В Нова Зеландия: Мюсюлманите са добре дошли, расистите – не!

Многолюдно "шествие за любов" се проведе в Крайстчърч
23 мар 2019 08:32, Елка Василева
274
 В Нова Зеландия: Мюсюлманите са добре дошли, расистите – не!
Снимка: Reuters

Около 3000 души се включиха тази сутрин в проява по улиците на Крайстчърч под надслов "шествие за любов" в памет на убитите 50 души в джамии в новозеландския град преди седмица, предаде Ройтерс.

Участниците в проявата носеха плакати, на които пишеше "Той искаше да ни разедини, но само ни направи по-силни", "Мюсюлманите са добре дошли, расистите не" и "Киа каха" - на маорски "бъдете силни". Включилите се в шествието в повечето време вървяха мълчаливо или пееха маорски песни за мир.

Още по темата

Днес под полицейска охрана отвори врати една от джамиите в Крайстчърч - "Ан Нур", където предполагаем привърженик на теорията за превъзходство на бялата раса уби над 40 от жертвите. Полицията заяви, че ще отвори отново и намиращата се наблизо джамия Линуд.

Повечето от жертвите при най-голямото подобно масово убийство в историята на Нова Зеландия бяха бежанци или мигранти от страни като Пакистан, Индия, Малайзия, Индонезия, Турция, Сомалия, Афганистан и Бангладеш.

Шествието днес премина при засилени мерки за сигурност.

Новозеландските власти забраниха притежанието и разпространението на манифеста на нападателя от Крайстчърч, което оттук нататък ще се смята за незаконно, предаде ДПА, цитирана от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега някой де билен ислямистки мозък, ще твърди, че пирамидите са ислямски:)))) Такива комплексари сте, че си тормозите жените за да се почувствате добре! То добре, че ги завивате та да не сънуваме кошмари!!!!
134
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При 100% мюсюлманско население теоретично ще се постигне тяхната версия на пълен мир мирът на ДарЕсСалаам, домът на мира на исляма. Тук трябва да има пълен мир тъй като всички са мюсюлмани, мадрасите са единствените училища а Коранът е единствената свещена книга. Като например във:Афганистан мюсюлмани 100%Саудитска Арабия мюсюлмани 100%Сомалия мюсюлмани 100%Йемен мюсюлмани 100%
133
7
 
9
 
! Отговори
Пфф преди 5 години
Да не се прецакате самички подобно на баба Меркел с тая любов като ви се изсипят с лодки и кораби на талази мюслитата. Не оправдавам перкото дет изби хората ама мислете повече тези перковци националисти или просто перковци с разболян ум жаден за кръв и убийства са като сигнална лампа че нещо в обществото не върви на добре ...нека мюсюлманите да си стоят по своите си земи а християните по своите си и много много да не имсе мешаме и да им привнасяме 'демокрация'
132
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При 80% очаквайте ежедневни унижения и джихадистко насилие, форми на провеждано от държавата етническо прочистване и дори геноцид, тъй като тези държави имат за цел да разкарат неверниците и да станат 100% мюсюлмански. В някаква степен това вече се случва във:Бангладеш мюсюлмани 83%Египет мюсюлмани 90%Газа мюсюлмани 98,7%Индонезия мюсюлмани 86,1%Иран мюсюлмани 98%Ирак мюсюлмани 97%
131
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да кажеш, че мусулман е донесъл нещо на света е все едно да кажеш, че Нигерия е донесла нещо на света, Или Бангладеш, Саудитска арабия, Ирак, Афганистан, Маймунистан и т.н..... И не се всирайте в древните цивилизации! Тогава не е имало ислям и хората нещо са правили. Мюсюлманска държава НЕ Е дала дори микрон на човешката цивилизация! Англичаните са виновни, че ви дадоха свобода, вместо да ви натикат още по дълбоко в 00! Много са прости тези на Острова. ижте ги и сега какви глупости вършат
130
7
 
