Ердоган: Не успяха с лихвите, сега се опитват с лука и чушките!

Дадохме нужния урок на онези, които сеят хранителен терор!
13 фев 2019 19:30, Елка Василева
102
Ердоган: Не успяха с лихвите, сега се опитват с лука и чушките!
Реджеп Ердоган. Снимка: архив, Reuters

"Онези, които не успяха да поставят Турция на колене с валутните курсове, лихвите и с дипломация, сега се опитват да извършат операция чрез храните". Това заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган на предизборен митинг в рамките на кампанията за местните избори на 31 март, пише в. "Стар".

Вчера Ердоган участва в митинги в градовете Кастамону и Чорум, където отново засегна темата за високите цени на плодовете и зеленчуците в Турция, която през последните дни присъства трайно в много от речите му.

"До днес по нито един въпрос не са успели да накарат Турция да се огъне, така както искаха. Световните сили и техните подизпълнители отвътре не можаха да ни превърнат в част от собствения си дневен ред. Не се получи с курса, с лихвите, с дипломация, с внушения, сега се опитват да ни натикат в ъгъла с лук, картофи и чушки", каза Ердоган и добави: "Ние дадохме нужния урок на онези, които сеят хранителен терор. Да видим какво следва занапред".

Още по темата

"Спирачка на хранителната мафия" - така озаглавява в. "Милят" днешната си публикация по темата за скока на цените на плодовете и зеленчуците и предприетите от правителството мерки за борба със спекулата. От понеделник в Турция бяха открити "регулационните пунктове за продажба" на земеделска продукция директно от общините. Евтините цени на тези пунктове доведоха до спад и в магазинната мрежа, където за 48 часа цените паднаха наполовина, пише "Йени шафак", цитиран от БТА.

Вестникът предлага актуална справка за цените на зеленчуците във водещи хипермаркети в Турция. Във всичките се наблюдава рязко поевтиняване, като поради увеличения интерес на клиентите някои от магазините са въвели ограничение за покупка до два килограма, а в други някои от най-търсените зеленчуци като чушки и патладжани са се изчерпали, пише още "Йени шафак".

"Цените са като през лятото", отбелязва в. "Милят", цитирайки думите на доволен клиент на общинските пунктове за продажба. Вестникът посочва, че в някои случаи цените на земеделската продукция са били увеличавани от веригите хипермаркети между 5 и 10 пъти над изкупните цени на производителите.

"Само за ден приключи хранителният тероризъм", отбелязва и в. "Гюнеш", според който "заговорът, устроен от спекулантите преди изборите, е гръмнал в техните собствени ръце", след като народът се стекъл към общинските пунктове за продажба. "Опозицията не е доволна", отбелязва още проправителственият вестник, като цитира коментари на опозицията за "опашки на бедността" в Турция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Султана има проблем с чушката ужас дано ханъмите да не разберат че ще сране за резил пред краля на Саудитска Арабия с който си мерят точно чушките в близкия изток.
59
1
 
1
 
! Отговори
Да допълня... преди 5 години
До Иванчо+Марийка 56 Същото се отнася и за Китай и Русия.
58
1
 
4
 
! Отговори
НЕбългарин преди 5 години
След, като прочетох коментарите на българите още един път се убедих, че по големи икономисти и разбирачи от тях няма еййй! Браво велики сте от всичко разбирате, но като чели нещата при вас все вървят назад! След, като разполагате с най-много разбирачи по всичко на глава от населението, защо все се оплаквате от ниски доходи това не мога да разбера?
57
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази фалшива държава Турция трябва се раздели и територията населена с етнически българи в Източна Тракия да мине към България
56
2
 
2
 
! Отговори
Дебелия тупан преди 5 години
Като чета , какви мерки е направил Р-доган, практически той прилага социалистически инструменти в уж пазарна икономика....може би вижда какво се случва с Мадуро...това е временно решение...докато бавно и сигурно затъва..
55
2
 
5
 
! Отговори
Ердоган е страхливец преди 5 години
голям клоун е Ердоган:)))))в Турция по селските митинги големи приказки,а като излезе в чужбина речите му нямат нищо общо с тия:)))))контрол на цените:))))заповядал от утре всичко да е евтино и то станало:))))за това лирата вече струва по-малко от хартия за бърсане:))))така не се огъна,че щатския пастор само не ръце дето не го върна в САЩ:)))))
54
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Иванчо ли си, марийка ли си не знам, обаче можеш ли сам да си обясниш какво означава даси изтеглиш заводите от някъде си? Машините ли ще си изнесат или работниците?
53
15
 
12
 
! Отговори
Иванчо+Марийка преди 5 години
В днешно време не е нужно да има война, че да бъде съсипана една държава. Ако Германия и Франция изтеглят своите заводи от Турция и край. За 4 месеца ще лазят голи и боси.
52
27
 
11
 
! Отговори
Су 34 преди 5 години
До Васил Левски (Яс.треб ***. нафлията)Личи си кой повече разбира от икономика - в момента България е лидер на Балканите по икономическо развитие, а вие сте най-бързо фалиращата държава в Азия, по-зле от вашата инфлация е тази във Венецуела!
51
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До горд еничарКой тоя продукт?
50
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бре докъде я докарахме.Една и съща стока на една и съща цена.На турците им се вижда скъпо и не купуват.На българите им се вижда евтино и купуват с тонове всеки уикенд от Одрин.
49
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вай Аллах.Ся ко ши праим?Трябва да прояждаме свинско.
48
7
 
19
 
! Отговори
горд еничар преди 5 години
Продукт, който се изкупува от проиводителя за 1.35 лири се продава на крайния потребител за 16 лири! Трябва да заиграе кривият ятаган, султане! Не може само с размахване на пръст или шамарче по крадливата ръчичка!
47
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те пробват където мине, във Венецуела успяха с хиперинфлацията, по тая схема свалиха и Виденов за да разграбят всичко при Костов
46
20
 
25
 
! Отговори
Васил Левски преди 5 години
Понеже булггарите много разбират от държавно управление и икономика, затова цялата им икономика се върти около пууткките на българките - горките буквално си късат гъзовете само и само да я поддържат икономиката на балкнския кеннефисстан буллгарстан да на затъне хептен! Ердоан прави точно това, което трябва да прави един отговорен държавен глава - да озапти лакомията на някои хора! Хвала му на султана!! Затова има стотици милиони почитатели около света!
45
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този се сдуши с джуджето и обърна резбата!Нещо ми мирише на соц.мизерия: квоти, дефицит на стоки, регулирани цени?Преди години също по комунистически, имало опит за преврат,натика хиляди журналисти, учители, политици и военни по затворите.... Ракети ще купувал от ушанките?!?!?!
44
12
 
9
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
скоро ще се преминава на купонна система
43
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
в. "Милят"Ама и превода ви един... ум да ти зайде...
42
6
 
28
 
! Отговори
extremist преди 5 години
ЕЙ ТАКА СЕ МАЧКА СПЕКУЛА И ПРЕКУПВАЧИ
41
21
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турция взе да заприличва на Венецуела - държавата раздава субсидирани стоки. То президентите като са на един акъл, и държавите им вземат да си приличат. Кеф ти инфлация, кеф ти обезценка на валутата, кеф ти незаменим мустакат президент. Вецуела се търкаля надолу но "в правилната посока" , а Турция я гони към на кучето черната миризлива задна дупка. Пък и двете току що бяха излезли оттам. Ама какво да правиш - в родния дом си е най-хубаво, топло, уютно, ухае на детски спомени.