови ли сте утре да подадете заявление за напускане на Ес и Нато и да последвате раССия? Готовили сте, продажници?...пп. Не мога да разбера, откъде идва тази толкова дълбока ментална привързаност към раССия? Заради финансова зависимост ? Чак не ми се вярва да е от това и така да си зарежеш Его-то заради едни пари? Да е заради руски корени? Може, ама това е много, много малък % от българите. Да сте учили там? Ами и аз съм учил? Тогава от къде ?
34
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Меркелицо стига си ръсила глупости, щото руснаците да врътнат кранчето само за 20 минути и на 21-вата си убита с камъни.
33
6
 
19
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
Да бе, и Путин ще изпълни искането на една бездетна танте-канцлерка , която си отива, и на баба внучето, потопило Франция в кръв! Боже, тези не дали живот на поне едно бебе, не разбраха ли, че Тръмп, Путин и Cina президентът не смятат ЕС за нищо... Нали Путин ако за един зимен месец спре горивото, на немците ще им окапят носовете и ушите! А Тръмп разговаря с двете "М" и с пияндето от ЕК като с покорни слуги! Взела АКК да заповяда на руснаците! Та тя с 1 млн. имигранти не може да се справи!
32
4
 
18
 
! Отговори
на Росен Говорителя преди 5 години
Росен щеше да освободи Крим.Каза:Ей ся ша им таковам налиОбаче женътъ му не го пусна
31
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама кои сте вие бе смешници, руснаците не ви бръснат за слива.
30
6
 
19
 
! Отговори
Руски преди 5 години
Те са нарушители,и като такива са подложени под наказателна отговорност,разберете че с Русия не бива да се експериментира,и който го направи ще си понесе отговорността!!
29
7
 
18
 
! Отговори
Патриот преди 5 години
незабавно освобождаване на всички задържани жълти жилетки макарончо и бабо изперкел!Лецемери долни!
28
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тези, които мислеха, че могат да влизат в Русия както си искатповече няма да правят такаобещаватРуснаците ще ги пуснат, разбира се.Защо са им такива.След като излежат наказанието си съгласно демократичния закон.Ценностите са правото свободата.Ако искат свобода, нямат право да влизат в чужда собственост
27
7
 
26
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
До Анонимен"Руската *** трябва да се затрие."А,нищо против-отивай и затривай!Но не ангажирай с глупостите си нормалните хора!Впрочем,колко души като тебе ще се съберете?50-100 от цяла България?Ще ви изпратим на война с почести!То и Роско Плевнята щеше да пляска Русия,ама като се огледа-зад него никой.
26
5
 
20
 
! Отговори
:):) преди 5 години
очаквам скоро тез момчета украинчета да решат да поискст руско гражданство, че в украина нищо добро не ги чака миличките. Пратиха ги на заколение ...
25
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И ако не ги освободи какво ще направите бе тапири?
24
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия двете мишки от кога сънуват, че могат да казват на Русия какво да прави.
23
4
 
25
 
! Отговори
без бой преди 5 години
Меркел и Макрон нещо са се объркали. Та нали, ако украинските моряци бъдат върнати в Куев, там ги чака военен съд! Ще ги съдят за неизпълнение на заповедта на Пороченко незабелязано да преминат под Керченския мост, и в случай на обстрел, да отговорят на руснаците с огън. Вместо това, те страхливо се предадоха, без бой, и дори не потопиха гемиите си!
22
3
 
17
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Край Сталинград още има потомци на пленени немци ,възстановявали града до 1957 г....Така че ,на тия още им е рано !!!