Шефът на Huawei: Никога не бих навредил на света

Той отрича обвиненията за шпионаж
Обновена: 15 яну 2019 19:17 | 15 яну 2019 19:10, Нели Христова
24
Шефът на Huawei: Никога не бих навредил на света
Снимка: Reuters

Жън Чжънфей, основателят на китайския телекомуникационен гигант Huawei, твърдо отхвърля обвиненията в шпионаж в интерес на Пекин, както подозират много западни страни. Той заявява това пред чуждестранни журналисти, съобщи Франс прес, която отбелязва, че такива интервюта той дава изключително рядко.

"Обичам страната си, подкрепям комунистическата партия. Но никога не бих направил нищо, с което да навредя на света", изтъква Жън, цитиран от Блумбърг.

"Не виждам никаква особена връзка между политическите ми убеждения и дейността на Хуавей", подчертава Жън, който е бил инженер в китайската армия,преди да основе компанията си. Той уверява, че компанията ще отхвърли всяко искане на пекин да получи чувствителни данни за нейните клиенти.
Жън Чжънфей излиза от сянката след ареста в Полша на китайски служител на Хуавей за шпионаж, което засили подозренията към групата.

Той обяви, че очаква годишни приходи от 125 милиарда долара през 2019 година. На фона на западните забрани "може да намалим дейностите, но докато успяваме да оцелеем и да храним нашите работници, ще имаме бъдеще", изтъква създателят на Хуавей.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
3
 
! Отговори
Абе преди 5 години
Защо не пишете за смъртната присъда на канадския наркотрафикант в Китай???Веднага след ареста на шефката на Хуавей в Канада, много показателно!
15
3
 
11
 
! Отговори
Връл червен комунист преди 5 години
Хуйвея е най-добрата марка към момента. Оптимално съотношение цена качество.. Следват Самсунянг но изостават.. Айдиот фонастава за подложка за чаша с кафе.. Непровокирана агресия от краварите о полонийските алкохолици, но ще подържат уйвея.. М даа!
14
12
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Нагъл демагог.Никъф достъп до комуникацията на Цивилизацията!
13
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до 15А защо му е на някой европеец да се логва със 4 буквена парола към топсекретната база данни през китайски смартфон. Китайците вече знаят, че паролата за достъп кам квантовия компютър на НАТО е ОТАН. Китайците скоро ще откраднат и технологията за прозводство на криви краставици от Юнкер ?
12
2
 
6
 
! Отговори
до 16 преди 5 години
безсмислено е, да водиш аргументиран разговор с хора говорещи руски и на заплата в Брюксел. Тя затова и Меркел е бившият Лидер на Младежкото Сталинистко Движение в Езточна Германия. Феновете на СССР и ЕС са едни и същи. Обаче, се опитват да заблудяят офцъите, че Съвременна Русия има нещо общо със СССР.
11
6
 
7
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Америка упражнява политически и военен натиск за да даде предимство на некадърните си фирми...Не Америка, а Тръмп (вие всичко лошо преписвате на САЩ като цяло, а хубавото само на Тръмп) оказва натиск!!
10
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скрипал е бил четворен агент на САЩ, Русия, Англия и Китай за да спрат шпионажа и износа на секретни данни от Полша поляците му сипаха Новичок.
9
6
 
11
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Huawei e една от малкото китайски компании, които са така да се каже добронамерени към света! Просто защото е минала през всички етапи на зрелият капитализъм!
8
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до 3И какъв е проблемът ?
7
2
 
7
 
! Отговори
до 3 преди 5 години
неинформиран или *** - причината е, че най-вероятно през Полша са хакнали циялата система за секретни комуникации на ЕС, това беше новина и широко анализирана, ама не и в пропагандни медии. Комунистите от Китай са подслушали всяка една комуникация на строго секретни материали на ЕС повече от 3 години и става въпрос не за далечни години, а за последните 3 години.
6
3
 
5
 
! Отговори
O kurwa преди 5 години
До Анонимен 3Или химичеаката формула на гумената ГМО ябълка.
5
4
 
5
 
! Отговори
истински новини преди 5 години
Кога и Защо не пишете, че елитното кибер-звено на Народо-освободителната Армия, т.е. Червената Армия, на Комунистически Китай, е шпионирало комуникационната система за строго-секретни комуникации на ЕС в продължение поне на последните 3 години. Това е акт на война!
4
4
 
7
 
! Отговори
става лошо преди 5 години
истинската заплаха за света, а не измислените войви в близкият изток в полза единствено и само за израел. китай миналата седмица позиционира атомни ръкети насочени към корабите минаващи в международни водите води на южно китайски море. военният конфликт е въпрос само на време, вече е сигурен.
3
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Китай шпионира Полша, китайците искат да откраднат технологиите по добив на въглища от поляците.
2
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да бе, верваме!Ако ККП ти нареди, няма мърдане другарю Чжънфей!Знаем, че те са те направили "бизнесмен"!
1
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Зсбележете дами и господа, Канада арестува по искане на САЩ заместник директора на Китайската фирма а сега и Полша арестува представител . Има връзка след като знаеме , че Полша е с САЩ срещу Европа. Нашите и те май вървят натам и ще загубиме както винаги.