Вие сте следващата жертва... Как звучи един истински ало измамник?

СДВР разпространи автентичен запис от опит за измама по телефона
42

Столичната полиция (СДВР) публикува в профила си в социалната мрежа Facebook автентичен запис на опит за телефонна измама.

Още по темата

В него, мъж, представящ се за служител на Криминална полиция, обяснява, че от МВР са започнали да предупреждават по телефона заради зачестили телефонни измами.

Мъжът разказва и как жена е била пребита от телефонни измамници, след като отказала да им даде пари.

Той кара жената, с която разговаря, да си запише неговия номер и да му се обади, ако ѝ позвънят телефонни измамници.

Продиктуваният номер е 028 112.

СДВР напомня отново, че единният спешен европейски номер е само 112.

Той се избира без никакви цифри или кодове пред него. Ако Ви заплашват с физическо насилие запазете спокойствие, и веднага се обадете на тел. 112, потърсете помощ от близки или съседи и отидете в най-близкото районно управление на МВР, съветват от столичната полиция.


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
0
 
! Отговори
НЕЩАСТНИК... преди 2 месеца
До Анонимен

АЗ ПЪК СЪМ 20 ГОДИШНА ТЕЛЕФОННА ИЗМАМНИЧКА.
ПРАВИ ЛИ СИ СМЕТКА КАКВО ЩЕ ТИ СЕ СЛУЧИ АКО МИ ПОПАДНЕШ В РЪЧИЧКИТЕ ХВАЛИПРЪЦКО ТАКЪВ ??
37
1
 
0
 
! Отговори
хитра преди 2 месеца
на мен ми звънят редовно на работа и аз им слушам репертоара и ги подигравам ,веднага затварят .Майор Петров,как взели от една жена в комплекса 50 000 и да знаете Вий сте били -следващата и започва да насажда страх . И аз му отговарям кажи ми как се казвам АЗ и той затваря. Или му казвам и аз какво да направя ,като съм следващата,и се хиля ,ама той разбира,4е не съм се хванала и затваря.
36
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Преди десетина години имахме стационарен телефон се обади един ма*нгал.Представи се за майор Петров. Попита кой от семейството кара автомобил. Отговорих му, "баба ти". Веднага затвори. Българите сме големи шарани. То не бяха бонови книжки, то не бяха пирамиди, то не бяха кредити и строителни балони. И все таки .
35
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Измамиха майка ми. С малка сума, но стресът беше голям.Измамниците явно бяха насочени от съсед-полицай. Измамите най-често стават през стационарните телефони. Ходих във Виваком да прекъсна телефона на майка ми. От тогава майка ми е с gsm и няма подобни проблеми. Смятам, че дори са подслушвали стационарния телефон, защото звъняха в дни, когато някой пътуваше.
34
2
 
0
 
! Отговори
до 32 преди 2 месеца
и какво си мислиш като формалните собственици са еди кои си с руски имена не работят за империята на Ротшилд, хахах голям си ентусиат мислиш че всичко каквото е в русия е само на руснаците ли? откакто го няма СССР съвсем нищо не е на руснаците. все едно да кажеш че на ББ и ЦЦ не им набиват канчетата от задокеана какво да правят, ми то ББ сам си го е казвал каквото решат ГОЛЕМИТЕ НАЧАЛНИЦИ а вие си вярвайте в пропагандата за лошите Руснаци хахах.....не защитавам никого просто повечето е лъжа..
33
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Онзи ден някакъв "полковник" от МВР се обадил на майка ми (на 72 г) да я пита дали някога е била обект на телефонни измамници. Майка ми му казала: "Да, например в момента!" и му затворила, без да му даде възможност да я засипе с ругатни и заплахи.
32
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 30
Какъв Ротшилд халюционираш бе ! Вие от АТАКА съвсем сте изперкали от клаустрофобия !
Нефтохим е руска територия от построяването му, а Лукойл си е дъщерна фирма на Чепига&Мишков (КГБ) и затова там статуквото си е както по соца, защото ще играе "Новичока" !
31
1
 
9
 
! Отговори
СРАМ СРАМ! ТРОЛОВЕ! преди 2 месеца
До до 27
Ей, трол платен!
Осъзнаваш ли, че такива като теб с нискочелните си, прости и заблудени физиономии, не можещи да правят нищо друго освен да драскат за по някоя друга копейка, затривате тази страна?
Ротшилд са толкова собственици на Лук Ойл, колкото работилницата на Дядо Колега се намира в Ирак...
Разбирасе сега ще има атака с минуси през проксита и "хубави" отговори
30
11
 
