Космическият кораб "Дракон" се скачи с МКС

"Спейс Екс" се доближи до целта си да прати хора в космоса
3 мар 2019 15:15, Елка Василева
156
Космическият кораб "Дракон" се скачи с МКС
Снимка: БТА

Космическият кораб "Дракон" на компанията "Спейс Екс" успешно се скачи с Международната космическа станция (МКС), съобщиха световните информационни агенции.

По този начин американската компания се доближи до целта си да изпрати хора в космоса.

Още по темата

От компанията на предприемача Илон Мъск оповестиха, че това успешно скачване е първото за космически кораб за търговски полети, проектиран за екипаж.

"Дракон" бе изстрелян вчера с ракета "Фалкон" от космическия център "Кенеди" във Флорида. Мисията без екипаж дава възможност на "Спейс Екс" да покаже, че може да построи космически кораб, който да отведе хора в космоса.

Корабът ще остане 5 дни скачен за орбиталната станция, преди да се върне на Земята следващия петък. "Тестовият полет е много важен. Готвим се да изпратим американски астронавти с американски ракети в космоса от американска територия за пръв път, откакто бяха преустановени полетите на совалки през 2011 г.", заяви наскоро директорът на НАСА Джим Брайдънстайн.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
1
 
2
 
! Отговори
До 89 преди 5 години
Това беше тестово прикачване и е задължително преди самите мисии.Ти найстина ли си толкова нeвмeняем ?
87
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво, 50 години след като пратиха хора на луната качиха манекен на 400 километра от земята...
86
2
 
2
 
! Отговори
До 71 преди 5 години
Пълни глупости.МКС е построена на 90% от американските совалки.А тя затова се казва МЕЖДУНАРОДНА КОСМИЧЕСКА СТАНЦИЯ,за да може да участват и други държави ,а не защото на НАСА им се налагало...
85
0
 
0
 
! Отговори
До Питанчев преди 5 години
Ти си меко казано малoyмен.
84
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този сайт като гледам събира главно душевно болни хора
83
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 84Оф и теб те щипи яко щъркела, ясен си ми.
82
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 83 Селянин не съм ве... ***, дори нямам роднини на село... , капиш балканецо... !!! Ти да не помисли, че тези с парите са хора и , че им дреме дали децата ти един ден ще отитад на луната ве присмехулник - тяхните ще са първи, а пак ще им бъдеш роб . Да всеки един е повече човек от тези паляци, изпиращи милиарди под формата на космически отпадаци в космоса , гледай само да не ти падне някоя тенекия на главата. Аа.. и ти как разбра, че аз не съм постигнал нещо в живота и не съм допринесъл на света.. ве присмехулнико... . И това, че не си станал милионер, не значи че не си пости
81
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 80Мъск бил *** :)) ти кой беше извинявай? Ааа да... поредния балкански селянин, който не е постигнал абсолютно нищо в жалкия си животец.
80
1
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До Джонещастнико,защо не напишеш нещо ПО ТЕМАТА,а дъвчиш лай_няното КЛИШЕ "троловете и бояришника"?..ама защо ли питам?!....От НЕГРАМОТЕН *** като теб какво да се очаква?
79
1
 
4
 
! Отговори
Джо преди 5 години
Троловете, пуснали са бояршик, бързо но опашката, че ще свърши докато дращите тук.
78
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В едната статия пише за капсула с маникена Рипли, в другата че е космически кораб. Ало я по-сериозно , дреме ми този *** Мъск какви еднократни *** изхвърля в космоса... . Хайде да видим тази капсула космически кораб кога ще се завърне на Земята , май ще е никога...
77
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До РоскосмосНе е Розин, а Рогозин. В момента"Роскосмос" не е богат, колкото по времето, когато суперсилите си ги мереха. Но имат добри разработки от серията "Ангара". Военните искат много пари за хиперзвукови ракети, най-добрите зенитни комплекси, "Сармат" и разни други, с които скриха топката на американците!А ти ми кажи, кога в Подмандатната Територия ще платят на Русия за лиценз за "Игла"? Кога ще изпратим астронавт към МКС с "Драгон"?
76
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Южноафриканското еврейче Илон Мъск, не много отдавна поамериканчило се, може да направи всичко! Не е рекъл, не е направил самолетоносач! Мъск ли казах? Грешка! Не Мъск, а парите, с които той много успешно се сдобива! И ги харчи да си чеше самолюбието! Което е ...много похвално, сравнено с това да ги профука на хазарт.
75
3
 
4
 
! Отговори
Жорко преди 5 години
Навремето дядо владика казваше:- Не плачи чадо на чуждо умряло,че не знаеш къде му е главата!
74
4
 
9
 
! Отговори
Роскосмос преди 5 години
Хвана ли сме се за главите даже не знаем другия месец ще има ли заплати. Този негодяй Мъск открадна бизнеса на Протоните сега и на Союз. Не знам, не отиват на добре работите. Другаря Розин каза като няма хляб да ядем пасти....
73
9
 
6
 
! Отговори
разбрахме че преди 5 години
Започват от нулата щото в 21 век Холивууд вече не върши работа,та сега нещата трябва да изглеждат по истински!
72
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека и не забравяме че Mъск разполага и с най-тежката ракета към момента с капацитет около 70 тона което е към 3х повече от останалите "тежки" ракети по света. И то на цена далеч по-приемлива от тях. Изглежда развитието дори и в космическите среди отново се случва в частния сектор а не в институциите под държавен диктат.
71
5
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
до СЛЕПЕЦА,"наблюдаващ отдалеч":-Като нямаш какво да кажеш,спасението ти е в.."Просото е ***"..*** написа:-"просто е ***"..Сигурно си изхабил за тоя напън поне две от трите си мозъчни клетки..
70
9
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До Запознатот тия 23 ,22 са военни сателити.Но тук става въпрос за транспортиране "натам" и обратно на ЖИВИ ХОРА!Това е темата.Обаче гледам че сте се вкопчили като удавник за сламка за "плащанията",които щатите правят за услугите на Русия......От колко време сте живи?..От вчера?...Защото би трябвало да ви попитат :"А кой "плаща" на руснаците още от времето на Гагарин?"...-Вероятно ние...Или Мароко?много изпростявате...Не разбирам нагона ви да плюете по рашките...
69
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 65 и 69Полетите в Космоса са скъпо начинание и тези 82млн. на човек не са кой знае колко много!НАСА спря совалките най-вече заради скъпите полети с тях,1млрд.$ за месец,два в космоса!Още Клинтън искаше да ги спре ,но го разубедиха заради напъните им по онова време да си построят сами Орбитална станция!Видяха,че немогат сами,прекалено скъпо е ,и се обърнаха за помощ към Русия,Япония и ЕСА!И затова сега е МКС!