38% от германците не искат Меркел като канцлер до 2021 г.

Тя обаче иска да изпълни мандата си, 43% - също
29 дек 2018 11:44, Александър Попов
39
38% от германците не искат Меркел като канцлер до 2021 г.
Снимка: Reuters

38 процента от германците биха желали канцлерката Ангела Меркел да бъде сменена начело на правителството още преди изтичане на мандата й през 2021 г., предаде ДПА.

Според проучването на социологическата агенция ЮГов, поръчано от ДПА и оповестено днес, 43 на сто обаче смятат, че тя трябва да остане на поста си до следващите парламентарни избори, които трябва да се състоят след по-малко от 3 г. , а 18 на сто не са изразили мнение по въпроса. За предсрочно оттегляне на Меркел са се изказали най-много привърженици на деснопопулистката партия "Алтернатива за Германия" - 78 на сто от тях.

Меркел сдаде председателството на своята партия - Християндемократическия съюз в началото на декември след 18 г. начело на ХДС. Тя бе сменена от генералния секретар на партията Анегрет Крамп-Каренбауер. На конгреса Меркел каза, че би желала да изкара мандата си като канцлер до края.

ДПА отбелязва, че Меркел може да бъде сменена само ако настъпи промяна в управляващата коалиция - ако например социалдемократите я напуснат, или ако се стигне до предсрочни избори след загуба на вот на доверие в канцлера в Бундестага.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: ангела меркел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Винету от Банкя , виж % на бабичката ти 38 ! Твоите са 98 ! Махай се Тикво !
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наистина жалко , че не са успели .
24
2
 
9
 
! Отговори
Скептик преди 5 години
Меркел направи много грешки като подкрепи войната в Сирия и преврата в Украйна. Трябва да се каже, че просто слушкаше нарежданията на Обама прекалено прилежно. Сега може да се реваншира отчасти като наложи Северен Поток 2 въпреки опита да я убият на път за Аржентина.
23
0
 
8
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Лъжете, кучета мръcни!
22
0
 
11
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
проблемът на меркел е, че никой не иска да глътне онуй, що тя изкенд3а, в името на баща си!..."разузнавачът"
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И В БЪЛГАРИЯ САМО 30 % ХАРЕСВАТ БОРИСОВ
20
0
 
7
 
! Отговори
И аз преди 5 години
И аз не я искам!
19
0
 
9
 
! Отговори
анон преди 5 години
лично аз ако ме питат на улицата " обичате ли ли третополовите?" ще кажа "Не, и не се срамувам от това", обаче има доста хора с промит мозък
18
0
 
8
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
или друг пример: ако в проучване питате германците, дали обичат евреите, ще изкарате 109% "да".ето и един виц по повода: на немска гара, някакъв си пита случайни хора:-обичате ли евреите?всеки отговаря с "да", а само един започва да ги псува...-ето един честен човек - рекъл си разпитвачът и попитал любезно:-бихте ли ми пазил куфарите за няколко минути...
17
0
 
11
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
когато и да си отиде меркел, все ще е късно, вече.колкото до тези "проучвания" - не казвам, че те са силно манипулирани, но са безпределно повлияни от т.нар. немско "социале ервюншхаит". т.е. анкетираните не искат да ги приемат като различни от общонасаденото у мнозинството. пример: ако на улицата ви питат: "обичате ли третополовите?", голям процент ще кажат "да", за да не ги изкарат пред обществото, че са "ксенофоби" и "хомофоби".
16
0
 
7
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 5 години
А "баба Мара" няма кой да я побара!
15
0
 
17
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 5 години
Уважавам мнението на "гледна точка", но съм на друго мнение. Чужденците дори да се интегрират стопроцентово - генът си е ген. Турците вече доказаха моето твърдение. Докато първото поколение турци в Германия се скъсваше от работа, дори и най-черна, третата генерация турци тук се скъсват от мързел. Така ще стане и с мигрантите. От тях ще има повече зян, отколкото кяр. Не съм против тях, и те са хора като нас. И те имат право да живеят. Анатема за тези, които ги разбутаха по родните им места.
14
1
 
3
 
! Отговори
G преди 5 години
До баба мараЗа препинателни знаци чувал ли си?
13
2
 
20
 
! Отговори
ЕВРОПЕЕЦ преди 5 години
Тази жена обърка Европа. Отдавна трябваше да си ходи.
12
16
 
4
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
След толкова непопулярна, но необходима политика, щом само 38% неодобряват Меркел, значи всичко е окей. Над 40% от мигрантите вече са интегрирани, другите се квалифицират, учат и раждат. Защото само чрез раждаемостта ще се УВЕЛИЧИ човешкият ресурс и родените там вече ще са второ поколение.Ето как ВЕЛИКА ГЕРМАНИЯ, вместо да псува собствените си управляващи за отрицателният си прираст, набързо ще си реши проблем. А ние ще гледаме като бити ***!
11
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 15Скудоумчо червеног..ъъз, актуализирай си опорките, сега на мода са "агнешките главички" и крушовицата - с гребла и грантове напред до пълно ос..ра..не!Само далновидните "визии" на *** Делакроа и Хр. Иванов-грантаджията ще спасят и България, и Германия, и Европа!
10
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да им пратим Тиквата за разнообразие!
9
2
 
15
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 5 години
Много актуална и добре написана публикация от г-н Попов. Само нещо цифрите не се връзват. Истината е, че Меркел омръзна на всички с коварната си усмивчица и може би 85-90 % от германците не я искат повече. Бизнеса, обаче е доволен от този кадър на Ерих Хонекер, а медиите са в ръцете на бизнеса. Този, който плаща - поръчва музиката. Мисля. че Меркел ще изкара мандата си и после ще се покрие някъде с 20 хил. евро месечна пенсия. Се ла ви!
8
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"43 на сто обаче смятат, че тя трябва да остане на поста си до следващите парламентарни избори,"Не е изненада, че немските талибани я подкрепят с мнозинство.
7
3
 
19
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
межд съд за меркел съсипа германия Европа и света германия трябва да плаща сметката за бежанците а не ес 1939 подпалиха света сега пак правят същото