От арабския свят: Ердоган е най-изтъкнатият световен лидер

Убийството на Кашоги - най-отличителното събитие на 2018 г.
2 яну 2019 15:15, Елка Василева
60
От арабския свят: Ердоган е най-изтъкнатият световен лидер
Реджеп Ердоган. Снимка: архив, Reuters

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е бил отличен като "най-изтъкнатият световен лидер" в проучване в арабския свят, осъществено от медийната група Rassdnews, която се ползва с голямо влияние сред арабите, съобщават турски вестници днес.

Ердоган е спечелил 77 процента от гласовете, с което се е настанил на първото място в класацията, оставяйки след себе си редица световни лидери, сред които президентите на САЩ и Русия Доналд Тръмп и Владимир Путин и саудитския крал Салман, пише "Хабертюрк".

На второ място с подкрепа от 52 процента е поставен бившият египетски президент Мохамед Морси, когото армията свали от власт през 2013 г.

"Йени шафак" уточнява, че в гласуването са участвали 300 хиляди души, които е трябвало да изберат "най-изтъкнатите личности в света през 2018 г.".

Отделно убийството на саудитския журналист Джамал Кашоги в генералното консулство на Саудитска Арабия в Истанбул е посочено като "най-отличителното събитие на 2018 г." в друго запитване на същата мрежа, пише още турският печат, цитиран от БТА.

Ужасяващото престъпление, извършено на 2 октомври м.г., потресе целия свят, особено с разкриването на подробностите по случая. Смята се, че Хашоги е бил удушен, малко след като е влязъл в консулството, а след това тялото му е било разчленено и унищожено.

Медиите на мрежата Rassdnews, създадена в Египет след революцията от януари 2011 г., са следени от милиони потребители в целия арабски свят, отбелязва "Йени шафак".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
4
 
21
 
! Отговори
? преди 5 години
Уж беше диктатор и прочие еврозаклинания пък го пуснаха да трепе кюрдите, набутаха му Южен поток, купува си топ руски ракети и му строят руснаци атомна централа, а немците му правят за няколко милиарда завод за фолксвагени... и смъква милиарди за мигрантите.
23
6
 
8
 
! Отговори
Расия преди 5 години
Имперските погледи на Ердогана ги знаем, дано не се обедени в обща свещенна война с арабите срещу Европа, тези млади мюсулмани наброяващи доста над милиард, ще смачкат старата 600 милионна Европа!
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За да влезнат толкова висши служители по сигурноста по групи значи,че висш принц се готвел да влиза за разговори с ...,а те взели,че развалили разговорите с пристигането.
21
10
 
27
 
! Отговори
Бозкурт преди 5 години
Ердоган е велик и е достоен лидер на мюсюлманите! Защото само той казва нещата право в лицето на евреите без да се страхува от никой, а арабските лидери блеят, защото нямат топките на Ердоган!
20
8
 
7
 
! Отговори
Брадат Пит преди 5 години
Те арабите само от диктатура разбират, щото от 8 век още не са излезнали. Тяхното мнение ни най-малко ни вълнува, ако искат да се взривят на мегдана от яд.
19
2
 
8
 
! Отговори
ууу преди 5 години
Нашта гарга най-хубава.
18
3
 
3
 
! Отговори
Тамерлан преди 5 години
Ха ха ха.
17
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз си мислех, че е най-втъкнатият.
16
13
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е това сме българите! Завист и нищо повече!!!Световен политик. Накара САЩ, да се оттеглят од Сирия... Само с дипломация. А какво правят тиквите, пъпешите и тем подобните?
15
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия нашите посланици в арабските държави никъде ги няма ,и никаква работа не вършат!Да се вземат у ръце ,и да изяснят на тия арабета ,колко е велик,милостив ,добронамерен и умен нашия Бокич!А и тия арабе ,не го ли харесаха ,нали им отиде на крак и даже сабя размаха ,и те пак го не оцениха!
14
22
 
17
 
! Отговори
аз-ът преди 5 години
да ама тука не е арабския свят,тука е ХРИСТИЯНСКИЯ свят. И не се интересуваме от проблемите на арабския свят.
13
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердоган е аджарец, т.е. грузински мюсюлманин...............те тия са най-лошите!!!
12
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв ли аклохол пие Ердоган???
11
8
 
16
 
! Отговори
Турчин? преди 5 години
Защо в уикипедия на Биографията му пише, че е грузинец?
10
16
 
12
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
фалшива новина измислен преврат свален руски самолет убит руски посланик100 000 уволнени и вкарани в затвора бежанци оставени на призвола на съдбатаколони бензиновози от сирия към турция курс на лирата обеднял народ затворенимедии и журналисти никаква свобода на словото и накрая отвлечен турски журналистот свиленград
9
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 8От много алкохол.
8
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до номер 8Ердоган има торби под очите, защото е много болен и скоро ще пукне.Има диабет, проблеми с бъбреците..............като го гледам, му давам максимум една година живот!!!
7
8
 
20
 
! Отговори
Хамлет преди 5 години
Няма как да не е най изтъкнатия.Има ли друг лидер който да събира най долните арабски *** в собствената си държавата. Те арабчетата трябва да са му благодарни за мисията на спасител.
6
17
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердоган е един луд диктатор, който незаконно вкарва аскера си в Сирия!!Ердоган вкара половин милион интелигенция в затворите............който не е с него, значи е гюленист!!Какво му харесват на тоя диктатор???
5
12
 
21
 
! Отговори
Турски ятаган преди 5 години
Това е целта на Ердоган-да стане обединител на всички мюсюлмани,а турският народ не желае това.Обикновенните турци искат да са граждани на света.В парка Гези преди няколко години,редом до турския народ,който излезе да защити парка,имаше и християни редом до тях,имаше арменци и др.Хиляда турски полицаи напуснаха сами работа,защото отказаха да стрелят срещу народа си.Ердоган направи много за Турция,но понякога амбициите му ми идват в повече!