Полски генерал заплаши Русия с ядрен удар

Такъв щяло да има, ако Москва нападне западните страни
4 апр 2019 12:00, Елка Василева
392
Полски генерал заплаши Русия с ядрен удар
Снимка: архив, Reuters

Ако Русия нападне западните страни, НАТО може да използва срещу нея ядрено оръжие. Това заяви о.з. генералът от полската армия Валдемар Скшипчак в интервю, публикувано на сайта  Wirtualna Polska.

Според генерала Полша е фронтова държава, един от първите рубежи на Алианса на пътя на руската заплаха. Според него в случай на война Полша сама не може да спре Русия. Скшипчак посочи, че няма да помогнат дори допълнителните сили на НАТО, разположени в неговата страна, а на съюзниците ще им трябват няколко седмици, за да се притекат на помощ.

Скшипчак определи силите на Алианса като отслабващи и неефективни – като пример той посочи превземането на полуостров Крим. „Решенията се взимат прекалено късно.... (…) Когато в НАТО се събудиха, Крим и Източна Украйна вече бяха в ръцете на Путин“, каза той.

Скшипчак разказа, че по времето на Студената война американците са планирали да спрат Червената армия на територията на Полша с ядрени удари – и такива планове в случай на агресия от страна на Русия съществуват и до днес.

Той определи подобен сценарий като неприемлив за полската държава, но подчерта: „Ако започне война, никой няма да пита за нашето мнение. И ние не можем да променим географското си положение“.

Опасенията, свързани с евентуална руска агресия, по думите му се разпростират не само върху днешна Русия, но и времето, когато начело на страната няма да бъде президентът Владимир Путин.

През февруари полският министър на отбраната Мариуш Блашчак заяви, че Полша планира да похарчи близо 50 милиарда долара за модернизация на армията си, пише Лента.ру.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


392
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
305
0
 
0
 
! Отговори
336 преди 4 години
И кого лъжат военните?Нали виждаме какво е положението в Чернобил-33 години след взрива хиляди квадратни километри са необитаеми!Ако някоя от двете страни използва ядрените си оръжия по жестокото отмъщение би било да няма ответен ядрен удар.Така тези които са го нанесли ще загинат бавно,но сигурно и мъчително от собствените си действия!
304
0
 
0
 
! Отговори
336 преди 4 години
Иначе американците живеели добре....Ама всеки от тях имал дългове като за три живота дето и внуците му ще плащат!За да може тези дето произвеждат оръжията да живеят далеч от САЩ-като например в Швейцария- та да си пият уискито с руските олигарси!Там няма дървени къщи,нито пък ядрени ракети.И е далеч по сигурно отколкото в САЩ!А пък руските хора колко са изтормозени от това-просто е неописуемо!Ако парите от военната индустрия бяха вложени за друго щяхме да живеем като царе!
303
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледах едни клипове в YOU TUBE за руските ракети със среден обсег.Такива е имало в Европа през 70-те и след много протести на европейците са махнати оттам.Цената на цялото това ядрено безумие е платено от руският и американският народ.Всяко едно американско семейство дава на военната индустрия годишно 6000 долара.Всяко едно руско-еквивалента на 14000 долара.И в двете страни хората живеят в дървени къщи които като духне вятърът по силно се разпадат и хората остават без нищо!Това е безумие.
302
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до. българия. от гл шеф тайно разузнаване. нашият румен крумов йорданов гр кюстендил- ул. гърлянски черуешарник. 10 не вписва нищо него винете настояваме даму проверите компютра
301
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до. българия. от гл. шеф на тайно разузнаване. г. българи за пр. бойко борисов. каквиса тези ваши оставки.- г. пр. оправи вашите мърлютий. той ако нее българия се распада. с почти с цял свят. ви сдобри. с неговата прозрачност. и точност. товае нашата гледна точка.. от нас разузнаването.
300
0
 
