Краят на Порошенко, Зеленски със съкрушителна победа в Украйна

73,2 % от украинците са гласували за нов президент
Обновена: 21 апр 2019 20:48 | 21 апр 2019 20:36,
157
Краят на Порошенко, Зеленски със съкрушителна победа в Украйна
Снимка: Reuters

Володимир Зеленски спечели съкрушителна победа на президентските избори в Украйна срещу сегашния президент Петро Порошенко - израз на недоволството на избирателите от действащата власт, предаде Франс прес.

Още по темата

Комикът е спечелил 73,2% от гласовете на днешния балотаж, срещу 25,3% за неговия съперник, според сондаж на излизане от изборните секции, реализиран от консорциума "Exit Poll National", обединяващ три социологически института, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Резултатите от националния екзитпол бяха публикувани веднага след затварянето на изборните секции, предаде ТАСС. Анкетата е организирана от Украинския център за икономически и политически изследования "Александър Разумков", фондация "Демократични инициативи", носещ името на Илка Кучерива и Киевския международен институт по социология.

"Няма да има някакъв патос, просто искам да кажа "Благодаря!" на моите родители за подкрепата, на моята съпруга - за силата и издръжливостта, на украинците, които ме подкрепиха - благодаря, на тези, които направиха друг избор - обещавам, че никога няма да ви подведа, каза Володимир Зеленски пред своите привърженици.

Те го посрещнаха с ликуване в щаба му веднага след обявяването на резултатите от екзитпола след затварянето на избирателните секции, които показаха убедителната му победа на президентските избори със 73 процента от гласовете на втория тур. Самият той реагира спокойно, беше немногословен и излезе от залата веднага след изявлението си, предаде ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добро утро !И украинците не понасят тяхната корумпирана , насадена от америка Тиква .
86
5
 
7
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Победата е за Израел! Добре дошли в Джукрайна. Очаквайте по-скорошното им приемане в ЕС и НАТО дори от БЮРМ/ FYROM.
85
4
 
23
 
! Отговори
Петко преди 5 години
Нищо ново под слънцето-рано или късно народите наказват своите предатели , крадци ,демагози и военолюбци. Тези ,в Украйна ,си помислиха че САЩ са господ и побързаха да се хванат за шлифера му ,но ги наказаха.При нас ще се случи горе-долу същото.
84
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой каза, че само в България политиците са циркаджии? Ето на смехурко с 70%. В жабария имаше и там един се беше кандидатирал, че и в допълнение и актриса от филми за възрастни.
83
1
 
7
 
! Отговори
До 83 преди 5 години
Ти не си Троянски Кон, друже. Ти си Чисто Магаре. Само ти и още няколко с IQ под 50(което си е олигофрения) все още сте русофоби. Всички останали се чудят как да си възстановят загубения руски пазар и как да си осигурят транзит на руски стоки. Ако Русия неше САЩ от Украйна вече щяха да са останали само арматури, стърчащи от продупчени бетонни плочи. И вероятно ти щеше също да си хвърлил няколко бомби.
82
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БългаринДе са еврата помощи деца?--не са си отивали техните бесепари и дс-ейци... държат в мъртва хватка, както тук... за това не им дават нищо, щото всичко потъва, както и тук....както и в раССия...затова хората тръгнаха ва-банк, за да се опитат най-накрая да счупят корена на русофилията - дс-машината+корупцията+олигархията... няма да им е лесно... но ако не опитат - няма как да стане... трябва да вземат пример от грузия и саакашвили...
81
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
чета по-долу и се смея ...само до вчера чебурашките скачаха от радост по зеления, че бил елиминирал порошенко ..ха ха ха... сега, когато "фаворита" им спечели...изведнъж се оказа, че ... бил олигарх(а вчера не беше), че бил клоун (ане беше), че украйна е обречена (а вчера беше), сигурно и наркоман вече е (а до вчера не беше)иа? какво им стана на чебурашките?ами стана това, че разбраха, че НЯМА ВРЪЩАНЕ НАЗАД - раСсия пак е ВРАГ, Нато и ЕС - приоритет, корупцията ще се бори, ще има референдуми
80
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-накрая предварително публично признат професионален комик стана президент!
79
2
 
13
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Украйна бе на ръба да фалират още при Янукович. Затова взе заема от джуджето и подписа за членство в ОНД. След Майдана ЕС обеща да помага. Още я чакат тази помощТе даже и за пазар не стават. Изтеглят им хората, а земята изкупуват на безценица. И война си имат, като бонус ... Де са еврата помощи деца?
78
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е...................Потрошенко си има шоколадови фабрики...................няма да умре от глад...................спокойно.....................хаха!!!
77
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой стои зад този клоун...............Зеленски?Един друг олигарх..................Коломойски!!В Украйна се води борба за власт м/у няколко олигархични кръга!Добър вечер, селяни прости!!!
76
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Провалена държава..............Украйна , комик за президент........Зеленски...........логиката е желязна!!!
75
9
 
5
 
! Отговори
Бдинец преди 5 години
До 87 Въобще не симпатизирам на мафиота Путин,но е факт ,че украйнците сами са си виновни за положението държавата им е много далеч от европейската демокрация в която съдебната с-*** е независима и икономиката не се поделя от олигарси!Беларус е военна провинция на Русия ,и нищо друго няма значение за руснаците,а и за беларусите!
74
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 88Ами ако руснаците , решат да последват примера на украйнците и си изберът някой неизвестен руски Зеленски?!--ще стане ... неизбежно е!ке падне! е казала ванга...
73
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Избора на Зеленски е удър срещу Путин!Ами ако руснаците , решат да последват примера на украйнците и си изберът някой неизвестен руски Зеленски?!
72
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 86В Беларус няма хаус,корупцията е много ниска ,пък е в съюзнически отношения с Русия---абе много обичате тия думички "съюз", "братушкане" все да сте "сгъстени с някой, че така да придобиета собствено самочувствие за значимост...белорус не за "съюзници", те са икономически партньори на прагматична основа... и толкоз! белорусите и те НЕ щат да се "братушкат" по начина по който много ви се иска на вас... свободата е ценно нещо ей... никой не ще да си я дава....
71
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 81 В грешка си,Хауса си го правят украйнците!В Беларус няма хаус,корупцията е много ниска ,пък е в съюзнически отношения с Русия!Когато се премахне олигархическата с-***,и правораздавателните органи заработят и вкарат олигарси и политици в затвора,тогава ще Украйна ще тръгне напред.
70
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Tangraква "тангра" те гони ве ... пагане я убиха ... прибирай лъковете, копието, слез от коня и обръсни тая дивашка конска опашка от-зад...
69
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
като гледам "ду ха" на коментарите по-долу, за сетен път стигам до извода, че никак не са грешали тези, които още навремето наричаха бг - "троянск кон"!единствената държавица в европа (освен сърбия) , която НЕ заклейми фашистката имперска политика на фюрера от кремъл!много червено тук ... много кафяво ... много дясно !
68
3
 
20
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Не купувам нищо с надпис "Рошен".Не подпомагам убийци.