Huawei е като лошо повреден самолет

Продажбите на компанията спаднаха с 40%
17 юни 2019 17:22, Нели Христова
92
Huawei е като лошо повреден самолет
Снимки: Reuters

Продажбите на Huawei се сринаха с 40% след като компанията бе вкарана в черния списък на САЩ.  Изпълнителният директор на технологичния гигант Рен Женгфей заяви, че продажбите през следващите няколко години ще са с близо 30 милиарда долара по-малко от очакваното.

"През следващите две години се очаква продажбите ни да са с около 30 милиарда долара по-малко от  прогнозирането. Така че очакваме приходите от тази и следващата година да са около 100 милиарда добара“, обясни  Рен Женгфей. Той сравни кризата в Huawei с лошо повреден самолет и изрази недоумението си от това, защо президентът Тръмп е взел толкова крайни мерки срещу компанията му.

САЩ полагат сериозни усилия да извадят Китай и Huawei от състезанието за създаването на супербързия 5G интернет. Въпреки това, компанията продължава да е най-важния доставчик на части за останалите технологични индустрии, което принуди бизнеса да предупреди, че мерките на Тръмп могат само да доведат до милиарди долари загуба, дори и за американските компании.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
1
 
! Отговори
До 38 преди 4 години
ахахахха. И къде е този код, искам да го видя :) Само в главата ти.Стотици хиляди хора са гледали кода!
40
12
 
2
 
! Отговори
Китай на кравай преди 4 години
Как е китайци комунистически?Петелът кълве ли здраво?Нали щяхте да измитате капитализмът и да правите общество в което всеки индивид се разпознава от камери по лицето и следи до дупка във всеки един момент.Ама не случихте.Орелът(САЩ)който е символ на извисеност и сила сега е с мозък на петел(Тръмп),който е най-арогантното и смело същество което съществува.Резултатът от сливането на двете природи е че цял Китай се тресе,барабар с Русия и ЕС.Това не Обонго.Мачка с ноктите и кълве по главата наред.
39
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В краткосрочен план хуавей ще е губещия. В дългосрочен обаче това ще са гугъл и производителите на чипове. А най-губещи ще се окажем ние потребителите.
38
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до Мечо ПухА ве ти си много кух ве... .Я ми кажи в коя държава е създадена ОС-а и къде е регестрирана ? Пълен въз под налягане си, продължавай да четеш и да се ограмотяваш.... .Лек ден Пухчо... , достатъчно време ти отделих. Bye bye...
37
2
 
2
 
! Отговори
Мечо Пух преди 4 години
35, много добре съм запознат, защото сам пиша updates за Debian. Така че не ми обяснявай. Пиша, че китайците са намерили части от системен код, който забавя изпълнението на програма на ниво ядро (кода е на С++). Китайците са го постнали във вид на файлове и са го дали за допълнително разследване. Без този код, ядрото върви значително по-бързо. Тества се на телефони от старите серии на Honor с 1 GB, до последни модели. Ако беше storage issue, нямаше да тръгне толко бързо след прекомпилацията.
36
5
 
20
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
Стига сте се жавкали!От Huawei обявиха, че ще представят новата си операционна система съвсем скоро. Имайте търпение и всички ще видим как Жълтурите ще забият всички, като гвоздей в кисело мляко!В това бъдете не сто, а двеста процента сигурни!!
35
0
 
7
 
! Отговори
Мечо Пух преди 4 години
34, коя държава го е създал, че нещо се изгубих в превода ти. Linus Torvalds, финландец, създава като студентски проект ядро 1991 г.) и към него иска да добави shell. Той обаче не се справя със shell-a. Richard Stallman създава GNU Project-a като open source, който има добър shell и кофти ядро. Така Linus Torvalds се присъединява към GNU Project-a, в който участват специалисти от цял свят. С присъединяването на неговото ядро се появява първата Linux дистрибуция.
34
2
 
2
 
! Отговори
До 32 преди 4 години
Стига си дрънкал глупости, никой не забавя телефоните с ъпдейти, много си кух.Ти въобще наясно ли си че приложенията постоянно се обновавят? Бъг фикс, фийтърс, всичко се отразява на паметта и процесора.Да не говорим, SSD сторидж-а губи пърформанс колкото поче се ползва(писане).
33
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до Мечо ПухНали знаеш че не могат да правят никакъв шелд с линукс, защото нали знаеш коя държава го е създал, та могат да минат само през емулатор , а джава скрипта що го забрави приятелю ? Мечо Пух , заребявай се с някой *** който си няма и на представа от ОС-и. Китайците немогат да ползват никакъв код, та трябва да си създадат свой, а това че са почти готови е абсолютна шашма за тъпичосите по-форумите .Ей така се пише ОС, за три дни и пет нощи нали... . Хайде да видим кога ще пуснат единствено само тяхно устройство с тяхна ОС - точно НИКОГА....
32
0
 
