Спасяват Брекзит с постоянен митнически съюз с ЕС

Подготовката е в ход на високо равнище, твърди "Индипендънт"
25
Спасяват Брекзит с постоянен митнически съюз с ЕС
Снимка: Reuters

Правителството в Лондон е започнало "сериозна работа" по възможността Великобритания да остане в постоянен митнически съюз с ЕС като начин за спасяване на сделката за Брекзит, съобщава в. "Индипендънт".

Още по темата
Подготовката е в ход на високо равнище под натиска на няколко министри от кабинета, които настояват премиерът Тереза Мей да се съгласи с идеята за митническия съюз, за да склони лейбъристките депутати да подкрепят договорената от нея сделка, пише вестникът.

"Сериозно се работи по митнически съюз. Трябва да сме подготвени, ако политическата ситуация се развие в тази посока", заявява анонимен източник, цитиран от изданието.

Лидерът на Лейбъристката партия Джереми Корбин иска Обединеното кралство да бъде в постоянен митнически съюз с ЕС след Брекзит, докато Мей досега бе против, казвайки, че това ще пречи на способността на Великобритания да сключва независими търговски споразумения по света.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма да стане! Ще излязат бед сделка и това ще е най-доброто за Англия!
19
4
 
32
 
! Отговори
Joko преди 5 години
Великобритания велко се ос ра ! Сега си търси тоалетна хартия !
18
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко опира до договорите за търговия със САЩ. Тръмп иска митнически съюз и обща икономика с страните от бившата Британска империя, които да се противопоставят на Европейските и Азиатските икономики. Причината е че свобдната конкуренция убива Амриканската икономика. Докато Англия е в ЕС, това няма как да стане. Това е стремеж за нова колониална епоха. А театърът по телевизията е за такива будали които гласуват.
17
3
 
11
 
! Отговори
татул преди 5 години
Свободата на движение...Няма такова движение.Това е лапсус накукловодите.Днес зад декорите сеслучват нещата,а на сцената е мимътТери.Свободата се движи и без движе-ние.Философствам сър.
16
1
 
18
 
! Отговори
Мина преди 5 години
А какво ще стане със свободата на движението - нали не искат повече граждани на ЕС ?
15
5
 
4
 
! Отговори
татул преди 5 години
Това вече не е прек-зид.Нашето си е наше чуждото пак наше(общо).Ние смеси независими,но в бизнеса на европатаЯвно на финалната права ще променятфотофиниша, както са го замислили вначалото.Ако е спрямо нас това ще мине,но тук става въпрос за много пари ипрекарани колоси като германци,френ-ци.
14
6
 
24
 
! Отговори
Не съм впечатлен. преди 5 години
Англичаните за нищо не стават, прехвалени надути пyяци. Отдавна им мина времето. Сега ще се съобразяват с ЕС, САЩ, Русия, Китай щото са едни плюмки с територията на Румъния и населението на Тайланд. А Лондон е такава депресарска и преселета кoчина, никога не бих живял там дори да ми плащат. Много са ми смешни някои българи като тръгнат да възхваляват прокажения остров, вечен враг на България и на цяла Европа. Бутат се там да живеят като бели рoби, а те ги мразят. Германия/Франция/ЕС е истината.
13
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди няколко дни Нереза мей направи договор за тьрговия с Африканските страни, явно брутанците които мразят всичко европейско ще си обменят като тьрговия с африканчетата, краставици за банану!
12
5
 
22
 
! Отговори
extremist преди 5 години
АНГЛИЯ ВЪН - КВОТО ИМАХА ДА КАЗВАТ ГО КАЗАХА
11
0
 
20
 
! Отговори
Храна преди 5 години
Ядем ниско качество храна, защото я купуваме. Има случай, когато хората спряха да купуват хляба с Е-та и какви ли не химии. Вече този хляб го няма по щандовете, защото се хвърляше и рано или късно става нерентабилно, колкото и да е евтино производството на хляб менте. Спрете да купувате ***, изберете качеството, дори да е малко по-скъпо, гледайте да е възможно най-близко до природата - да няма Ета (или само положителните, като аскорбинова киселина и т.н.)
10
1
 
8
 
! Отговори
Брекзит преди 5 години
Като не успеят от първия път - сменят името и продължават...
9
23
 
12
 
! Отговори
Панталей Партизанина преди 5 години
Само Г-жа Нинова може да спаси Брекзита от смърт защото е мъдра и владее изкуството на преговорите до съвършенство! Единственият възможен успешен посредник между ЕС и УК се нарича Г-жа Нинова. В това няма никакъв спор. След като постигне това, а и също след като победи ГЕРБ на изборите, тя може да се посвети на управлението и добруването на България като министър-председател. Другите два колоса на целомъдрието и почтеността - Г-н Радев и Г-н Станишев ще помагат на кормчията разбира се! За доброт
8
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
брекзит, брекзит, ама май не съвсем ! идеята , поантата на брекзита изначално беше и се въртеше около ключовата думичка - Независимост ! Е каква "независимост" ше имаш ти, ако пак си "закачен" с "договор" !?залагам на "червено" и твърд брекзит, зощото другото няма да е дефакто никакъв брекзит!
7
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е нали точни тия патреоти плюиха по европейците и накараха всичката пенсия на референдума да гласуват за излизане от европейския сьюз, защо брититата се сьрдят пак на европейците и все не доволни?
6
3
 
26
 
! Отговори
ДртПрч преди 5 години
Е, оти тогаз ги ручаате жабетата, а? За да останат в митническиясъюз, британците трябва да плащат по-голяма вноска, отколкото ако са член на ЕС, а границите пак да са отворени. Тия нали точно за тези две неща искаха да излязат?
5
1
 
21
 
! Отговори
гуню преди 5 години
Искат работниците да нямат права. Искат да няма данък финансови манипулации на акции офшорки и подобни. Затова искат навън. Но когато дойде ЕС и САЩ трансатлантическото споразумение са умрели.
4
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До МдаНорвегия и Швейцария плащат вноски, синхронизират законодателството, спазват законите на ЕС, без да участват във вземането на решения и приемането на тези закони. Британците друго искат...
3
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това струва пари. Трябва да плащат за правото да няма мито. Това им казаха началниците на ЕС. Пак не са разбрали.
2
1
 
40
 
! Отговори
Елемаг преди 5 години
Още като се за говори за Брекзит ,умните тука( по принцип,които най-много ни цензурират-странно) казахме,че те ще искат да се изхитреят,да не плащат огромната вноска,ама да запазят благинките свързани с ЕС.Има един момент обаче.Това няма как да стане защото на 2-рата секунда всички държави ще искат да последват примера и.М-у другото английските политици са наясно,че това няма как да стане.Но е смешно дори да се опитват,да прокарат тоя номер!!Клоуни!!!Отдавна не сте никакви!!!
1
26
 
25
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Голяма истерия за няма нищо!Норвегия и Швейцария да не би да са умряли,като са извън ЕС?Или пък ЕС ще фалира,щото някой е извън него?Е,вярно малко депресиращо е за евро-джендърите,че има такива,които искат да напуснат техния(?) рай...