Трудно лято за хотелиерите: Повечето туристи - в Турция

Трябва да се повиши качеството, признават от бранша
Обновена: 12 юни 2019 08:08 | 12 юни 2019 07:44, Василия Пейчева
199

11992 гледания   |  Още видео
КЗП започва проверки по морето от 1 юли. Акция ще започне първо от търговските обекти с проблеми през миналия летен сезон.
Още по темата

От туристическия бранш признават, че ни очаква трудно лято и шансът ни е да задържим летовниците като повишим качеството на туристическия продукт. В една от големи туристически агенции в Бургас казват, че повечето от клиентите им тази година са предпочели Турция, разказва Bulgaria ON AIR.

В хотелски комплекс край Созопол изискванията са по-високи. Според мениджъра на туристическия обект проблемът на българския туризъм не е в храната, която се предлага, а в липсата на качествен персонал.

От Комисията за защита на потребителите очакват българските туристи да бъдат по-активни, защото по-често сигналите за нередности по морето са предимно от чужденци.

И тази година под прицел ще бъдат хотели и ресторанти - дали условията на категоризацията съответстват на звездите, които даденият обект притежава, в ресторантите менютата дали отразяват коректно грамажите, цени на български език.


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
4
 
78
 
! Отговори
ММ преди 11 месеца
Не виждам как ще се оправи туризмът по българското море, всичко е бетон и чалга. Вярно е, че имаме 300 км плажна ивица, а Гърция 11 000, ама можехме малкото да го запазим,а не да го ос...м.
9
4
 
61
 
! Отговори
E4o преди 11 месеца
Нямало оплаквания от българи. Еми то остана ли някой заблуден да ходи на бетономорието...!?
8
11
 
7
 
! Отговори
ДО 11 преди 11 месеца
КАЗАХХХХХХ БЕГАЙ ПРИ ПЛАСТИЧНИЯ ДА ТИ ОПРАВИ КРИВАТА ШИЯ ВЕЕЕ УРОДДДД, НИКАКВА ФАЙДА НЕМАШ ОТ ПАРИТЕ С ТАЯ КРИВА ШИЯЯЯЯЯ, СМЪРТ НА МУТРИТЕЕЕЕ, КРИВЧООО ОПИЧАЙ СИ АКЪЛАААА ДА НЕ ДОЙДА АЗ ДА ТИ ГО ОПЕКААА
7
8
 
51
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯЯЯЯЯ преди 11 месеца
НЕКА ДА ВИ СТОЯТ ПРАЗНИ ПАМЕТНИЦИ НАСРАНИТЕ ХОТЕЛИ, МНОГО СКОРО ВСИЧКИ ЩЕ ФАЛИРАТЕЕЕЕ ГНУСНИ АЛЧНИ МУТРЕНСКИ *** С КРИВИ ШИИ, С ЧУЖДА ПИТА ПОМЕН ПРАВИТЕ, ГРОЗНИ КРАДЛИВИ КРИВАЦИИИИ, НИКОЙ НЕМА ДА ВИ СТЪПИ В НАСРАНИТЕ ХОТЕЛИ, СМЪРТ НА БЪЛГАРСКИЯ ТУРИЗЪМ, СМЪРТ НА МУТРИТЕ КРИВИ ШИИИИ
6
4
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
И кой им е виновен с качеството на услугите които предлагат. В Гърция и Италия цените са същите, но качеството е различно.
5
2
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
От 20 години почиваме в чужбина.
Тук още нищо не може да ни задържи.
4
3
 
86
 
! Отговори
Мандрахерц преди 11 месеца
Писна ми от бетон.... искам парк преди плажа! Атмосвера различна от това да гледам съседа през балкона! По далече от Българското Бетонно черноморие...
3
6
 
94
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Легловата база в Слънчев бряг е 280 хил броя. Капацитета на плажа е 15-20 хил места и то едно върху друго. Кво да правя там? Гледката на плажа е като на тюлените на остров Възнесение.
2
3
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не ходя тук на море не заради хотелското обслужване, а заради многото бетон. Аз живея сред бетон и ми се ще поне за малко да се махна. Иначе знам че имаме хубави хотели по морето, ама са прекалено нагъсто.
1
3
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
От София надолу почиваме на Халкидики.