Еквадор: Асандж е бил свързан с руски хакери

Шведски програмист задържан в Еквадор, бил близък до Асандж
12 апр 2019 09:35, Елка Василева
61
Еквадор: Асандж е бил свързан с руски хакери
Снимка: БТА

Има основания да се смята, че основателят на "Уикилийкс" Джулиан Асандж, който беше задържан вчера в Лондон, е бил свързан с руски хакери, живеещи в страната, съобщи еквадорският министър на вътрешните работи Мария Паула Рома на пресконференция в Кито, съобщи ТАСС.

По-късно пред радио "Сонорама" тя не изключи възможността прокуратурата да забрани на двама предполагаеми руски хакери, заподозрени във връзки с Асандж, да напускат страната.

След ареста на Асандж Еквадор арестува и предполагаем свързан с него хакер на международното летище в Кито.

Високопоставен еквадорски служител е заявил, че шведски програмист, живеещ в столицата Кито, за когото се твърди, че е близък до основателя на "Уикилийкс" Джулиан Асандж, е бил арестуван в рамките на операция на властите срещу престъпна група за изнудване, която през последните дни е заплашвала с отмъщение срещу президента Ленин Морено, съобщи Асошиейтед прес.

По-рано министърът на вътрешните работи Мария Паула Ромо съобщи за задържането на предполагаем съратник на Асандж, но не го идентифицира пред медиите.

Още по темата

Според пожелалия анонимност еквадорски представител задържаният е шведският програмист Ола Бини, който е бил арестуван на летището в Кито при опит да се качи в самолет за Япония.

В блога си швед с това име пише, че работи в Кито в Центъра за дигитална автономия, група, базирана в Еквадор и Испания, която се занимава с въпроси на защитата на личните данни, сигурността и криптографията.

Бини не споменава за никакви свои връзки с "Уикилийкс". В Тwitter вчера той е коментирал твърдения на еквадорския вътрешен министър, че руски хакери и някой, близък с "Уикилийкс", действат в Еквадор с думите: "много обезпокоителни новини". "На мен това ми изглежда като лов на вещици", е написал Бини.

Министърът на вътрешните работи Мария Паула Ромо заяви, че "съществува план за дестабилизиране на Еквадор, който е свързан с геополитически интереси", съобщи ДПА, цитирана от БТА.

"Ние имаме доказателства за връзка между задържания и Рикардо Патино, който беше външен министър, когато беше предоставено убежище на Джулиан Асандж".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пърни измислици, Асандж е невинен, но го преследват защото разкри мpъсните ризи на краварите.
43
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това се знаеше отдавна, че е руски слуга. Браво на Еквадор!
42
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кравария,Иперия на Злото!!!
41
0
 
1
 
! Отговори
Викинг преди 5 години
Просто настоящото правителство на Еквадор(за разлика от предното) изпълнява нарещжданията от Империята на Злото,Световният Жардам,държавата разпалила безброй войни,държавата родина на такива зли финансови спекуланти,като Сорос, САЩ.Демокрацията е една дума с която Империята на Злото,може да започне,война,да отвлече някого или каквото и да е друго зло по Света!!!
40
0
 
8
 
! Отговори
Гост+ преди 5 години
Лицемерите почнаха да сипят лъжи. Асандж е свързан с руски хакер швед. Ех лицемери-лицемери.......Васалите от Еквадор не знаели, че Асандж е търсен и заплашван от екстрадация, когато извикали английското Гестапо да го гепи.
39
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 36Тиквената диктатура ограби и смаза българската част от народа ни!Дай Боже Тиквената диктатура да продължи докато напълно прекърши всички руски мекерета.Ще гласувам за ГЕРБ само и само БСП да не дойде на власт.Така ще направят и много мои познати и приятели.Никой не ви иска бе, разберете го!Ако не са вмирисаните бабушкери и малцинствата сте загубени.
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Аналогичен случай$5 милярда. Кога ще се научиш да пишеш бе ***?
37
2
 
0
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен"И като си тръгнал да смяташ я ми кажи колко струва една ЖанВиденовска бонова книжка"Говориш за ценните книжа наречени Акции. При емитиране на акциите те съответстват на моментното състояние на фирмата/фонда и струват Х пари и дават еди какви си привилегии и еди какви си приходи като дивидент.ако фирмата се развива добре пуснатите на борсата акции се търсят- търгуват на по-висока цена Х+У като и дивидентът може да е по-високв обратния случай(твоя) акциите се търгуват на цена Х-УУ
36
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тиквената диктатура ограби и смаза българската част от народа ни!
35
2
 
