Трудно лято за хотелиерите: Повечето туристи - в Турция

Трябва да се повиши качеството, признават от бранша
Обновена: 12 юни 2019 08:08 | 12 юни 2019 07:44, Василия Пейчева
199

10646 гледания   |  Още видео
КЗП започва проверки по морето от 1 юли. Акция ще започне първо от търговските обекти с проблеми през миналия летен сезон.
Още по темата

От туристическия бранш признават, че ни очаква трудно лято и шансът ни е да задържим летовниците като повишим качеството на туристическия продукт. В една от големи туристически агенции в Бургас казват, че повечето от клиентите им тази година са предпочели Турция, разказва Bulgaria ON AIR.

В хотелски комплекс край Созопол изискванията са по-високи. Според мениджъра на туристическия обект проблемът на българския туризъм не е в храната, която се предлага, а в липсата на качествен персонал.

От Комисията за защита на потребителите очакват българските туристи да бъдат по-активни, защото по-често сигналите за нередности по морето са предимно от чужденци.

И тази година под прицел ще бъдат хотели и ресторанти - дали условията на категоризацията съответстват на звездите, които даденият обект притежава, в ресторантите менютата дали отразяват коректно грамажите, цени на български език.


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
(продължение)
...стаите в хотела да се чистят редовно в подходящо за теб време, храната в заведенията и хотела да не е приготвяна с остатъците от предишния ден и т.н. и т.н.
50
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не искам да ми коментират цени, а искам да ми коментират качеството на почивката във всичките й характеристики, като например: много зеленина в околността, чистотата на пясъка, морето и околността, да няма чалга, да няма друга силна музика, на плажната ивица да има място за всички, а гъстотата да е малка и да не лежим плътно един до друг, същото важи и за басейна на хотела, ако го има, да има къде да застанеш без цигарена воня, персонала в заведенията и хотелите да е усмихнат и отзивчив, стаите
49
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво имала минерални води :) Цяла България е на минерални води смешкоо. Друго какво има? Нищо. Ако заведа турист там, ще се чудя какво да му покажа. Просто поляна насред нищото. Ама да имало минерална вода хаха
Има само бюджет там.
48
8
 
30
 
! Отговори
до 44 преди 1 месец
Голяма омраза еййй!? Ти знаеш ли че, повечето от половината "столичани" са същите като тебе. Придошли от някъде. И само искам да ти кажа че, унищожихте хубавата София! София не е поляна, както казваш а, град с дадености които няма никой друг в България. Минерални води 4 вида, планини, Панчарево и т.н.Неслучайно е била резиденция на Византийските императори. Чувал си за Сердика, нали,
47
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тайсън определено е потвърждение на долен пост за войната срещу България. Трудно си представям Българин да казва на държавата си за която са умрели милиони - клоака.
46
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен
Каква поляна в София, бе селски? Какви бедни софиянци като в столицата са най-високи средните доходи и затова всички торокопачи, орачи и доячи от твоя безкнижен сой ни напълниха хубавия град с присъствието си?

Голям бизнес по морето, няма що. Мутри, мутреси и омазани западняци, дошли да ядат, пият и е*ат на евтиното. Да, евтино. Цените са високи за откровената помия, която предлагате, но сте евтини. По култура, поведение, бизнес практики, манталитет и всичко останало.
45
8
 
19
 
! Отговори
Тайсън преди 1 месец
БСП и ГЕРБ перат пари с хотели по морето. Ама те разбират от хотелиерство колкото онези "експерти" от Чернобил разбират от реактори. Резултатът е бетон, фекалии и евтин менте алкохол. Добре дошли в България, клоаката на обединена Европа!
44
26
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От дете си спомням, как големия богат столичанин все се мъчеше да идва на гости лятото на море. Все на аванта да спи в някой, все на аванта да яде.... Ама зимата все беше зает :))) Че да... Бизнеса там няма нужда от вас, нито населението по морето. Да не говорим, че създават БВП което вие да се убиетее не можете на поляната в София.
43
1
 
