Трудно лято за хотелиерите: Повечето туристи - в Турция

Трябва да се повиши качеството, признават от бранша
Обновена: 12 юни 2019 08:08 | 12 юни 2019 07:44,
199

КЗП започва проверки по морето от 1 юли. Акция ще започне първо от търговските обекти с проблеми през миналия летен сезон.
Още по темата

От туристическия бранш признават, че ни очаква трудно лято и шансът ни е да задържим летовниците като повишим качеството на туристическия продукт. В една от големи туристически агенции в Бургас казват, че повечето от клиентите им тази година са предпочели Турция, разказва Bulgaria ON AIR.

В хотелски комплекс край Созопол изискванията са по-високи. Според мениджъра на туристическия обект проблемът на българския туризъм не е в храната, която се предлага, а в липсата на качествен персонал.

От Комисията за защита на потребителите очакват българските туристи да бъдат по-активни, защото по-често сигналите за нередности по морето са предимно от чужденци.

И тази година под прицел ще бъдат хотели и ресторанти - дали условията на категоризацията съответстват на звездите, които даденият обект притежава, в ресторантите менютата дали отразяват коректно грамажите, цени на български език.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
3
 
40
 
! Отговори
Ивайло преди 4 години
Няма да ви стъпя... Мутри ненаядени всички ще почиваме в Гърция!
24
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кощунство е да отидеш в Гърция на почивка и да се забиеш 24 часа в хотела. Определено имат бизнес нюх и вежливост какъвто по нашите курорти липсва.
23
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато правиш нещо с крадени пари е така! На колко ли хорица, които са бачкали по 40 години са потънали парите в мутрохотелите от партийните куфари. Крадени пари от нас!Фалирайте червени "бизнесмени"Господ знае какво да ви вземе!
22
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До богат програмистИменно. Нз колко си богат, но честно казано не е необходимо да си, за да почиваш съвсем нормално в Гърция. За около или под 1000 лв. на човек можеш да си изкараш 7-8 дни в хубав и чист хотел, да посетиш всички местни малки плажчета с чиста вода, да ядеш качествено и обилно и да обслужващия персонал да те третира с внимание и уважение. За същите пари в България получаваш мазна чалгия, милиони тонове бетон и неадекватно обслужване, ако изобщо може да се каже, че има такова.
21
5
 
50
 
! Отговори
свинче със звънче преди 4 години
5 стотака на човек за 5 звезден хотел в Турция с ултра ол инклузив ! Ядене и пиене кой колкото може да носи ! То има и такъв лаф - кьор софра. За същото се отнася. Всяка вечер разнообразна програма - било пищни бразилки или оперени кубинки, отделно детски програми, отделно интернационална дискотека - със стари шлагери и музикални хитове...В ресторанта, а те са 6 на брой, гарсонът стои до масата и чака да поднесе каквото си поръчаш. Но там държавата плаща на готвачи и на хотелиери
20
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дори и в последния бастион на комунизма Албена(при комсомолеца Краси Станев) няма качество само неграмотни р. о. м. и са обслужващ персонал
19
3
 
78
 
! Отговори
kiro преди 4 години
Толкова е просто...Хората бягат от бетонните си жилища на почивка, искат и имат нужда от нещо различно за парите които дават - чисто море, зеленина, чисти плажове, пространство, прилична храна и цени.Нищо от това отдавна не се предлага на българското черноморие.Не познавам никой който да ходи вече там. Последно сме ходили на Златни пясъци 2007 - мръсни плажове, фекалии в морето, скъпо, ужасна храна, сергии по улиците като на битак, плащаш допълнително за чадър, шезлонг, паркинг... Абсурд.
18
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички мутри и политици си изпраща парите по Черноморието
17
3
 
77
 
! Отговори
Shark преди 4 години
И все по-трудно ще става. Няма кой да им идва на бетонираното черноморие, да почива в блоковете им и на всичко отгоре да се радва на "висококачественото" им обслужване. Очаквам в скоро време редица хотели да запустеят, да бъдат съборени и заграбените територии да бъдат върнати на природата на България. Чак тогава ще дойдат туристите отново.
16
7
 
42
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯЯЯЯЯ преди 4 години
НИКОЙ НЕМА ДА ИМ СТЪПИ В НАСРАНИТЕ ХОТЕЛИИИИ, НЕКА ИМ СТОЯТ ПАМЕТНИЦИ НА КРАЖБИТЕЕЕ МУХАХАХСХАААА
15
3
 
47
 
! Отговори
... преди 4 години
С тия цени пак много ходят на нащо море просто не си заслужава
14
10
 
63
 
! Отговори
Тошко преди 4 години
Който е ходил жеднъж в Гърция не можеш го върна на нашето море.
13
36
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Турция цените не са по-ниски. През юли и август са в пъти по-високи. Ниски са през октомври, ама няма как да е сравнение, защото тук малко хотели работят тогава. В Турция евтин хотел е пълна трагедия. Хранят те с картофи и ориз и е стар. Добър хотел през юли и август 3000-4000 лева за седем дни. 2000 лева октомври.
12
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лудите много рано са се активизирали. Един е в особена форма на истерия виждам.
11
7
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Турция хем качеството е много по-високи а и цените са по-ниски. Нашите "хотелиери" да си вземат поука.
10
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само реват, за да се оплакват как едва свързват двата края. Какво им се връзвате. В Турцоя се ходи много, но предимно юни и септември. Иначе е адска жега. В България от край време сезона е кратък. От средата на юни до средата на септември. Това им е проблема, но е въпрос на климатични условия. Не може да преместим държавата на юг.
9
4
 
79
 
! Отговори
ММ преди 4 години
Не виждам как ще се оправи туризмът по българското море, всичко е бетон и чалга. Вярно е, че имаме 300 км плажна ивица, а Гърция 11 000, ама можехме малкото да го запазим,а не да го ос...м.
8
4
 
62
 
! Отговори
E4o преди 4 години
Нямало оплаквания от българи. Еми то остана ли някой заблуден да ходи на бетономорието...!?
7
11
 
8
 
! Отговори
ДО 11 преди 4 години
КАЗАХХХХХХ БЕГАЙ ПРИ ПЛАСТИЧНИЯ ДА ТИ ОПРАВИ КРИВАТА ШИЯ ВЕЕЕ УРОДДДД, НИКАКВА ФАЙДА НЕМАШ ОТ ПАРИТЕ С ТАЯ КРИВА ШИЯЯЯЯЯ, СМЪРТ НА МУТРИТЕЕЕЕ, КРИВЧООО ОПИЧАЙ СИ АКЪЛАААА ДА НЕ ДОЙДА АЗ ДА ТИ ГО ОПЕКААА
6
8
 
52
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯЯЯЯЯ преди 4 години
НЕКА ДА ВИ СТОЯТ ПРАЗНИ ПАМЕТНИЦИ НАСРАНИТЕ ХОТЕЛИ, МНОГО СКОРО ВСИЧКИ ЩЕ ФАЛИРАТЕЕЕЕ ГНУСНИ АЛЧНИ МУТРЕНСКИ *** С КРИВИ ШИИ, С ЧУЖДА ПИТА ПОМЕН ПРАВИТЕ, ГРОЗНИ КРАДЛИВИ КРИВАЦИИИИ, НИКОЙ НЕМА ДА ВИ СТЪПИ В НАСРАНИТЕ ХОТЕЛИ, СМЪРТ НА БЪЛГАРСКИЯ ТУРИЗЪМ, СМЪРТ НА МУТРИТЕ КРИВИ ШИИИИ