Трудно лято за хотелиерите: Повечето туристи - в Турция

Трябва да се повиши качеството, признават от бранша
Обновена: 12 юни 2019 08:08 | 12 юни 2019 07:44, Василия Пейчева
199

11885 гледания   |  Още видео
КЗП започва проверки по морето от 1 юли. Акция ще започне първо от търговските обекти с проблеми през миналия летен сезон.
Още по темата

От туристическия бранш признават, че ни очаква трудно лято и шансът ни е да задържим летовниците като повишим качеството на туристическия продукт. В една от големи туристически агенции в Бургас казват, че повечето от клиентите им тази година са предпочели Турция, разказва Bulgaria ON AIR.

В хотелски комплекс край Созопол изискванията са по-високи. Според мениджъра на туристическия обект проблемът на българския туризъм не е в храната, която се предлага, а в липсата на качествен персонал.

От Комисията за защита на потребителите очакват българските туристи да бъдат по-активни, защото по-често сигналите за нередности по морето са предимно от чужденци.

И тази година под прицел ще бъдат хотели и ресторанти - дали условията на категоризацията съответстват на звездите, които даденият обект притежава, в ресторантите менютата дали отразяват коректно грамажите, цени на български език.


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
16
 
4
 
! Отговори
Реал преди 9 месеца
Отговорен е валерийй изгони и малкото туристи които ни посещаваха с неговите хайдишки действия подкрепен от няколко пенсионера
29
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Като искат качествени работници, да подбират качествено украинките. Лесно е.
28
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
много искам да ходя на нашето море, но нямам желание!
27
3
 
39
 
! Отговори
Ивайло преди 9 месеца
Няма да ви стъпя... Мутри ненаядени всички ще почиваме в Гърция!
26
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Кощунство е да отидеш в Гърция на почивка и да се забиеш 24 часа в хотела. Определено имат бизнес нюх и вежливост какъвто по нашите курорти липсва.
25
3
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Когато правиш нещо с крадени пари е така! На колко ли хорица, които са бачкали по 40 години са потънали парите в мутрохотелите от партийните куфари. Крадени пари от нас!
Фалирайте червени "бизнесмени"
Господ знае какво да ви вземе!
24
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До богат програмист
Именно. Нз колко си богат, но честно казано не е необходимо да си, за да почиваш съвсем нормално в Гърция. За около или под 1000 лв. на човек можеш да си изкараш 7-8 дни в хубав и чист хотел, да посетиш всички местни малки плажчета с чиста вода, да ядеш качествено и обилно и да обслужващия персонал да те третира с внимание и уважение.

За същите пари в България получаваш мазна чалгия, милиони тонове бетон и неадекватно обслужване, ако изобщо може да се каже, че има такова.
23
4
 
31
 
! Отговори
SHEFA преди 9 месеца
-ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ СА В ГЪРЦИЯ.
22
5
 
49
 
! Отговори
свинче със звънче преди 9 месеца
5 стотака на човек за 5 звезден хотел в Турция с ултра ол инклузив ! Ядене и пиене кой колкото може да носи ! То има и такъв лаф - кьор софра. За същото се отнася. Всяка вечер разнообразна програма - било пищни бразилки или оперени кубинки, отделно детски програми, отделно интернационална дискотека - със стари шлагери и музикални хитове...В ресторанта, а те са 6 на брой, гарсонът стои до масата и чака да поднесе каквото си поръчаш. Но там държавата плаща на готвачи и на хотелиери
21
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Дори и в последния бастион на комунизма Албена(при комсомолеца Краси Станев) няма качество само неграмотни р. о. м. и са обслужващ персонал
20
3
 
77
 
! Отговори
kiro преди 9 месеца
Толкова е просто...

Хората бягат от бетонните си жилища на почивка, искат и имат нужда от нещо различно за парите които дават - чисто море, зеленина, чисти плажове, пространство, прилична храна и цени.
Нищо от това отдавна не се предлага на българското черноморие.
Не познавам никой който да ходи вече там.
Последно сме ходили на Златни пясъци 2007 - мръсни плажове, фекалии в морето, скъпо, ужасна храна, сергии по улиците като на битак, плащаш допълнително за чадър, шезлонг, паркинг...
Абсурд.
19
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Всички мутри и политици си изпраща парите по Черноморието
18
3
 
76
 
! Отговори
Shark преди 9 месеца
И все по-трудно ще става. Няма кой да им идва на бетонираното черноморие, да почива в блоковете им и на всичко отгоре да се радва на "висококачественото" им обслужване. Очаквам в скоро време редица хотели да запустеят, да бъдат съборени и заграбените територии да бъдат върнати на природата на България. Чак тогава ще дойдат туристите отново.
17
7
 
41
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯЯЯЯЯ преди 9 месеца
НИКОЙ НЕМА ДА ИМ СТЪПИ В НАСРАНИТЕ ХОТЕЛИИИИ, НЕКА ИМ СТОЯТ ПАМЕТНИЦИ НА КРАЖБИТЕЕЕ МУХАХАХСХАААА
16
3
 
46
 
! Отговори
... преди 9 месеца
С тия цени пак много ходят на нащо море просто не си заслужава
15
10
 
62
 
! Отговори
Тошко преди 9 месеца
Който е ходил жеднъж в Гърция не можеш го върна на нашето море.
14
36
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В Турция цените не са по-ниски. През юли и август са в пъти по-високи. Ниски са през октомври, ама няма как да е сравнение, защото тук малко хотели работят тогава. В Турция евтин хотел е пълна трагедия. Хранят те с картофи и ориз и е стар. Добър хотел през юли и август 3000-4000 лева за седем дни. 2000 лева октомври.
13
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Лудите много рано са се активизирали. Един е в особена форма на истерия виждам.
12
7
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В Турция хем качеството е много по-високи а и цените са по-ниски. Нашите "хотелиери" да си вземат поука.
11
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Само реват, за да се оплакват как едва свързват двата края. Какво им се връзвате. В Турцоя се ходи много, но предимно юни и септември. Иначе е адска жега. В България от край време сезона е кратък. От средата на юни до средата на септември. Това им е проблема, но е въпрос на климатични условия. Не може да преместим държавата на юг.