4
 
! Отговори
до 27 преди 2 месеца
Ако си мислиш че Лукойл е руска компания и я притежават Руснаци и че Путин контролира нещата си много заблуден. Лукойл е на холдин от фамилията Ротшилд затова горивата са ви такива, замисли се само който е на власт пипа ли там не защото няма да бъде на власт, сега като сме в Европейския съюз, нато и има всякакви санкции срещу Русия и всеки лае срещу тях, как така никой нищо не прави на Лукойл, ами елементарно защото не е на руснаците ана новите ни владетели след комунизма, набийте сиго в главите
29
1
 
16
 
! Отговори
Лозен преди 2 месеца
Защо не попаднат на мен
Правя им една среща в селото
И ги чакам с още трима и някое друго дърво
И този "муле" катър ли е .......незнам как ще се прибере със строшени крака .
А може и да не се прибере !
28
3
 
20
 
! Отговори
Хах преди 2 месеца
Възрастните хора (особено тези над 75 години) има много дефицити по отношение на интелекта и осмислянето и преработването на информация. Не е толкова трудно някой школуван манипулатор да влезе в роля и да излъже дядото или бабата. Тук по-скоро вина имат не възрастните хора, а синовете, дъщерите и внуците, които трябва да ограничат боравенето с големи суми на въпросните жертви.
27
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Путин: Ало русофили, вие сте следващата жертва на Запада !
Аз ще ви защитя от Истанбулската конвенция и при първа възможност ще ви изпратя в "Рая", ако плащате скъпия газ и купувате бензин само от Лукойл,..но само с евро и долари !
26
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 20

Два пъти са ми се обаждали такива. Единият се представи, че е от криминална полиция и звучеше много уверено. Нямаше нотки, акцент или специфично произношение, което да го издава, че е от маалата.
Другият, който се представи, че е от Девето РПУ наистина не звучеше уверено.
Ина двамата им отговорих както подобава.
Но странното е друго. Всеки, който чуе гласа ми по телефона, ще разбере, че съм млад човек. Това означава, че се пробват с всекиго. Ако мине.
25
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И полицията е в играта.
24
1
 
5
 
! Отговори
До 18 преди 2 месеца
Това кой пост по ред ти е бе т.р.о.ле неграмотен? Колко имаш още до задължителните 50 ? С този език и тези ,,аргументи" какво точно мислиш че постигаш,освен да се радваш сам на себе си и да ставаш за смях на другите и на съучениците си........А с чадърите боравят твоите благодетели -у нас и в чужбина/някои от тях стрелят със сачми/
23
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До SS

Който има близки възрастни хора, да ги предупреди и за друго.
Баща ми има навика също да излиза на разходка и да поседи малко в градинка, която е недалеч от нас. Веднъж при него седнал добре облечен млад човек, заговорил го и му казал, че в същия ден изтича срока за даване на някакви извънредни помощи на всеки пенсионер, но не успели да съобщят на всички. Можело да се уреди нещо, ако човек има спестовен влог,стига само да си даде личната карта.
Баща ми е интелигентен човек, разкарал онзи.
22
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А това, че държавата допуска да се вършат престъпления е ясно. Държавата така е направила. Не е случайно. Политиците нарочно са направили да са така нещата.
След 1989 г. комунистите правят всячески така, че да няма живот в България.
Преди също го правеха, но по друг начин. А сега е по друг начин. Само че сега границите са отворени и българите могат да бягат.
21
1
 
25
 
! Отговори
SS преди 2 месеца
затова дядо ми няма нито домашен телефон нито gsm, на 96 години е живее си сам излиза из града разхожда се, носим му храна закусва обядва и вечеря по часовник цепи минутата, не гледа много телевизия повече слуша радио, пари съм му казал да не дава на никого... и така смятам че е по защитен от тези измамници, според мен трябва да се ограничат телефоните на бабите, повечето са изкукали дай им телефон по 3 часа разговори като захапят слушалката, болести кой от какво умрял и ей такива глупости....
20
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Както виждате на този българският му не е добър. Става въпрос пак за такъв от маалата. Има и друго, ако сте психолог ще усетите нотките в гласа му. Гласът не е уверен.
19
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 12 Вълнаро
Попадне ли ми телефонен измамник просто му е бедна фантазията какво ще преживее преди да излети душата му от дребните парченца останали от него.