Полиция атакува ромския квартал в Горна Оряховица, дирят ало измамници

Акцията се провежда в кв. "Калтинец"
18 апр 2019 09:00, Петя Славова
73
Полиция атакува ромския квартал в Горна Оряховица, дирят ало измамници
Кадър: Нова тв

Акция срещу телефонни измамници провеждат жандармерията и полицията. Рано тази сутрин органите на реда блокираха квартал "Калтинец" на Горна Оряховица, предава Нова тв.

Униформените проверяват скъпи имоти на криминално проявени хора, срещу които се водят производства за телефонни измами.

Ще бъдат претарашени 15 къщи, а полицията проверява всеки автомобил, който влиза и излиза от квартала.

Разследващи правят оценка на луксозните къщи в квартала. В последните години много възрастни хора попаднаха в капана на "ало" измамите. Обикновено мошениците работят по добре позната схема като позвънят да се представят за полицаи, които искат съдействие, за да заловят истинските престъпници.

Обажданията стават чрез сим карти, които затрудняват откриването на измамниците. В Румъния затова спряха свободните продажби на сим карти.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един такъв взе 2400 лева, от един 86 годишен дядка. Дядката не е добре. Как е събрал тези пари, не знаем. Знаем обаче, кои е извършителя и дадох дълга му на едни момчета. Аххх...
61
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Калтинска рвпублика... 20.XII.1906-25.XII.1919...вече я няма! Епичната борба на транспортните работници, заедно с работниците от Захарна фабрика Г.О...отдавна потъна в забрава! Калтинец е обсебен от ало-измамници с луксозни коли и имоти за милиони!
60
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
е как бе това са хората на недоразумението крадливо г.рбераско мухобоико
59
2
 
5
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
Мого предизборно се разбърза полицията напоследък? Или някой не е платил където трябва, за да не го закачат? А конфискации на незаконно придобито имущество ще има ли, или конфискувате само на Ванко 1 хотела?ако започнете-чакат своя ред и едни, с едни апартаменти, купени с незнайно какви средства....
58
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пунта мара, целтта е да се забравят другите скандали, след някой друг ден ще ги пуснат.
57
1
 
15
 
! Отговори
Отегчен преди 5 години
Преди две години. Мой близък с умствена изостаналост им стана жертва. С приятели открих измамниците точно за три часа. Снимки, ФБ профили, адреси, имена. Отива се в полицията - със свидетели, с измамен, с документи за съдействие от служители на мобилни оператори. Още в първата минута полицаите: А, ама ние Айдън си го знаем. 50 преписки за две години има". ДВЕ ГОДИНИ след това показания писахме на ръка, какво ли не. Прокуратурата в Русе отказа дело! Съдебна система в България ли? Да бе да!
56
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички постове до тук показват ясно,че хората вече не могат да бъдат заблудени от поредизборните акции на ГЕРБ с цел привличане на гласове.При предишните избори на мода беше санирането.Е,там колко милиони се откраднаха,не е истина.Нищо чудно тая карта пак да я извадят есента за местните избори.А най-голямата крадла по тия проекти Л.Павлова я покриха,но са я сложили в листата за евровота,за да я забравим по-бързо,ако я иаберат.
55
1
 
3
 
! Отговори
do38 преди 5 години
Вие какво искате да стане,всичко по български,,Кой крал,крал,кой ..,Мара вече не е .....а.Борисов ако почне да рови,герберите в парламента ще се броят на пръстите на едната ръка.Тези лешояди ще го провалят.Чисти ги и на прокурора.Мечтииииии!Това да го видя,няма да го повярвам.
54
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предизборна пушилка.Ало измамниците си вилнеят вече 10 години и са все неуловими.Айде да видим сега как ще ги хванат.Нищо,че са безработни,а имат къщи за милиони.Но това нито на властта,нито на полицията прави впечатление.
53
1
 
8
 
! Отговори
Никога повече ГРОБ преди 5 години
И ко шЪ им изземЪт ли имуществото или това е поредния герберастки ход ДА НЪ ВИДЪТ, ЧЕ ПРАИМ НЕЩО И ДА СИ ДИГНИМ РЕЙТИНГЪ, ЧЕ ИЗБОРИ ИДЪТ. Ха ха ха верва ли им някой?
52
1
 
8
 
! Отговори
Диабло преди 5 години
ПРОФИЛАКТИКА, всяка седмица!!!
51
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То от години се знае, че ало-измамниците са от Калтинец и от Червен бряг. Защо чак сега?Даже веднъж една ми се обажда:"Мамо, мамо, в Пиругов съм. Дай на чувека 3000 лева за опирация."Пък аз и отговарям:"Че как от Калтинец се озова в София *** дъще, дето такава нямам?"И веднага ми затвори. От тогава ало-ало не са ми са обаждали.
50
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Полиция атакува ромския квартал в Горна Оряховица"Това заглавие е провокативно.
49
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хората хващаха и им показваха измамниците преди сами - те само гледаха тъпо. Сега били та с автомати за ПР. Едно престъпление като не го наказваш то се разраства естествено с времето.
48
4
 
2
 
! Отговори
ЕЙй преди 5 години
Локото остана без агитка
47
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега се разбра,че същите които не искат да вдигнат минималните пенсии на социалния минимум 500-600 лева,обират и пенсионерите,хахахаааа,а вие чакате увеличение на пенсии и социална ангажираност!Разровиш ли го ще мирише и ще горчи като пелин(или *** увито в целуфан)!
46
2
 
12
 
! Отговори
Оппаа преди 5 години
До 38 Анонимен--------------Всяко чудо за три дена в страната на чалгата.
45
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
,само Коалиция за България на АБВ и социалистите от БСП са леви.Всичко останало е дясно,десните управляват в момента.
44
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това на снимката е стара селска къща с нова ограда (недовършена), сменена дограма и нов навес в двора.Общо не повече от 15к. Виждали сме ромски къщи за по милион и повече.Дали наистина са ударили тарторите или второразрядни изграчи?
43
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименЗад Иванчева бяха застаналите костовистите и зелените,а не БСП бе! БСП просто предложиха да я направят депутат и затова набързо я окошариха герберите в затвора.Сега герберите дадоха и на костовистите да участват във властта и вероятно това е сделка,така подкрепата за Иванчева падна,а Иванчева и двамата и колеги изгоряха, за да няма свидетели за случката с незаконните застроявания. Костоваците не са с герберите,но герберите,СДС,костоваците са все десни,а либералите от ДПС също,сам