Тероризъм на живо: Стрелецът от Крайстчърч излъчвал видео във Facebook (18+)

Поне 40 души бяха убити при терористичната атака
Обновена: 15 мар 2019 09:47 | 15 мар 2019 09:31,
174
Тероризъм на живо: Стрелецът от  Крайстчърч излъчвал видео във Facebook (18+)

Един от нападателите в Нова Зеландия е излъчвал на живо атаката във Facebook, убивайки десетки хора в джамия в Крайстчърч.

Още по темата

По последна информация 40 души са загинали при стрелбата в Крайстчърч. Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардерн нарече убийствата "терористична атака". Ранени са най-малко 48 души, сред тях и деца.

Нападателят е заснел в 16-минутно видео атаката. То е било видимо в страницата на Брентът Тарант във Facebook, но е свалено от социалната мрежа.

От кадрите става ясно, че е снимал с екшън камера. Мъжът е в специално облекло и кара към джамията "Ал Нур" в центъра на града. След това той паркира и взима оръжието си и влиза в джамията.

Във видеото се вижда, че в колата си той пренася редица оръжия.

Вижда се още, че мъжът прекарва няколко минути в джамията и презарежда пушката си няколко пъти. В един момент той излиза от джамията и отива до колата си, за да смени оръжието. Тогава стреля по хора по улицата, а след това се връща отново и систематично почва да стреля по хората.

После напуска, застрелва минувач и бяга с колата си.

От полицията в Нова Зеландия заявиха, че работят по свалянето на кадрите.

Властите повишиха нивото на опасност за страната от ниско във високо. Четирима души са арестувани, сред тях една жена и един австралиец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
34
 
! Отговори
New World Order преди 5 години
Досега в Австралия и Нова Зеландия беше спокойно. Сега вече не е спокойно. Така се налага елегантно новия световен ред - пращаш агент на МОСАД да направи терористичен акт. Светът заклеймява дясната анти-имигрантска идеология. Стоварваш още 50 милиона мюсюлмани в тия страни като "доказателство", че могат мирно да съжителстват. След това джихаадистите отмъщават. Полицейската държава влиза в сила - чипира се населението, отнемат правата на хората, всяка стъпка се наблюдава и контролира.
15
4
 
38
 
! Отговори
? преди 5 години
Как па веднага премиерът на Нова Зеландия го обяви за крайно-десен бял екстремист? Нали при повечето такива нападения се касае за "луди" ? Или само когато нападателят е мюсюлманин и жертвите християни? Един път на 100 години да се случи обратното, и веднага е "бял, крайно-десен терорист".
14
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще я бъде тази страна Нова Зеландия!
13
2
 
45
 
! Отговори
мхм преди 5 години
Най-накрая дойде и ответния удар, нещо което напълно се очакваше. Този сега ще бъде обявен за най-големия терорист за всички времена в световните медии понеже е бял, християнин и десен - нещо което се случва веднъж на 50 години при подобни нападения. Иначе подобни атаки има всяка седмица от страна на джихадистите из целия свят, но няма проблем.
12
13
 
2
 
! Отговори
asa преди 5 години
Радикален християнски тероризм. Нека нациите се обединят против тероризма.
11
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Джамия в Крайстчърч печели наградата за къс виц на годината.
10
2
 
27
 
! Отговори
А бе преди 5 години
Не става по тоя начин!Иска си РЕКОНКИСТА!В Европа и всички бели страни.Иначе тия ще ни унищожат-като цивилизация и физически.
9
22
 
2
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 5 години
Опростете незабавно дълговете на Мюфтийството.Поправете се , преди да стане късно : идва нова реконкиста и нова 1393 .България ще е само една туристическа провинция по Великия поклонически път от Берлин до Мека . Машала
8
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Брайвик 2
7
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поставено лице на МОСАД.
6
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като Кънтър страйк е!
5
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еми....квот повикало.....Айде един път и ние да се разпишем, за разнообразие.....
4
9
 
7
 
! Отговори
Оногондур преди 5 години
Надписи по въоръжението на терористите в Нова Зеландия - "Фружин " , "Булаир 1913" , "Shipka pass 1877-1878 " .Въобще тия момченца може да ни докарат голяма беля....
3
4
 
26
 
! Отговори
аз-ът преди 5 години
Няма се учудя ако мюсюлмани са стрелците. Шиити, сунити и разните им други секти
2
7
 
52
 
! Отговори
Бенито Мусолини преди 5 години
... И ся кво ?!?! ... Искате да кажете , че тоя пичага и приятелчетата му нямат известно право ли ?!?! ... То как още някой Европеец не е припаткал да направи същото в Германия или Франция се чудя !!! ... То ако тръгнеш по някой централен булевард в някой голям Германски град най рядкото явление , което ще видиш е ..... ГЕРМАНЕЦ !!! ... Всички някакви забулени и кафяви Арабески ... Айде. Сега вече. Хорицата с "ЕВРОГ_ЙСКИ ЦЕННОСТИ" и "РАЗБИРАНИЯ" могат вече да ми слагат минусите .... :) ;) :)
1
4
 
64
 
! Отговори
dдфсф преди 5 години
Ами лоша работа са такива атаки като цяло, обаче муслимите се множат много, заливат другите страни и опитват да наложат своя начин на живот на местните. Съответно се получават такива реакции. Просто не трябва в една държава да смесваме двата несъвместимо-различни начина на живот - християнски и мюсюлмански.