1
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен"Еми дай една вярна цифра да те видим.И ми обясни как точно я изчисли"Брутният вътрешен продукт (БВП) е икономически термин, който обозначава измерването на общата стойност на стоките (продукти) и услугите, произведени в определена териториална област (обикновено една страна), през определен период (обикновено една година), преди амортизация. Тези данни се изразяват в париВ какви пари действа икономиката на България в Долари? ЛЕВОВЕЗащо сравнявате БВП в долари по курса на деня?
34
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БобиТи ли си бил бе?Еми дай една вярна цифра да те видим.И ми обясни как точно я изчисли.Щото червените сте много по лозунгите и малко по математиката.И като си тръгнал да смяташ я ми кажи колко струва една ЖанВиденовска бонова книжка от масовата приватизация по курса за деня. Щото като ми я дадоха ми казаха по телевизията че от нея ще взимам дивидент. Още го чакам.
33
2
 
0
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен"Абе ти имаш само една вярна цифра бе"Ето хора ПРИМЕР ЗА СТЪКМИСТИКА и от двете страни Разберете БВП и всички сродни нему се изчисляват само и единствено в местна валута(единствено изключение когато валутите са твърдо свързани както ЛЕВ/ЕВРО)Всяко префасониране във друга валута е СТЪКМИСТИКА - ТОЧКАама има обменен курс ...от януари до ноември курса е 1:1$ обем по 1000 а декември е 0.5:1$ обем 10006000$или 11500$Според вас колко е БВП в края на годината
32
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименАбе ти имаш само една вярна цифра бе .РУСИЯ 10668 ДОЛАРА тука познаВЕНЕЦУЕЛА 9500 - 3374СЪРБИЯ 8100 - 7243БЪЛГАРИЯ 8066 - 9267КОЛУМБИЯ 7500 - 6684КУБА 7500 - 8433 (за 2017)ПУЕРТО РИКО - ВЛАДЕНИЕ САЩ 6600 - 31939ИРАК - 4500 - 5930МАРИОНСКИ (Ха Ха) ОСТРОВИ САЩ - 3900 - 22573 (за 2016)КОСОВО - 3100 - 4403АЗАРБАЙДЖАН - 3100 - 4569Данни на МВФ за 2018 г. Защо червените лъжете толкова много?
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 25Нещо си объркал числото за Пуерто Рико. В действителност е над 30000, варира в зависимост от източника.Нормално, като за червено ***. Все нещо да поизлъже.
30
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Където има мръсотия там е и Русия!
29
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма как да изляга, защото щом тръгне да излиза и ще го арестуват. Колата няма как да влезе във фоайето на посолството.
28
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въпросния Морено сега се е засилил да купува от САЩ радарни системи и военни хеликоптери. Какво да очаквате от човек, станал президент с леви предизборни обещания и зачертал всички свои обещания от деня на встъпването си в длъжност. Той е отменил онтиолигархичните закини на предшестнвиника си в банковата сфера. Нали знаете кога ГЕРБ ви казаха че ще отнемат след идването им на власт 60 социални права на българите. И да днес не са го казали. Само го направиха.
27
2
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
До Анонимен 23АКО ТРЯБВА КОЛА НА ПОСОЛСТВОТО НА КУБА ЩЕ ГО ЧАКА ОТПРЕД!АЗ НИКОГА НЕ БИХ СЕ ДОВЕРИЛ НА СЪЩЕСТВО С ВЪНШНИЯ ВИД НА МОРЕНО!!!А МОРЕНО СИ ЗНАЕ ДОБРЕ КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА НО КАТО ПОРЕДНИЯ ЮДА И ТОЙ НЕ ВЯРВА В НИЩО ДРУГО ОСВЕН ПАРИТЕ!
26
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пропуснах Украйна - 2099да живеят евроатлантическите неоколониални грабителски ценности - самолети на 300 процента срещу злато на един процент
25
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БРУТЕН ВЪТРЕШЕН ПРОДУКТ НА ЧОВЕКРУСИЯ 10668 ДОЛАРАВЕНЕЦУЕЛА 9500СЪРБИЯ 8100БЪЛГАРИЯ 8066КОЛУМБИЯ 7500КУБА 7500ПУЕРТО РИКО - ВЛАДЕНИЕ САЩ 6600ИРАК - 4500МАРИОНСКИ ОСТРОВИ САЩ - 3900КОСОВО - 3100АЗАРБАЙДЖАН - 3100сРЕЩУ ФАКТИТЕ КАК ДА ВЪРВИ СО РО СОИДИОТСКАТА ПРОПАГАНДА?