Зеленски с първа задача: Да върне украински пленници

Готви план за прекратяване на огъня в Донбас
123
Зеленски с първа задача: Да върне украински пленници
Снимка: БТА

Володимир Зеленски заяви вчера, че първата му задача като президент на Украйна ще бъде да постигне освобождаването на всички украински затворници, пленени по време на конфликта в източната част на страната, предаде Ройтерс.

Още по темата
"Ние ще продължим до край преговорите, за да се постигне прекратяване на огъня", каза кандидатът от партия "Слуга на народа" след първите резултати от екзитпол анкетите, сочещи го за безспорен победител на балотажа на президентските избори.

"Задача номер едно - да върнем всички наши затворници, всички пленници. Ще направя всичко, за да върнем нашите момчета у дома. Всички наши затворници, без изключение", увери Зеленски на пресконференция в щаба си.

Той заяви, че в най-скоро време ще представи план за действия за прекратяване на огъня в Донбас и че смята да ускори Минския процес. "Ние ще водим много мощна информационна война, за да бъде прекратен огънят в Донбас. Скоро ще оповестим нашия план за действия", посочи Зеленски, цитиран от ТАСС.

Зеленски даде да се разбере, че смята да смени ръководството на Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна, както и да назначи нов главен прокурор на мястото на Юрий Луценко.

Във видеообръщение, разпространено в "Телеграм" от изборния му щаб, Зеленски заяви, че неговата победа на президентските избори в Украйна представлява обединителен фактор за страната, съобщи ТАСС.

"Главното, което направихме, е, че обединихме нашата страна, нашия живот, нашия народ. Благодаря", каза Зеленски след оповестяването на резултатите от екзитпол анкетите, според които той печели на балотажа над 70 процента от гласовете, близо три пъти повече от действащия държавен глава Петро Порошенко. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
на неграмотните краварски склакьори ще кажа че е добре да се прочита и нещо друго освен опорните точкии понеже са много нахаелнида ми кажат къде има записано някъде - украински княз и украинска държавапреди да дойде тоя на когото събориха паметниците - ленинукрайна е име възникнало като украйнина на полско-литовската държавакоято е владяла
66
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така, прогноза - след една година като соросоидчетоо си покаже истинската същност и рейтингът му ще отиде при рейтинга на Порошенко. И не, ние, българите не искаме Украйна с 3 милиона болни от СПИН да шетат из Европейския съюз и да го разнасят.
65
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
eeeхнаивни ли сте глупави ли стетой дедо ви шо.рошвинаги има повече от един вариант в ръкаванищо няма да се промени- ще минат няколко години в чакане на светлото бъдеще и после пак ще извадим от ръкава следващиятова е краварскато политиказа тях всички останали са индианции ако си помислят нещо друго веднага им се спретва я нежна революция я нежна пролетблажени са вярващите и тяхно е царството небесноа земното е на крадците и експлоататоритевие си изберете ако можете
64
9
 
6
 
! Отговори
ХАХАХХАХА преди 5 години
Ето поредното доказателство, че кандидатите на Соросоизма са най-безочливите популисти от всички политици. Европейска """народна"""" портия, партия """"слуга""" на народа, """""европейско развитие""""" на България и тн
63
17
 
10
 
! Отговори
До рускиня преди 5 години
по-добре в *** на Европа, отколкото в най-големия *** рассия
62
16
 
13
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Проблемите на Украйна идват единствено от агресията на Просия, която унищожи част от индустрията на страната (за щастие само малка част). Иначе Украйна е богата страна, там винаги са живели добре, затова и нямат този хищнически манталитет като москалите.
61
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
основните точки от програмата-------------------------------------------1. нови правила и условия за едр. бизне2. нови, справедливи данъци3. енергийна диверсификация от раССия4. усилване на армията5. информационна война против раССия6. з-н за иконом. независимст сми7. народовластие, референдуми8. з-н за импиъчмънт на президент, съдии и депутати9. законодат иниц. на президента10. съдеб. реформа - чистка11.безвъзвратност на интеграц. в нато и ес12. запазване на езика и вяря
60
11
 
