Меркел и Макрон: Русия да освободи украинските моряци

Двамата настояха за свободен график през Керченския пролив
28 дек 2018 18:30, Елка Василева
260
Меркел и Макрон: Русия да освободи украинските моряци
Ангела Меркел и Еманюел Макрон. Снимка: архив, Reuters

Германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макрон призоваха днес с общо изявление Русия да освободи украинските моряци, които задържа миналия месец в Керченския проток, предаде Ройтерс.

Още по темата

Москва обвини 24-мата моряци, че незаконно са преминали през руската граница. Според Киев Русия незаконно е задържала трите украински военни кораба и техните екипажи.

"Настояваме за сигурен, свободен и безпрепятствен трафик за всички кораби през Керченския проток и за незабавното и безусловно освобождаване на незаконно задържаните украински моряци", заявиха Меркел и Макрон.

След задържането на моряците и корабите Киев призова западните си съюзници да обмислят въвеждането на още санкции срещу Русия, припомня Ройтерс, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


260
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
4
 
20
 
! Отговори
Паметлив преди 5 години
Още като започна строежът и хохлите почнаха да се хвалят как ще го взривят.Имаше и два удара на кораби в пилоните(не се знае дали е било умишлено или не).Значи ще бъде пълна лу.д.ост руснаците да оставят укрите да си щъкат под моста както им скимне.Затова има ясни и прости правила за преминаване-обстойна проверка на корабите и задължително руски лоцман!Ако Меркел и Макрон държат на пълна свобода на корабоплаването под моста-нека му плащат застраховката срещу терористичен акт!
20
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Меркел и Макрон поне излизат с макар и смешна, но декларация.А как постъпи Тереза, която заплашваше, че ще изпрати в Азовско море яка част от кралския флот, за да накаже Путин? Тереза изпрати в Черно море научен кораб, което предизвика насмешките на наглосаксонския печат.
19
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Двамата най-мразени в собствените си държави се изказаха.
18
2
 
28
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Бабата и Бабо.бецът....Тия май се мислят за голямата работа,ама явно нещата слабо зависят от тях.Истински преговори може да се водят само от Тръмп,Путин и Си Дзинпин,останалите са като кучета лаещи покрай кервана.
17
1
 
19
 
! Отговори
Д преди 5 години
Тези двамата да си гледат германия и франция бабичка не иска пенсия а макронче да гледа негова пенсионерка а не русиятя сама знае руски зЗакони
16
2
 
23
 
! Отговори
Барселона преди 5 години
Когато атовете се ритат...страдат магаретата...
15
1
 
26
 
! Отговори
Ели преди 5 години
Първо махнете Сава от Миротворец, щото верно е джендърство да го сложите там.Съвсем изкукаха украинците - визирам политиците.Завчера се чудих как да оправдая невменяемит Порошко пред приятели от Мюнхен.Народите в ЕС са потресени от невежеството и липсата на етикет и дипломатически протокол от Слугите на ЦРУ в ОКРАИНА.То бива, бива, съвсем изпростяха укрите политици.Когато укър политик говори, нормалните хора сдържат подигравателната си усмивка, от добро възпитание, не от друго!Ужас!
14
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Макрон да освободи арестуваните протестиращи.
13
0
 
11
 
! Отговори
kybrat plylev преди 5 години
taka napisanoto zaglavie - ne moze da se razbere tova molba li e kam rysia ili zapoved - zashtoto za vtoroto ;neviarvam nekoi da gi vzeme na seriozno - smeshnite merkel i bez drygo e svarshila , a fremskia smeshnik ne moze da se opravi s potestite v sopstvenata my strana
12
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Меркел и Макрон, оправете батаците в собствените си страни!Свободен трафик за всички кораби през Керченския проток е откровено неблагоразумие.Ако се взриви танкер под арките на Кримския мост вие ли ще поемете отговорност?Съдовете трябва да подлежат на задължителна проверка.
11
3
 
43
 
! Отговори
Петров преди 5 години
Макрон оправи Франция и почна да дава акъли на Русия.
10
3
 
38
 
! Отговори
:):) преди 5 години
и двамата обречени пътници
9
2
 
12
 
! Отговори
V преди 5 години
Русия и САЩ трябва да направят големи съкращения в армиите си .Но не си дават сметка за това ;) А германците трябва да оправят мениджмънта си щото нито ще има кой да им бачка нито кой да им служи в армията . Времената сега са други .Нацизма не върви вече.Трябва си промяна на политическия строй у ФРГ ту .някак да се промени отношението към хората иначе ще загубят и тая война за контрол над континента ,защото от хитлерово време е ясно че само с евро пропаганда не става ;)
8
0
 
32
 
! Отговори
ни са знай преди 5 години
Съдът ще реши кога ще бъдат пуснати, въпреки призивите на първобитняците от Европа!
7
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще ги освободи, разбира се. Като им изтекат присъдите.
6
0
 
33
 
! Отговори
Путин : преди 5 години
"Авангард", "Сармат" или "Кинжал" ?:) :) :)
5
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Порошенко да отиде в затвора вместо тях. Сега като загуби изборите и ще е свободен.
4
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно пък тия твамата ?
3
3
 
43
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
Палячовци !
2
38
 
6
 
! Отговори
(*_*) преди 5 години
Франция и Германия лека полека започват да схващат ,че с първобитняците от русия човешки диалог не може да съществува.