Криза ли? Мадуро обеща пари за противоракетна отбрана

Започнаха най-мащабните военни учения във Венецуела
11 фев 2019 07:47, Александър Попов
69
Криза ли? Мадуро обеща пари за противоракетна отбрана
Снимка: Reuters

На фона на политическата и икономическа криза в страната, президентът Николас Мадуро заяви, че Венецуела ще насочи средства към закупуване на съвременни системи за противовъздушна и противоракетна отбрана. Това стана при откриването на ученията "Ангостура 2019" в щата Миранда.

Още по темата
"Ще насочим достатъчно средства, за да получат войниците и бойците ни най-съвременното оръжие, за да има Венецуела противовъздушни и противоракетни системи за отбрана", каза той.

Ученията в чест на 200-годишнината от Ангостурския конгрес, на който е провъзгласена независимостта на Венецуела, започнаха вчера. В тях участват както въоръжени сили, така и части от републиканското народно опълчение.

Преди началото на маневрите държавният глава посети близкия до столицата крайбержен щат Миранда, където се запозна с модели на военна техника, в това число и ракетни установки руско производство, които са на въоръжение във венецуелската армия.

По думите на Мадуро, тези учения трябва да се превърнат в "най-големите и най-мащабни от всички, които страната е организирала в своята 200-годишна история".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
tram e dal narezdane voiskata da se prigotvi za napadenie - oba4e se okazalo 4e amerikanskata armia niamat dostata4no pampersi i triabva da otlozat za po natatak
43
1
 
2
 
! Отговори
nekoi si преди 5 години
opa - zabravix da spomena 4e raketite ne sa zadalzitelni da sa ryski - moze i izaraelski da sa - yto4niavam za da ne ska4at rysofobite
42
1
 
3
 
! Отговори
nekoi si преди 5 години
ryski raketi ISKANDER - 4x4 -i samo 4akaite XAMERIKANCITE DA DOIDAT - posle boi boi do spykvane i da vidim dali amerikanski voinik shte stapi v venecyela -
41
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да си умствено изостанал да кажеш, че Венецуела е пп-напред от България :) хахахаЯвно никога не си стъпвал в южна Америка ...плямпашш от соц панела , колкото да се мислиш за жив.
40
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой "сержант " да е минал днес на страната на "самоназначилият" се президент?
39
5
 
16
 
! Отговори
Възхищение преди 5 години
Мадуро се оказа достоен заместник на Чавес и продължи неговото патриотично дело. Иска мир за народа си, но няма да се даде лесно. Обеща на американците втори Виетнам. Но дано никога да не се стига до там!
38
0
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Репортажите са на Diego Argentino.
37
4
 
17
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Който иска да разбере истинското положение във Венецуела, а не да повтаря като папагал медийните лъжи да види публикуваните в Туитер и независимия аржентински ЕL SOL репортажи на един обикновен аржентинец в Каракас, който е учуден от това което вижда там: нови квартали с построени над 2млн. и половина социални жилища, много по-просторни от тези,които се строят тук. Газта, тока и бензина са им на символични цени. Нищо общо с 42-та милиона бездомници в САЩ, които живеят в палатки край пътя.
36
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво ембарго от страна на САЩ, кави икономически войни? Ми да си търгуват с целия свят като са толкоз отворени венецуелците, кой ги е спрял.
35
5
 
21
 
! Отговори
Sd преди 5 години
Най ми е смешно как американските *** казват, чв 2мил венецуелци напуснали през последните години. Те хубаво са напуснали обаче това се случва под обявена тотална икономическа война от имерията на капитализма. Обаче защо не кажете, че също толкова хора са напуснали България през последнкте години, а ние сме лоялен поклисар на сащ, нашата демографска криза обаче не е толкова от значение за съюзниците ни 🤷‍♂️
34
0
 
4
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Щатът е назован така в чест на декрета Миранда.
33
1
 
7
 
! Отговори
vlady преди 5 години
До АнонименЧили като базови показатели е близо до Румъния и Латвия, но при по-голямо разслоение.
32
11
 
8
 
! Отговори
Загрижен преди 5 години
Кой ще им даде пари-и-и-и-и???ще се въоръжат до зъби за да стрелят по собствения си народ!
31
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Народа му измира от липса на храна и лекарства, той "тръгнал" да загробва страната с оръжия. Тези оръжия ядът ли се или пият.Едно кафе там е 700 Венецуелски боливара, а максималната сума, която може да изтегли човек от банкомат е 500 венецуелски боливара??
30
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПИНОЧЕТ ЗА РУСИЯ,ПИНОЧЕТ!!!!!П.СРЕЩУ П.
29
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бе тоя не може да кара рейс,ракети иска
28
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Новата мода при мустаците ...Да замазват положението с ракетни програми. Малко късно вървиш след модата шефее :) Даже и с тея лъжи си изостанал. Изчезвай от стола ...Преди да са ти сложили въжето
27
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че каква криза има във Венецуела? Такава, която я пишат само по медиите ли ? И балъци, които вярват ? Напишете за опозицията какъв ЦРУ агент е пичагата ... ама то нали няма е яка новина това ;д демокрация да има!
26
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименНяма и да проработи, България ще става все по бедна под американско партньорство и демокрация, това е и целта, за това западните страни са богати.
25
1
 
5
 
! Отговори
123 преди 5 години
...Венецуела ми е като Сталинград