2
 
! Отговори
Мечо Пух преди 4 години
31, това са пълни глупости. Linux source code на ядрото се сваля от kernel . org, след което настройваш какво да добави, компилираш и получаваш ново ядро. Ако хванеш и компилираш със стандартни настройки например само за shell, (без да вграждаш драйвери в ядрото), ще получиш едно много олекотено и много бързо ядро. И на Debian и на RedHat то ще бъде едно и също, компилирано от един и същи сорс код.
31
2
 
11
 
! Отговори
Мечо Пух преди 4 години
28, имам чувството, че си нямаш и идея за какво пишеш. В момента гледам драйвери за различните устройства на по-стари телефони как зареждат на Ark OS. Освен скриптовете, които събират информация за потребителя, вече има отворени вътрешни репорти за системен софтуер, който бави телефона. Ако Huawei извадят това инфо на бял свят, ще стане голям скандал, както при ябълката, когато се оказа, че те също забавят техните телефони с ъпдейтите.
30
1
 
0
 
! Отговори
Банкер преди 4 години
Едно време като си инсталирах Slackware си рекомпилирах ядрото, товя ядро си се различаваше от ядрото на RedHat. С една дума разлики има, но ядрата по default са compatible.
29
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези като параметри НИКОГА не могат да бият САМСУНГ, който явно копират, а зад тях са се лепнали НОКИЯ, които скоро време с наличните стари патенти ще издухат китайската конкуренция. А ако им спрат наличните технологии, едва ли някой би си купил телефон с несъвмистими технологии - доказателството е Ябълката, потъва и потъва с всеки изминал ден... . Егати и китайските пръдльовци тука.
28
1
 
7
 
! Отговори
Мечо Пух преди 4 години
28, ***, няма емулатор. В Linux обществото хващаш дадена дистрибуция и от нея си правиш своя, т.е. променяш shell-a. Ядрото си е същото, за това Debian, RedHat, Slackware и т.н. са все Linux. Като ядрото е същото и е open source, всичкият софтуер, писан за Android ще върви и за Ark OS. Не на последно място съм част от международен екип, нает като външен консултант и виждам кой какво прави по техния проект.
27
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма как да работят две операционни системи едновременно, а факта че накмекнаха, че тяхната ОС ще работи с приложения на андроид и с андроид, тук вече се говори за някакъв смешен ЕМУЛАТОР, който беше пресъщ и в Симбиана едно време. Тук повечето си нямат и на идея за какво говоря, но с времето ще разберете от самия доставчик. Освен убунту друго не признавам...
26
2
 
11
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
Гениален ход на Тръмп...Ъ, тоз пък! Intel, Qualcomm призовават Тръмп да отмени санкциите, защото ще търпят големи загуби. Сумарно контрагентите на Huawei ще загубят много повече от самият той. Да не говорим, че се "късат" животоподържащи взаимоотношения, чрез подтикването на Huawei, към алтернативно производство и доставчици.
25
2
 
19
 
! Отговори
Мечо Пух преди 4 години
Момчета, първи новини от новата ОС на Huawei. Значи хванали са Android и са направили нова дистрибуция от него, т.е. няма кой знае какво ново за сега. При добавянето на shell-a към ядрото, са били открити множество скриптове, които да го кажем любезно събират информация и заемат ресурси. След като ги изчистиха китайците, новия shell върви с 50-80% по-бързо поради простото изчистване. Сещайте се как яко Google шпионира. А какво ли се случва на ябълката, където няма кой да провери?
24
1
 
14
 
! Отговори
До 23 преди 4 години
Да бе да . *** правят ама друг път. Затова из целия свят правят 5G мрежи. Телефоните са им много добри и всеки следващ модел го усъвършенстват все повече и повече.
23
1
 
9
 
! Отговори
До 23 преди 4 години
Ама ти си си много зле с инфото и технологийте бе ! Имаш интернет па се разрови из не български сайтове , прочети, информирай се. То нестава само със сороскидрасканици.
22
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 19 Боли ме!Имат собствена, ама тананайци ха.. ха.. .Ползват ЕМУЛАТОР, та смятай колко ще е бъгав . Да... , номер едно са - в направата на боклюци, това го знаем целият свят ;) . Хайде сега заминавай да си купуваш еднократни китайски парцолки... :)