Ромската махала, която роди европейски шампион

Обичам България, тя е моята родина, заяви Божидар Андреев
13 апр 2019 11:21, Александър Попов
124
Ромската махала, която роди европейски шампион
Снимка: БФВТ

Ромската махала в сливенското село Тополчане не се различава от другите - кални улици, много хора и бедност. Всъщност е различна и всички живеещи там се гордеят и радват за своето "злато". Това е състезателят по вдигане на тежести Божидар Андреев, който се завърна с европейската титла от първенството в Грузия.

Още по темата

22-годишният Божидар се завърна в родното си място и както може да се очаква - вече два дни празненствата не спират.

Най-щастливи са в двете стаички, в които живеят родителите на шампиона и петте му братя. Майка му Гинка не може да скрие радостта си, а самият Божидар иска само едно - тя да му сготви от любимите макарони, разказва bTV.

"Какъвто и да стана, пак ще съм си същия. Чувствам се нормален, като другите. Не мисля, че съм много различен. Доста неща ми костваха трудностите. Докато работиш, няма как да тренираш. За мен беше по-важно да тренирам, за да успея да сбъдна мечтите си", заяви европейският шампион.

След завършване на средното си образование, бъдещият шампион остава без покрив над главата, тъй като няма право на общежитие. Първоначално той живее в малка стаичка до залата, в която тренира, а след това го приютява треньорът му Пламен Братойчев, който не спира да вярва в него. Преди няколко седмици община Варна е осигури на Андреев малък апартамент, в който живее, след множество откази.

"Благодаря на българската държава, но най-вече на моя треньор. България е моята родина, нормално е да я обичам толкова. Всеки иска да живее по правилата и да спазва закона. Живял съм така и все още живея така", завърши шампионът Божидар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още по темата: Божидар Андреев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
4
 
26
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
браво,дано успехите ти не спрат до тук и да си пример и водач на други с твоите корени
42
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 48 По-полека. Нямаш никакви основания да говориш така и да отричаш един положителен пример само за това, че има доста негативни примери
41
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До привет от ГерманияНо българите са от съвсем друго тесто ! Те трябва обезателно да станат милионери или милиардери с цената на всичко ,дори с цената на кражби ,обири ,изнудвания ,продажба на дрогя и прочие !--и затова се натискат да станат дупе-дати и/или "бизнесмени", но ако може бизнеса да е "гарантиран" държавно - например изкупуване на фотоволтаичен ток на хипер цени и принуждане на тълпата да плаща това безумие!амин!
40
13
 
13
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Е сега е време да кажем кой краде защо краде и върши престъпления ?!Убеден съм ,че този ром няма да продава наркотици като българският си колега Гълъбин Боевски ! Ромите имат ли хляб не вършат престъпления ! Но българите са от съвсем друго тесто ! Те трябва обезателно да станат милионери или милиардери с цената на всичко ,дори с цената на кражби ,обири ,изнудвания ,продажба на дрогя и прочие !
39
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 41типичен пример за класическа "територия", но не и нация е уса! това е просто една "територия", която има знаме и химн... но НЕ е неция!--единственият физико-биологичен признак, по който може да се познае , че дадено лице е жител на територията уса, са неговите минимум 200 кг живо тегло, невъзможността да си види оная работа, ако няма огледало, винимум 2 метра стероиден ръст, и обувка минимум 50-и номер...
38
6
 
4
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Е сега е време да кажем кой краде защо краде и върши престъпления ?!Убеден съм ,че този ром няма да продава наркотици като българският си колега Гълъбин Боевски ! Момите имат ли хляб не вършат престъпления ! Но българите са от съвсем друго тесто ! Те трябва обезателно да станат милионери или милиардери с цената на всичко ,дори с цената на кражби ,обири ,изнудвания ,продажба на дрогя и прочие !
37
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До НЕбългаринкак "живееш" с тая злоба и ...................
36
15
 
12
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
През комунизма когато всички бяхме "българи" не се усещаше злобата в българите защото всички бяха "българи" ! По новините казваха - българинът Ивайло Маринов стана световен шампион по бокс ! Никога не са казвали кой от какъв етнос е ! А сега казват и българите умират от злоба ! Как е възможно някакви си турци от България да стават световни шампиони по борба , роми от България да стават световни шампиони по бокс и прочие , а моят син обира банкомати , дъщеря ми източва здравната каса !
35
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 42типичен пример за класическа "територия", но не и нация е уса! това е просто една "територия", която има знаме и химн... но НЕ е неция!франция също вече е практически "територия"германия също вече губи "сините очи , острият поглед", но все още си "личат" имат запазеното генетично излъчванескандинавците също ще досе "чисти" и си личат от далеч... руснака също се познава, макаре, че там вече доста са омешани ...ама тук - славянско - турски гювеч - капама!
34
2
 
