Трудно лято за хотелиерите: Повечето туристи - в Турция

Трябва да се повиши качеството, признават от бранша
Обновена: 12 юни 2019 08:08 | 12 юни 2019 07:44,
199

КЗП започва проверки по морето от 1 юли. Акция ще започне първо от търговските обекти с проблеми през миналия летен сезон.
Още по темата

От туристическия бранш признават, че ни очаква трудно лято и шансът ни е да задържим летовниците като повишим качеството на туристическия продукт. В една от големи туристически агенции в Бургас казват, че повечето от клиентите им тази година са предпочели Турция, разказва Bulgaria ON AIR.

В хотелски комплекс край Созопол изискванията са по-високи. Според мениджъра на туристическия обект проблемът на българския туризъм не е в храната, която се предлага, а в липсата на качествен персонал.

От Комисията за защита на потребителите очакват българските туристи да бъдат по-активни, защото по-често сигналите за нередности по морето са предимно от чужденци.

И тази година под прицел ще бъдат хотели и ресторанти - дали условията на категоризацията съответстват на звездите, които даденият обект притежава, в ресторантите менютата дали отразяват коректно грамажите, цени на български език.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
4
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И кой им е виновен с качеството на услугите които предлагат. В Гърция и Италия цените са същите, но качеството е различно.
4
2
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 20 години почиваме в чужбина.Тук още нищо не може да ни задържи.
3
6
 
95
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Легловата база в Слънчев бряг е 280 хил броя. Капацитета на плажа е 15-20 хил места и то едно върху друго. Кво да правя там? Гледката на плажа е като на тюлените на остров Възнесение.
2
3
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ходя тук на море не заради хотелското обслужване, а заради многото бетон. Аз живея сред бетон и ми се ще поне за малко да се махна. Иначе знам че имаме хубави хотели по морето, ама са прекалено нагъсто.
1
3
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От София надолу почиваме на Халкидики.