Синът на Шимон Перес: Израел ще инвестира $10 млрд. в стартъпи

В близките 3-4 години инвестициите се увеличават многократно
21 юни 2019 20:56, Павел Гълъбов
10

4496 гледания   |  Още видео
През 2018 г. в стартъпи в Израел бяха инвестирани близо 6,5 млрд. долара. Тази сума непрекъснато нараства и мисля, че в рамките на 3-4 години инвестициите ще достигнат 10 млрд. долара годишно. Това заяви синът на бившия израелски министър-председател и президент Шимон Перес - Хеми Перес, който е управляващ генерален съдружник и основател на Pitango Venture Capital, Israel.
Още по темата

Китай налива пари в Израел, крие ли военни амбиции?

По думите му иновациите заемат най-важното място в съвременната икономика на Израел. Хеми Перес ги определи като локомотива на израелската икономика.

"Значителна част от тях допринасят за това да изпреварваме събитията
. Израел се превърна в един от най-значимите иновативни хъбове в света. Много хора идват при нас за нови решения във всякакви сектори - здравеопазване, строителство. Те са водени от технологиите във времената на дигитален преход", обясни Хеми Перес.

И подчерта, че стартъпите са много важни не само за израстването на Израел като страна, но и за нейната икономика. Помагат на земеделието, технологиите и отбраната.

"Днес в Израел има 7700 компании и те получават всяка година значителна средства. Най-стойностните компании са двигател на сливания и придобивания. От тях възникват много първични публични предлагания", посочи Перес.

"В началото финансирането за такива компании идваше от правителството
, но много бързо се насочи към източници от чужбина, защото тези компании правят иновации за света, излизат на борсите извън Израел и когато ги придобият, обичайно това става от международни компании. В началото около 80% от финансирането идваше от САЩ, 15% от Европа и около 5% от Израел", уточни синът на Шимон Перес.

Гледайте видеото с цялото интервю на журналиста от Bloomberg TV Bulgaria Николай Кръстев с Хеми Перес.


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Присмехулник преди 9 месеца
стартъпи, стартъпи, ама тре'ва сериозно да се наблега и на кейтъринга, и тайните вечери! :-)))
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И кво ше произвеждат тия стартъпи ? И кат четеш "стар тъпи"
5
0
 
12
 
! Отговори
хахаха преди 9 месеца
Ние също сме така ,баце вече дава 20 милиона за суперкомпютър,който ще има IQ десет пъти по-голямо от цялото правителство.
4
0
 
17
 
! Отговори
Стратег преди 9 месеца
Същият този Хеми (името е по-скоро египетско)бе рекламиран в "Панорама" където отново ИЗраел бе представен като модел за подражание за България. Гост бе Томислав Дончев и това не бе случайно. Томислав Дончев се оказа евреин. Сам си призна, че е учил в Израел! Кой учи в Израел?Нали...? България се управлява изцяло от евреите. Затова, Българинът умира!
3
8
 
1
 
! Отговори
Този пък преди 9 месеца
Е ние пък ще строим АЕЦ и то не за 10 а за 20. И няма да ги инвестираме в стартъпи, който да станат успешни и да плащат данъци и да назначават служители а ще ги платим на руснаците. И тази инвестиция няма да се връща а ще плащаме доставка на гориво и после ще плащаме да се съхранява някъде горивото и то ще плащаме 300-500години.
Ама какво разбират в Израел от разумна инвестиция на държавни пари.
2
0
 
8
 
! Отговори
Гершом Бен Йеуда преди 9 месеца
Моше сака да кажува да си дръжите ръчинята у джобете че шя ви дръпнат 10 милярда
1
10
 
9
 
! Отговори
социален преди 9 месеца
само надуват балона на информационните технологии които не са никакви технологии а едно писане на грозен програмен код - нещо дето реално и машинопистка може да свърши.

Обаче заради този балон заплататите на програмистите растат и прецакват обикновените работещи защото програмистите натискат цените на горе - на жилища , услуги , здравеопазване.

Решението е да се обложат програмистите с данъци. Те и без това изкарват прекалено много пари - нищо не им пречи да отделят малко за народа.