Хайде на море! БДЖ продава билетите за влака 15 дни по-рано

Офертата е за лятото, важи до края на септември
26
Хайде на море! БДЖ продава билетите за влака 15 дни по-рано
Снимка: Булфото, архив

БДЖ пуска в продажба билетите за влака 15 дни преди пътуването.

Целта е удобството на пътниците през лятото.

Предварителната продажба на билети е за всички бързи влакове и за бързите влакове със задължителни запазени места, съобщиха от пресцентъра на БДЖ.

Предварителната продажба ще бъде в сила до края на септември 2019 г.

Обичайният срок за предварителната продажба на билети и седящи места за бързите влакове е 5 дни, но националният железопътен превозвач има практиката да го удължава през летните месеци.

По този начин „БДЖ-Пътнически превози” дава възможност на пътниците да планират предварително своите пътувания, своевременно да направят резервация за седящи места, както и да закупят билет за предпочитания от тях влак в срок от 15 дни преди самото пътуване, обясняват от дружеството.

Предварителна продажба на билети и резервации за седящи места ще се извършва във всички железопътни гари и бюра в страната.

На пътниците, които желаят да пътуват в спален или кушет вагон, е предоставена възможност да закупят спално място 30 дни преди датата на пътуване. 30-дневният срок за предварителна продажба на спални и кушет места важи през цялата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: влакБДЖбилети
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Crazytrain преди 4 години
Пътуването с БДЖ е на цената на влакчето на ужасите в Дисниленд и е също толкова вълнуващо.
23
0
 
0
 
! Отговори
АугустоПиночет преди 4 години
Тоа пък!Кво ти пука какъв цвят са билетите?Ти по-голям седесар от Ваньо Костов ще излезеш.
22
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако бяха старите и хубави билети за влак, ако бяха върнали старата система за издаване на билети за влак, тогава не само до морето, ами и до много други дестинации в България щях да пътувам целогодишно. Но тази година нито веднъж няма да се кача на влак, точно поради тази причина. Новите билети за влак не струват за нищо, все едно си в магазин, напазарувал си и на касата ти дават касова бележка. Съсипаха една хубава система, която принтираше и правеше прекрасни и сини билети за влак. Жалко....
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лятото с влак София - Варна, никога повече.
20
0
 
3
 
! Отговори
ПОСЛЕДНО преди 4 години
Последно се возих до Бургас с Влак ,Беше през 1987 година . Лукс - Спален Вагон , купето с три легла , стюард на вагона , вагон Ресторант - беше незабравимо - пиеш си в ресторанта с жената и детето , вечеряхме и си легнахме - сутринта ни събудиха в Бургас , бяха ни свалили и колата от платформата - и напред Деца .Ах Морето .
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Започва се да се пише в разни тевтери и след около 40 мин може и да си тръгне юте с билети. Ако пък сте с дете то "компютърът дава" произволни места, може у в 2 различни вагона. След разправия се отварят пак тетрадките и иттам се оказва, че могат да дадат съседни места. Следва писане. Онлайн не съветват да се купуват билети!! Ставало дублиране /явно с тевтера /и грандиозни скандали за места. Билета пък, трябва да се "завери" преди самото пътуване, щото иначе пак стават панаири за местата и др.
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Опитайте да си закупите спален вагон на гише отиване и връщане и ви гарантирам, че ще си тръгнете дълбоко потресени и учудени. Лелята трябва първо да въведе всичките ви данни за отиването, след което не знае и не вижда има ли места за връщане. Започва да звъни на отсрещната гара/1 GSM за всички гишета, който се подава/. Оттам не вдигат. Започва да се вие опашка, но тя не може да обслужи други, преди да приключи с вас. Обляга се и чака. След 10-15 мин от гарата звънят да кажат има ли места.
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
вместо БДЖ да наблегнат малко на качеството те пускат соц трикове... полу елементарно мислено като за в друга страна - 330км: Нагласяш бърз влак да тръгва в 6 и да пристига в 9 (100км/час не реалистично за БГ...) след това други които да се прибират следобед съответно в 15, 18 и 21 и ще оберат всьо туристи които отиват за по ден с кола и само бъхтят по 600км за да се цопнат.п.п: то ако стига за 3 часа само и друг пътникопоток ще оберат...
16
0
 
1
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
На море с влак само, ако баце кара влака поне тогава ще е с 100% изправен локомотив и винаги ще има зелена светлина за да не закъснее.
15
0
 
3
 
! Отговори
тиин проблем преди 4 години
Оправиха ли климатиците във вагоните, че последния път като се возих - не работеха и при 35С не ми беше много конфортно.
14
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оптимиста - "Няма по-голяма романтика от пътуването с влак...".----На теб сигурно представата ти за романтика се свежда до романична вечеря на свещи на маса в тоалeтната... Обществената тоалетна! Или гушкане с гаджето на меки бели чаршафи постлани в обора върху "гюбpeто" на говедата.
13
1
 
6
 
! Отговори
Аз преди 4 години
На бдж вяра немам. Е, моа се кача само ако бочко кара влако и вика през прзорецо тадуфтадуф. 92744
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да наемат нови влакчета за сезона и да пуснат редовни линии до курортите в Гърция и Турция. Хем сметката ще излезе, хем и българите ще позлват отново БДЖ.
11
1
 
4
 
! Отговори
Студент преди 4 години
Гара Левски и Свищов за купон вади пищов!
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да не съм луд да пътувам с БДЖ?Ще вземе да се запали някой вагон... - казал песимист!Оптимиста - "Няма по-голяма романтика от пътуването с влак...".
9
5
 
6
 
! Отговори
Софиянец преди 4 години
Трака трака трака, трак на море ще ида пак.
8
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да не съм луд да пътувам с БДЖ?Ще вземе да се запали някой вагон... Или да дерайлира влак до цистерни с газ и да гръмнат. Или да се тътря 16 часа от София до Бургас. Или да хвана някоя кожна болест от мръсни седалки или респираторна от вятъра който влиза във вагона от тоалетните.
7
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вие нормални ли сте ? С бдж , че и на това пи*ливо море хахахахахаха
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А до Солун или Смирна каква ще е цената. Питам за приятел.
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Целта е удобството на пътниците !!!Със сто годишни влакове ли ? Не се лъжете скъпи сънародници това не е Ориент Експрес. Дано скоро време да открият нови последни спирки - потапяне в морето...