14
 
! Отговори
Maks преди 5 години
До НЕбългарин 35 Грешен ти е извода. Умните и кадърните не са в политиката и за това тънем в мизерия. В политиката са крадливите от политическата номенклатура на втория ешелон на бившите комунисти. Факт е, че много деца печелят медали на световни първенства по математика (преди няколко дни се върнаха от Тайланд) физика (школата на Тео - чест и почитания) софтуерните академии, и други.
33
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Позитивната дискриминация и фалшивата демокрация лишиха много български семейства и българчета от шансове. България без българи, това е целта, това е положението , драги ми сънародници!
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
типичен българин!ха ха ха ...пп. абе изобщо с тая мешавица и тук и по света, въобще се загубват много екзистенциални вектори... всичко постепенно се превръща в "територия", но не и нация.а в основата на всяка нация, както и да го въртиш - лежи на чисто биологическа, физическа основа."котки" много, ама различни - от лъв, през тигър ... та до домашна котка...
31
1
 
30
 
! Отговори
Maks преди 5 години
Браво на Божидар ! На такива като него, трябва да им се помага за да бъдат пример за останалите в гетата.
30
2
 
12
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
До АнонименНеправилно схващане . Треньора може да селекционира от многото таланти..................Това е вече съвсем друго ! Треньорът селекционира от много таланти ,но не създава таланти ! Навремето когато аз бях ученик , треньорите ходеха по училищата ,наблюдаваха учениците и избираха таланти , но това не означава ,че треньорът е направил това дете талантливо ! Треньорът просто усеща кое дете е талантливо и го привлича в залата ! От некадърен дръвник спортист не става !
29
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А то и Т. Живков се знае , че е от румънска ромка, а *** не се говори.
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До30. Неправилно схващане . Треньора може да селекционира от многото таланти. Както има и треньори на запад без завършено такова образувание . Във всеки бранш е така. Таланта може да изгрее когато е забелязан от някой. Може и от друг талант. Хиляди примери в спорт, музика, поети , писатели техничари,учени, фармацевти,медици,художници, политици, учители , хиляди примери.
27
11
 
5
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
До Анонименма ние знаем, че има успели роми - 5 на 700 000, живи и здрави да са................................Така е прав си , на 700 000 роми 5 са учени или добри спортисти !А при българите колко са учените и кадърните ?! Ако бяха поне 100 на 700 000 сега България щеше да е една просперирала държава !Щом България тъне в мизерия дори като член на ЕС , значи и при българите умните и кадърните са много малко ! Заблуждавате се като си мислите ,че сте умни и кадърни ! Фактите са на лице !
26
8
 
7
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
До АнонименДа благодари на треньорът му Пламен Братойчев,че го е направил човек и защото е живял в общежитие...........................Треньорът не може да направи добър спортист от неталантлив човек ! Когато влезеш в залата и си талантлив , тогава на какъвто и треньор да попаднеш няма значение , ставаш велик спортист ! Голяма заблуда е ,че Абаджиев е направи от Наим Сюлейманов велик щангист ! Ако Наим беше некадърник , Абаджиев и дуппето си да беше скъсал пак нямаше да го направи щангист
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До привет от Германияза един друг се сещам, който е ром със сигурност - мъжелюбец и "певец". Като те интересува толкова - обиколи, събери информация, интервюта, издай книга. Ромските организации ще те финансират още по-щедро
24
1
 
10
 
! Отговори
Shark преди 5 години
И какво като подчертаете, че е ром. Не ще си сменим мнението за тях, така да знаете. Това, че един на 5000 се оказва читав абсолютно, ама абсолютно нищо не означава. РАЗБИРАТЕ ЛИ, НИЩО! НЕ НАТРАПВАЙТЕ ЕТНИЧЕСКИЯТ МУ ПРОИЗХОД, ЗАЩОТО НЕ САМО НЕ ПРОМЕНЯТЕ НИЩО, АМИ ЗАДЪЛБОЧАВАТЕ НЕЩАТА. ЗАЩОТО ТОГАВА ЛОГИЧНИЯТ ВЪПРОС Е - АМИ ЩОМ ЕДИН МОЖЕ, ЗНАЧИ ВСИЧКИ МОГАТ, ПРОБЛЕМА Е ЧЕ НЯМА КОЙ ДА ГИ ЗАДЪЛЖИ!! А ТРЯБВА!!! ПАК ПОВТАРЯМ, НЕ НАВИРАЙТЕ В ОЧИТЕ НИ ПРОИЗХОДА НА МОМЧЕТО!!!!