Жлъчни кризи ни дебнат по Великден

Увеличава се броят на преяли и препили по празниците
27 апр 2019 10:16, Александър Попов
7
Жлъчни кризи ни дебнат по Великден
Внимавайте с консумацията на яйца. Снимка: Булфото, архив

През последните години се увеличава броят на пациентите, които постъпват в болница след преяждане и злоупотреба с алкохол по празниците, съобщи д-р Даниела Томова, старши лекар в Клиниката "Гастроентерология" към ВМА пред "Фокус".

Това е тенденцията през последните години.

"По Великденските празници причина за хоспитализациите са жлъчните кризи. Това се случва при пациентите, които имат камъни в жлъчния мехур. Употребата на големи количества яйца може да доведе до жлъчни кризи. Преяждането с козунаци, с месо може да доведе до възпаление на гастрити, язви. Суровите плодове и зеленчуци, особено салатите, води до обостряне на колита", предупреди д-р Томова.

По думите ѝ приемът на голямо количество храна и алкохол може да доведе до обостряне на панкреаса и до така наречените панкреатити.

"Периодично след тях следва хоспитализация", допълни още специалистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
за съжаление,българите в огромната си част са.."ДЕКЛАРАТИВНИ християни"..Те казват:-"Аз съм православен и моя Бог е Исус Христос"..И ТОЛКОВА!!!!!А това,което е проповядвал Исус В ПРОПОВЕДИТЕ си,малцина знаят.Още по-малко спазват....За това някакси "карашъктисваме".. "логото на Християнството", с много по-ниско стоящия ни БИТОВИЗЪМ.....това НЕ е критика към Православието!!!!!!!!...Просто отбелязвам факта.Впрочем,И ПРИ КАТОЛИЦИТЕ е пълно с извращения,но те са от друг характер..
6
1
 
6
 
! Отговори
Бау преди 5 години
До 5За друго не можеш да говориш нали? Само политика. Нека позная, нямаш образование и работиш са малко пари или си озлобен пенсионер. Душица.
5
2
 
2
 
! Отговори
До Бау преди 5 години
Кажи нещо за Боко Кратуната, да го славим ли като Господ?
4
3
 
9
 
! Отговори
Бау преди 5 години
То с това са най-популярни религиозните празници ... Какво точно ще се яде днес? :D Ако трябваше да се седи на един крак 2 часа за здраве и берекет, нямаше да е особено популярно :D А забравих, трябва и да се пие много алкохол ... пак за здраве!
3
2
 
10
 
! Отговори
дедо преди 5 години
Това се случва в бедните общества. Нормално защото цяла година са се стискали и кътали стотинки и после като за последно...
2
3
 
8
 
! Отговори
Безбожен мирянин преди 5 години
Празниците за "безбожния" бай *** винаги означават ядене, пиене и нагъване на кифтета.Бързам да си сложа анцуга и маратонките, че довечера съм на църква - ще запаля една свещ да помоля дядо Господ да даде отрупана маса.
1
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Балканския селянин ако не се напие като живото не може.