На Богоявленския водосвет... разговори за изтребителя F-16

"Това е троен удар по България", категоричен бе президентът
Обновена: 6 яну 2019 13:26 | 6 яну 2019 12:53, Нели Христова
322

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Традиционният Богоявленски водосвет на бойните знамена и знамената-светини на Българската армия беше отслужен в София от българския патриарх Неофит заедно с духовници.

Президентът и върховен главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев участва в ритуала на площад "Свети Александър Невски", където прие почетния строй на представителните части на армията и положи венец пред Паметника на Незнайния воин.

Той се спря пред журналистите и коментира последните новини около избора на самолети за България.

"Изборът на самолет с тази процедура е троен удар по България, за мен конкурсът е опорочен", каза президентът Румен Радев, запитан за решението изтребители Ф-16 да влязат на въоръжение във ВВС.

Настоявах да се спазва процедурата и финансовата рамка, което е гаранция за оптимален избор, независимо от типа самолет. Правителството направи точно обратното - обяви победител в разрез със собствените му и на Народното събрание правила и дори се ангажира да надплати огромна сума, каза Радев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


322
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
238
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разделяй и владей - гласи древна мъдрост. Герберските *** умело гледат да разделят обществото, защото онези който им плащат имат интерес от това.
237
18
 
8
 
! Отговори
ГЕРБ преди 5 години
Роската евроатлантика е нашия президент. Виден толераст и ***.
236
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Няма такъв смотан президент."Напротив имаше - предходния. Извинявай вие от Герб си го харесвахте.
235
19
 
12
 
! Отговори
Хан Крум преди 5 години
Въздушния файтонджия така яростно защитава "Грипените" / които впрочем раздават тлъсти комисионни - доказано / че човек започва да се замисля дали нашичкия "прецедент" наистина не е бил изкушен със едни 50 милиона евра от гнилите капиталисти/ както говорят злите езици/ако сделката се случи.В такъв случай разбирам яроста му и всички змии и гущери които избълва до сега.Бу, ха, ха, ха
234
17
 
12
 
! Отговори
Радев за смях... преди 5 години
Ако бяхме избрали гимнастика Йордан Йовчев щяхме да имаме по-добър президент, защото прави повече коремни...
233
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гербераските ***, какво да кажат и започват да обиждат президента. Той поне се държи като мъж, а не като онова мекотело, което беше техен президент и ясно лобираше за чуждите интереси.
232
3
 
6
 
! Отговори
Жалка картинка преди 5 години
Много ясно, че ще изберем ефките пред тези китайски бок луци. Все едно да сравняваме Кадилак с китайско менте на Кадилак. Аааа ъъъъ сори чета от грешно листче, това е за стара статия ля ля ля бу бу бу фъррр
231
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Глей го *** на 3-та снимка - ще се пръсне от злоба ***!
230
10
 
10
 
! Отговори
маши на Русия преди 5 години
И на децата стана ясно , че руския ген. Решетников е сложил Нинова и Радев за да се обърнат срещу САЩ и ЕС . Другари много сте елементарни.
229
8
 
10
 
! Отговори
рубладжия преди 5 години
*** радев , ми обеща повишение на пенсията предизборно ако гласувам за него ! До КОГА бе твойто фалшиво *** и ***
228
10
 
11
 
! Отговори
Жалка картинка преди 5 години
С какво самочувсвие само Резидента рекламира Грипена. Нали е бил в Сащ на обучение . Явно нищо не е научил . Грипен и Ф-16. Все едно да сравняваш Вартбург с Мерцедес.
227
12
 
11
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 5 години
Реално мислещ човек е президента Радев.
226
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонименна мен ми харесва позицията на президентаи каква точно му е позицията - да се заяжда с Бойко за щяло и нещяло?
225
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
на мен ми харесва позицията на президента,обоснована е,а конкурса е на път да се превърне на стандартния за нашата страна-с пари под масата.Освен всичко друго най-бих желал да чуя неговото мнение като летец за избор на самолет,като професионалист,макар това да не е най-важното,най-важното е националния интерес.Не ми хареса натиска от страна на щатите,шведите не пратиха посланици да лобират-по-достойни са ,като хора
224
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев изпусна тлъстия рушвет и затова е целият този рев.И на мен да ми вземат парите под носа и аз ще си удрям *** в тавана.
223
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Факт:Христо Ботьов ,пръв пиандурник и женкар сред българските емигранти в Букурещ!От постъпките му са критикувани от Каравелов ,П.Хитов и др.!Въпреки предупрежденията на Хитов/на който е и плана с корабите/,да не лъже младежите и да си останат във Влашко,Ботев алчен за слава завежда хората в устата на врага!По онова време заради войната със Сърбия в севрозапада е пълно с аскер!
222
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес е рождения ден на Христо Ботев!
221
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гумен Решетников Грипенов - импийчмънт за лобизъм в полза на държава, чийто гражданин размаза главата на българска камериерка, докато "летуваше" у нас!Гумен Решетников Грипенов - агент на вражеска страна, поругаваща българската история и култура - азбуката и православието!
220
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С какво самочувствие само коментират платените ***,които са виждали боен самолет само на снимка......,жалка картинка.Като целия политически "елит".
219
11
 
16
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Снощи е имало сбиване в бар с участието на сина на ***. Пак крият руските БГ медии. Импийчмънт сега!!!