0
 
! Отговори
от. гл. шеф раз преди 5 години
до. българия. от. гл. шеф. на тайното разузнаване.. вписвамеви за нашият румен крумов йорданов. гр. кюстендил. ул. гърлянски черешарник 10. получихме съкретна информация. че ние сме превзели шофъри за софия румен като патува. това нее вярно. . товасаси ваши страхове. и исмислици. вие колко години плашите румен по рейсове за софия и от софия. ние ако искаме дави навредиме щеви навредиме румен когато нее в рейса
299
7
 
3
 
! Отговори
Полша мачка преди 5 години
Слава на братята Поляци! Въпреки многонековните опити на руските варвари да ги унищожат, все са удряли на камък. Дори химна им гласи Jeszcze Polska nie zginela! Полша инвестира 50 милиарда долара във военни разходи и до няколко години ще притежава една от водещите армии в света. Икономиката расте с 5% ръст на бвп (двойно над средния за ЕС), дълговете намаляват, дефицита е в норма, не приемат мюсюлмани, а само християни. Развиват се бързо. Велика е Полша, слава на тази прекрасна страна.
298
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да плашиш Русия с каквото и да било.....безсмислено! Тия там само това чакат. И без това жизнь е тежък.
297
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ХУБАВА РАБОТА АМА..
296
4
 
10
 
! Отговори
Reptile преди 5 години
Забелязва се, че кравоглаво-кухорогите животни са доста неграмотни.
295
8
 
6
 
! Отговори
Бг Генерал преди 5 години
Ще го преведа от Фатмакос Лингва на нисък Тролос Колхозикос ... Когато имаше ссср Червената армия СА (и ли се тая как се води ордата ) бе в ГДР ама складовете и с джапане гориво и комадни щабове бяха най вече в Полша и имено те бяха цел на тактическото ядрено оръжие включително и от стелт платформи ... Днес складовете са на територията на руската *** и там ще валят Гъбите докато танковете с червения пентаграм горят в Беларус
294
14
 
8
 
! Отговори
Бг Генерал преди 5 години
Има там един въшлив руски анклав Калининград дето ще падне до 2 дни ... Пияндуристан освен с окупация на Беларус с друго не може да отговори ... От там нататък е директно полево сражение между НАТО и колхоза После играят гъбите Основно на територията на Беларус .Въпроса тук е дали на Путин и Неокнязете от върхушката им се става на пържена маз наред със смердовете и халопците Демек руския туземен народ ... На дали
293
2
 
11
 
! Отговори
АБВ преди 5 години
Никъде не видях генералът да плаши Русия. Ако съм пропуснал нещо моля посочете ми къде е.
292
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Коя логистика на НАТО е зад Украйна? 500 танка и 200 самолета? Че това малко ли е според тебе?
291
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само да кажа на тоя измислен генерал, че според АМЕРИКАНСКИ аналитици при конфликт Нато - РУСИЯ първите ги чака неизбежно унищожение.
290
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя полски генерал съвсем се е смахнал......................Полша не случайно беше разделена м/у Германия и Русия...............много са зле поляците!!
289
8
 
25
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
Имало Полша,няма Полша
288
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Даймлер Бенц отдавна работи с Камаз-Сериозно ли? Не Камаз с Даймлер Бенц, а обратното?Даймлер Бенц сигурно сглобява камази в Германия?
287
2
 
10
 
! Отговори
SS преди 5 години
Това което ме притеснява,че монополът и технологията за производ. на ядрена бомба одавна не е тайна за никой.Какво би станало,ако някой вздриви ядрено устройство 1-2 килотона в голям град?Ядрения тероризъм звучи повече от зловещо.Но никой не се е замислял какви ще са последсвията.Животът какъвто го познаваме ще изчезне.Големите мегаполиси ще се обезлюдат.Земеделската земя ще остане много малко.Ще настъпи масов глад.
286
9
 
8
 
! Отговори
А Путин твърдеше преди 5 години
Че никоя европейска страна , не иска американско ядрено оръжие при нея.