9
 
! Отговори
до 144 преди 5 години
Света е познавал "Ислямски ренесанс".Това,че вие не го знаете си е ваш проблем.--------Ъхъм.....ислямския ренесанс ... го довършват в Сирия!
129
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От 60% нагоре преследването на неизповядващите Исляма неверници чувствително се увеличава, включвайки спорадични етнически прочиствания и геноцид, езползването на законите на Шериата като оръжие, и налагането на Джизие данък върху неверниците, както например във:Албания мюсюлмани 70%Малайзия мюсюлмани 60,4%Катар мюсюлмани 77,5%Судан мюсюлмани 70%
128
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Света е познавал "Ислямски ренесанс".Това,че вие не го знаете си е ваш проблем.
127
1
 
5
 
! Отговори
Терсенето преди 5 години
Ако зависеше от маорите, щяха да изстинат цялата *** мисионери, които им се е домъкнала до островите да ги възпитават. На ходжата тиквата би набира на кол. Без шега.
126
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Насилието се усилва с достигане на мюсюлманското население на 20% от общото. След достигане на 20% от населението, нациите могат да очакват лесно запалими бунтове, формиране на доброволни джихадистки милиции, спорадични убийства и палежи на църкви и синагоги, като в Етиопия мюсюлмани 32,8%
125
11
 
5
 
! Отговори
Моше преди 5 години
Александрииската библиотека е изгорена от мюслиманити стига лъгахте.Както и да е всичко идва от юдаизма ние сме първите ние сме богоизбраните вие всички сте низши.Така е било така е и така ще бъде.Винаги и форевър до края на човешката цивилизация.Исляметата ся копирали от нас!Когато говори еврен все едно говори лично господ!Йерусалим е столица на Израел!Точка!
124
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скоро започва и прилаганнето на натиск за разрешаването на законите на Шериата в техните собствени общности /които често са затворени гета/.Когато мюсюлманите достигнат 10% от населението, те започват да усилват неспазването на законите като начин да се оплакват от условията си пише д-р Хамънд. В Париж виждаме вече редовното опожаряване на автомобили. Всяко не-ислямско действие тежко обижда Исляма, и резултатът са бунтове и заплахи като тези в Амстердам.
123
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цялото културно, технологично и хуманно постижение на света до днес е дело на Европа (тук дори не включвам САЩ, които културно са по-зле и от руснаците, а технологиите им са крадени от Германия), Япония, Китай и Индия. Абсолютно всичко останало са ***! Тотална щета!
122
6
 
7
 
! Отговори
до 134 преди 5 години
Персите са били цивилизация ... после идват алахогъзниците .... и така - днес пребиват ханъми с камъни на площадите!
121
5
 
4
 
! Отговори
Су 34 преди 5 години
До Юнал ДжемиловА ти защо не си със сменено име българско, чакаш пак да дойдем с червените барети ли?
120
5
 
9
 
! Отговори
Булаир 1913 преди 5 години
Няколко десетки души от района на Малко Търново, Болярово и Ямбол блокираха тази сутрин за около половин час движението по пътя за Малко Търново. Причината за протеста им е намерението за настаняване на мигранти в района.-------------Това е разликата между българите, които са мрели за свободата си и англосаксите, които в Н. Зеландия са получили всичко наготово!
119
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От 5% нагоре мюсюлманите започват да оказват влияние върху цялото общество съобразно пропорцията от населението, отразяваща броя им отбелязва д-р Хамънд. Например те ще настояват за присъствието на халал /чиста по ислямските стандарти/ храна и ще оказват все по-силен натиск върху супермаркетите да заредят и поставят такива храни по рафтовете си, придружено със заплахи ако откажат да се съобразят
118
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами най-малкото се сети с какви цифри смяташ...!
117
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само за да ти спестя усилия - арабските цифри всъщност са индийски:)
116
4
 
11
 
! Отговори
ЛЪВЧЕ преди 5 години
Не знам тия мюсюлмани ли сa участниците в проявата, но като утрепят християни в мюсюлманските страни, никой не излиза с подобна подкрепа за християните...