41
 
! Отговори
Спиро преди 1 месец
Бизнесмените са неадекватни ама държавата е още по-неадекватна. Като избягат всички туристи и работещи ще се сетят че някъде бъркат. Как може да третират работещите като отпадъци и да не им плащат честно? Тази система наистина трябва да се разпадне и да се почне начисто.
42
4
 
44
 
! Отговори
Аз преди 1 месец
За квалифициран персонал моля бизнеса да се обърне към трудовите борси в Италия, Испания, Гърция.
41
34
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Спомняш си голи поляни и тоалетни в гората. Това си спомняш. От Такива файдаа нямаме по морето. По твоята логика, да няма хотели, да няма заведения, за да може наглия беден шоп да дойде за 1 седмица на аванта на морето и да си замине. А хората там да седат, без работа и да му пляскат. Е няма как да стане това. Отдавна са си взели контрола над квота там. Ходи зад Гърция.. Иначе цял ден рев кой слухувал на САЩ. То вие на кой слугувате на Гърция хахаха
40
1
 
46
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 1 месец
--Ох чак ми стана тъжно за нашите хотелиери- как ще живеят след сезона?? Ами те горките съжалиха ли стотиците хиляди излъгани работници, минали през техните хотели за 15 г във времето??,,,,,, работници със сълзи на разочарование в очите си -поели завинаги към чужбина!!
39
3
 
50
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Спомням си с умимение Бг черноморието, беше прекрасно преду да се напълни с ниско качествени стотици хотели и лакоми хотелиери без грам свян и опит. Спомням си първия път като видяхх село Лозенец, без заведения, много хотели и презастрояване, беше страхотно. Сега така се чувствам в Гърция за това и ходя там. Отношение, хубава храна, узо, ципуро и митос. Зеленчуците, месото и рибата със страхотен вкус. Вярно по-скъпо, като в бг, но в евро, но кефа си има цена.
38
40
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Истината е че България се превърна в лидер на Балканския туризъм и взе голям дял от Гърция и Турция, които смятат че им по наследство. От доста години се води война срещу България външна и вътрешна в опит да се спре подема ни. Жалко че много от вас се хващат на въдицата и плюят по държавата си. За сравнение вижте в Турция , как бранят всипко турско да не би там да няма проблеми ? Моля ви се...На всякъде има. Мислете с тея глави.
37
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бедни, а? Нищо общо. Няма по голяма простащина от това да ходиш в прашната дупка Дубай с всички останали селяци и парвенюта,само защото е модерно.
36
41
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щом смятате парите значи просто сте бедни и ходите на евтиното - Гърция и търция. Това е добър знак за България. То и в Дубай е скъпо ама си е Дубай, не се вълнуват от вас дали имате парички . Правилно действат по морето трябва да се вдига стандарта и такива , като вас да отпадат . Трябват богати чужденци да внасят валута ...1000 умрели шопа с 500лв в джоба ..С тях и без тях.
35
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако човек държи на някакво минимално качество, никога няма да ходи на почивка на бетономорието. Какво ми сравняват цени за почивка от почти нулево качество в България, с цени в други държави, с високо качество на почивката?!
34
2
 
37
 
! Отговори
От мен преди 1 месец
Да се изкажа и аз. Миналата година отидохме в Гърция за първи път, за една събота и неделя и не не е по евтино от България, цените са същите но в евро, след това отидохме на Кранево. Бяхме две семейства с малки деца следователно всички се раболяха с изключение на мен. Малката дори стигна до спешното за една вечер, та разликата в цената отиде за лекарства горе долу. Дори и по скъпо тази година се очертава да отидем в Гърция дори да е за по-малко дни.
33
1
 
27
 
! Отговори
Хиху преди 1 месец
Държавата вместо да подпомага малкия и средния бизнес то ги мачка и кажете защо всички избягаха в чужбина едно нещо е ясно тези хора не бягат от добри
32
34
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И след 10 год си търси пенсията от Халхидикии.