21
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
на практика е съвсем ясно, че избирането на зеленски се дължеше единствено на пълния провал на режима на порошенко. този резултат от изборите показва още, че напрежението в украйна, породено от режима на порошенко, подкрепян от "здравите сили" на истанбулската конвенция и *** роботите е било достигнало до майдански размери, само дето този път не е имало кой да организира и подкрепя недоволните украинци с кифлички и гевречета на майдана...
59
3
 
3
 
! Отговори
учуден преди 5 години
До 54 АнонименДо 54 Анонимендоста рано днес си се надрусал и на това отгоре се опитваш да обясняваш голямата политика ! За тази работа се иска мозък но при теб той липсва.
58
14
 
11
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
единствено в сътрудничеството ни с Русия! -Какво може да ти даде Просия с по-ниските от нашите заплати и какво можеш да и дадеш ти? С какво ще им платиш? Или ще те издържат заради черните ти очи? Или просто искаш да превърнат България в буферна държава с кльонове по западната граница?
57
2
 
11
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
да поздравим колегата с получаването на това огромно доверие, дадено му да ръководи украинския народ, на който пък и в бъдеще няма да му е лесно, както бе и до сега, защото няма как да се знае дали зеленски се майтапи или казва нещо съвсем сериозно, като това например:"Ние ще водим много мощна информационна война, за да бъде прекратен огънят в Донбас.". но добре... все пак за предпочитане е рупорите на радио-пропагандата да разкъсват тишината в населените места, отколкото оръдейните снаряди...
56
2
 
2
 
! Отговори
До 56 преди 5 години
Ако САЩ, Япония и Китай не се броят вероятно нямат.
55
5
 
20
 
! Отговори
До платеният с преди 5 години
двете тирета в поста си. Не разбраха ли тъпите гербаджии, че колкото и пари да похарчат за *** като тебе, няма да променят мнението на умните българи, които са убедени, че спасението на България е единствено в сътрудничеството ни с Русия! Това, че *** в момента са на власт, няма да променят хода на историята. Вече 30 години Запада ни мачка и експлоатира, приеха ни така, както Меркел прие мигрантите, само за работна сила. Ако много ти харесва запада, грабвай си торбичка и заминавай!
54
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едни от първоте думи на Зеленски бяха:Обръщам се към всички страни от бившия СССР - вижте ни! И вие можете така! . Това е обръщение преди всичко към заспалите руснаци, които преизбират един недо клатен психопат, на когото дори брада не му расте.
53
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
снощи в пряко интервю, саакашвили предупреди чебурашките хич да не бързат да се радват, защото зеленския щял да бъде още по костелив орех и от порошенко!
52
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
бихте ли ми казали 1 благоденстващ съсед на Русия, изкл. Финландия и Норвегия, където тя няма влияние?
51
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 54 /продълж/чебурашки ... много скоро ше ви увисне носа!
50
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 52а защо априори считаш, че зеления ще се отметне от нато и ес ?кой те заблуди в това? на какво стъпи, за да считаш така?знаеш ли, че членството в нато и ес е официалната линия на страната, която се споделя и от хората.май не знаеш, че зеления има намерение да се противостави на хибридната информационна война в двата републики, с мощна контра-информационна война? не го ли знаеше?готви и з-н за независимите сми!готви закон за диверсификация на енергозависимостта от раССия!чети повече
49
2
 
11
 
! Отговори
OTOMAN LEGACY.. преди 5 години
...PUTIN S RUSIYA E PO POLEZNA NA UKRAYNA....OTKOLKOTO EU I USA....OBESHTAHA IM KAKVO LI NE....VLIZANE V EU...BEZVIZOVO S USA....I KAKVO STANA....GORCHILKATA....VSICHKO BE ILUZIYA....
48
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цитирам само кратка извадка от Изборните протоколи.В Донбас - Зеленски - Порошенко 95 : 5Уточнявам - източен Донбас, където са Донецк и Луганск нямаха право да гласуват.Гласува само "украинският" ДонбасТа така драги ми зорошо-гербошо тр0лове