Си: Персийският залив е между войната и мира

Китай винаги е бил на страната на мира, увери президентът
28 юни 2019 12:11, Елка Василева
10
Си: Персийският залив е между войната и мира
Си Цзнипин. Снимка: архив, Reuters

Китайският президент Си Цзинпин заяви, че районът на Персийския залив е в много деликатна ситуация и е "на кръстопът между войната и мира", предаде Синхуа, цитирана от Ройтерс.

"Китай винаги е бил на страната на мира и се е противопоставял на войната", каза Си на генералния секретар на ООН Антониу Гутериш в кулоарите на срещата на върха на Г-20 в Осака.

САЩ могат да смажат Иран? Възможностите на Техеран не са за подценяване

"Всички страни трябва да запазят спокойствие, да действат въздържано, да засилят диалога и консултациите и заедно да опазят регионалния мир и стабилност", добави Си.

Още по темата

Напрежението в Персийския залив се повиши, особено между Иран и САЩ, след като Вашингтон обвини Техеран, че стои зад нападенията срещу шест танкера, което иранците отричат.

Американският президент Доналд Тръмп нареди да бъдат нанесени въздушни удари по Иран и отмени заповедта си в последната минута, припомня БТА.

Китай има тесни търговски отношения с Иран, но действа предпазливо, тъй като ухажва и регионалния съперник на Иран - Саудитска Арабия, отбеляза Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
То се вижда, че целият Свят е настроен срещу САЩ.Ако направят някоя глупост няма да има прошка.
6
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китай има 1 самолетоносач. Нищо неможе да потопи. Много ***, малко мозък. Япония ги е влядела 100 години. Както виждаме ориза не смее да излезе от крайбрежието си и по добре.Ако няма реални решение за света, да си стои тихичко и да краде технологии от САЩ.
5
1
 
1
 
! Отговори
На пазар преди 4 години
До доволен селянинА бизнеса дали е съгласен?Или мислиш, че бизнесмените са като в България назначени с куфарчета.
4
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя мишок да прати кораби и да застане до САЩ в искането си за премахване на ядрената програма. Искал света да води... Ориза.... Така ли ще го водиш? Всеки които искам атомна бомба да си прави и да си ги тества? Това не е сериозно отношение на големите държави като Китай, Русия, Япония и Европа. Мълчат като гърмяни зайци... Нима техните народи не ядат радиацията? Смешно е.
3
5
 
6
 
! Отговори
Валентин Тодоров преди 4 години
Китай за войната!?За цялата си история,още от първата държава Ся 16 в-пр.н.е Китай е спечелил точно три агресивни военни кампании.Всичките в Тибет.12 загубени срещу Виетнам,8 срещу Кхмерите...Да не говорим за севера.Хуни, Българи, Уйгури, Монголи, Манджурци...Който не си е поискал не ги е мачкал почти без съпротива.Само великата им култура ги е спасила,асимилирайки завоевателите.Войната е съвсем различно нещо от поетичните трактати на Сун Дзъ и У Дъ.А който не си знае историята...
2
3
 
14
 
! Отговори
доволен селянин преди 4 години
интересен н неспменат факт от срещатаРусия и Китай са подписали договор да се разплащат в юани и рубликрай на ерата на доларес моралес
1
4
 
16
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Си ако прати Китайската Армада в Персийският залив- ще ги потопи всичките янки накуп--Китай е сила която никой не познава- СИЛА която може да воюва срещу Целият Свят и да го победи- По добре приятел с Китай - отколкото враг!!!!Вижте им China grand military parade PLA 90 и ще ви стане лошо!!