Тероризъм на живо: Стрелецът от Крайстчърч излъчвал видео във Facebook (18+)

Поне 40 души бяха убити при терористичната атака
Обновена: 15 мар 2019 09:47 | 15 мар 2019 09:31,
174
Тероризъм на живо: Стрелецът от  Крайстчърч излъчвал видео във Facebook (18+)

Един от нападателите в Нова Зеландия е излъчвал на живо атаката във Facebook, убивайки десетки хора в джамия в Крайстчърч.

Още по темата

По последна информация 40 души са загинали при стрелбата в Крайстчърч. Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардерн нарече убийствата "терористична атака". Ранени са най-малко 48 души, сред тях и деца.

Нападателят е заснел в 16-минутно видео атаката. То е било видимо в страницата на Брентът Тарант във Facebook, но е свалено от социалната мрежа.

От кадрите става ясно, че е снимал с екшън камера. Мъжът е в специално облекло и кара към джамията "Ал Нур" в центъра на града. След това той паркира и взима оръжието си и влиза в джамията.

Във видеото се вижда, че в колата си той пренася редица оръжия.

Вижда се още, че мъжът прекарва няколко минути в джамията и презарежда пушката си няколко пъти. В един момент той излиза от джамията и отива до колата си, за да смени оръжието. Тогава стреля по хора по улицата, а след това се връща отново и систематично почва да стреля по хората.

После напуска, застрелва минувач и бяга с колата си.

От полицията в Нова Зеландия заявиха, че работят по свалянето на кадрите.

Властите повишиха нивото на опасност за страната от ниско във високо. Четирима души са арестувани, сред тях една жена и един австралиец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
35
 
! Отговори
До Бау преди 5 години
До кога бе приятелю, християните трябва да търпят да бъдат дискриминирани, тормозени и убивани от ислямистки терористи в собствените си страни? Естествено че ще има отговор. За съжаление идват времена, когато се правят сериозни опити да се смачка християнството. В такъв случай християните ще бъдат принудени да се защитават както се казва с огън и меч!
35
3
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
До 39 всики религии са мирни. Само че тези дето говорят от името на шефа .си извъртат работите както им скимне. Нямам данни боговете да са ги упълномощили га говорят от тяхно име.
34
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Християнски тероризъм.
33
5
 
42
 
! Отговори
Истината преди 5 години
Ислямът и християнството трябва да бъдат разделени и да не се мешат!Мюс.ли.тата нямат място в белите държави,а белите да не се месят пък в техните!Само така може да има траен мир.Соросовия глобализъм просто не работи.Или по-точно работи,ама в много лоша посока-затриване на бялата цивилизация и опростачване на Света!Както казва народът-"Всяка жаба да си знае гьола!"
32
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Християнството не беше ли мирна религия?----------Кой каза това? Индианците в Северна и Южна Америка, африканците. Къде чете, че е мирна религия? С мир ще бъдеш сварен в казaна. С мир и пушка - налагаш цивилизация на диваците. Същото е и в момента. С мир - нищо. С мир и пушка - майданче и демокрация.
31
3
 
41
 
! Отговори
Сократис преди 5 години
Всеки трябва да изповядва религията си така, че да не я натрапва на другите религии.Във Християнските храмове, миряните влизат вътре и никой вижда действията им и не чува молитвите им освен те самите.При мюсюлманите, всичко се прави показно и молитвите на ходжата гърмят от тонколони и се чуват на километри по няколко пъти на ден.Това е неприемливо да се случва във Християнска държава, но властите не желаят да възложат възбрана за използване на усилватели и тонколони.И тук ще му призлее на някой!
30
0
 
24
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 5 години
На един от пълнителите на автомата освен най различни цифри и надписи на различни езици има е такъв - МИЛОШ ОБИЛИЧ- Оттам вече ми става ясно какъв е стрелеца - рицар на християнството --
29
5
 
1
 
! Отговори
Бау преди 5 години
До 39Само когато е удобно.
28
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Християнството не беше ли мирна религия?
27
7
 
3
 
! Отговори
Бау преди 5 години
до Гошу Имах по-високо мнение за теб. Жалко ..
26
13
 
8
 
! Отговори
Бау преди 5 години
Християните ликуват :D Ето това е да си религиозен. Човек, който иска неговия "отбор" да печели на всяка цена. Сега, че уж християните са против убийствата ... еми ако са от друга религия, може! Споко, отивате на църква един път, палите свещ и сте в рая със сигурност.
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Маорите нямат екшън камери. Нищо не се излъчва.
24
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега ще се насладим на двойните стандарти на запада при представянето на случая и мотивите на извършителя. При подобни случаи когато извършителят е камилар- не било терористичен акт, а убиецът бил луд и изпаднал в амок. А тоя ще го обявят за враг на човешкия вид.
23
9
 
21
 
! Отговори
.. преди 5 години
Така да се знае, че все пак има съпротива и от другата страна. Да, мюсюлманчета, и другите го могат !
22
3
 
28
 
! Отговори
New World Order преди 5 години
Чета преди 2 мин. в Си Ен Ен: "New Zealand gun laws likely to face renewed scrutiny in light".Превод: Законите за оръжие в Нова Зеландия ще бъдат под по-голямо внимание.Дойдохме си на думата. Труповете на жертвите още не са изстинали, а господарите отгоре вече имат "решение" на проблема - изземване на оръжията, които по конституция хората имат право да притежават. Това е новият световен ред - правим атентат с наш човек, следва реакция от народа и предлагаме решение.
21
11
 
16
 
! Отговори
CNN преди 5 години
Не е терорист, а е психично болен. Xa-xa-xa.
20
6
 
48
 
! Отговори
кк преди 5 години
Вижте колко християни са убити за месец в Пакистан, Индонезия, Египет и Филипините. В пъти повече от убитите мюсюлмани. За тези убийства обаче - пълно мълчание. Ако обаче бял християнин веднъж на 50 години реши да отмъсти - вой до небесата, детайлно отразяване на всичко, обвинения в "бял, крайно-десен тероризъм"! Думите "ислямски терор" обаче от същите медии никога.
19
2
 
42
 
! Отговори
Оруел преди 5 години
Ако беше поредния ислямски атентат щеше да мине между другото, нападателя щеше да бъде обявен за психично болен, щеше да се съобщи накрая на новинарски поток!
18
20
 
19
 
! Отговори
Mustafa преди 5 години
САЩ какво търсят години наред в Афганистан, Ирак, Либия, Сирия. Като ти разрушат държавата, как няма да бягаш? А това кой как да живее си е на хората работа. Никой не е длъжен да приема начина на живот на западното общество. Спрете да рушите нашите държави и никой няма да стъпи в мръсните и пропити с влага мизерни градове. Сирия беше като слънце, Ирак при Саддам също. Спрете да убивате палестински деца. Убийци!
17
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На оръжието както и на пълнителите англото действително е написало личности и събития свързани с османското нашествие и последвалите битки по-късно. Има надписи Shipka Pass 1877-1878, Constantine II Asen и други.