Руски генерал водил операцията по отравянето на Скрипал?

Русия отрича да стои зад отравянето на бившия шпионин
Обновена: 29 юни 2019 19:58 | 29 юни 2019 19:49, Елка Василева
122
Руски генерал водил операцията по отравянето на Скрипал?
Снимка: архив, Reuters

Отравянето миналата година във Великобритания на бившия руски шпионин Сергей Скрипал е било ръководено от високопоставен представител на руските служби за военно разузнаване, който е бил в Лондон. Това се казва в разследване на "Белингкет" и Би Би Си, предаде Франс прес.

Разследващият уебсайт "Белингкет" обяви снощи, че е направил с Би Би Си разследване, което е потвърдило, че операцията е била ръководена от генерал-майор от Главното разузнавателно управление (ГРУ) на име Денис Сергеев.

Според "Белингкет" той се е намирал в Обединеното кралство в момента на атентата срещу Скрипал, а през 2015 г. е бил в България, когато е бил отровен местен търговец на оръжия.

Още по темата

Би Би Си и "Белингкет" са успели да проследят движенията и телефонните комуникации на Сергеев, докато е бил в Лондон. Неговият телефон с нерегистрирана карта "не оставя следите, които обикновено оставят нормалните номера".

Според Би Би Си той е използвал приложения като "Уотсап" и "Телеграм", за да комуникира с двамата руски агенти в Солсбъри и с командването в Москва.

Скрипал: При мен всичко е нормално. При Юлечка също

"Участието на генерал-майор показва каква важност се е придавала на тази операция", посочи "Белингкет".

Русия отрича да стои зад отравянето на бившия шпионин.

/БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
4
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Продължаващата разследваща трагикомедия показва, че британците явно изпитват някакво перверзно удоволствие от това да се излагат пред цял свят и да стават за смях с фантастичните си, и изсмукани от пръстите твърдения.
23
3
 
48
 
! Отговори
F преди 4 години
Вие очевидно не разбирате за какво става дума - целта на цялата трагикомедия е постигната - гониха се дипломати, късаха се връзки, налагаха се санкции, изостри се напрежението между Европа и Русия, всичко от което е в интерес на САЩ. Оттам нататък какви доказателство ще сътворят е без никакво значение - може и накрая да се окаже, че Путин е пратил кучето си и то ги е заплюло с новичок.
22
2
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Разследващият уебсайт "Белингкет" обяви снощи, че е направил с Би Би Си разследване, което е потвърдило, че операцията е била ръководена от генерал-майор от Главното разузнавателно управление (ГРУ) на име Денис Сергеев."Това е някаква шега, нали? А имат ли и прокурорски уебсайт, който да повдигне обвинения във виртуалния съд? :D
21
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да , и аз му помагах , тровихме ги с паста за зъби и крещяхме Велика матушка Рус.
20
19
 
35
 
! Отговори
Anin преди 4 години
Руснаците от едно 80 години насам никога в нищо не са замесени и не признават... само че смешното е, че всичко което са пипнали са си оставили пръстите... грубо, нескопосано, неебващо.... и винаги недвусмислено сочещо към нефунцкиониращата им държава...
19
3
 
51
 
! Отговори
не спряхте преди 4 години
На лудите Путин е виновен за всичко-за това,че слънцето изгрява от изток,за гловалното затопляне,за земетресенията и за кайво ли не още.Колкото и да се напъвате това е най-умния и авторитетен политик на планетата,а за ваз ще остане само жалкия лай.
18
13
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе къде се изгубиха онези добри момчета Чепига и Мишков !!!Защо не съдят Великобритания за нанесени психически травми и уронване престижа на фирмата им за анаболици, психотропни вещества, хранителни добавки, пянообразуващи субстанции и кулинарни изотопи на Полония !?
17
23
 
33
 
! Отговори
Макбет преди 4 години
Русия отрича да е замесена, ама Путин си ходи все с негова чаша на международни срещи. Отровителя го е страх от възмездие, което така или иначе ще го застигне. Много убийства натрупа в актива си и като всеки застаряващ тиранин става все по-страхлив и жесток.
16
23
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин де факто си призна за отравянето на Скрипал предлагайки да оставят случая службите на Англия и Разия да се споразумеят, опитвайки си измие ръцете, като ни лук ял, ни лук мирисал.Трудно ще му се отдаде на дребното ченге да избегне Трибунала в Хага !
15
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На тези, защо покривите на къщите им са такива и изглеждат стари, нали уж са с висок стандарт?
14
20
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 15Нищо не се е изтъркало.Рано или късно престъпниците ще си получат заслуженото...макар и след като мумиите в Мавзолея на червения площад станат две !
13
3
 
61
 
! Отговори
zeus преди 4 години
Англичаните не разбраха ли, че тази лъжа се изтърка и колкото повече я продължават, толкова по-малко хора и вярват?
12
9
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Генералите в Русия са като *** в България !
11
10
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе някой знае ли адреса на фирмата на Чепига и Мишков за анаболици, хранителни добавки, халюцогенни вещества, пянообразуващи субстанции и кулинарни изотопи !
10
3
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разбира се,че ще е руснак и то генерал. Ако е майор или полковник никой няма да обърне внимание на английските лъжи.
9
7
 
60
 
! Отговори
ДА преди 4 години
Няма случай Руските служби да се провалят,това е явна провокация на англичаните.
8
5
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ах, пак ли за Скрипалите бе? Не ви ли писна. На кой му пука дали някой е отровил двоен агент или не? Някой знае ли колко двойни агенти са дали фира в САЩ или в коя да е голяма и силна държава? Защо точно за този трябва да ни пука? Още повече, че се твърди че е жив и здрав някъде на тази планета. Супер се изтърка тази история.
7
4
 
60
 
! Отговори
цирк преди 4 години
Стига сте препечатвали глупости и лъжи....
6
4
 
63
 
! Отговори
защо? преди 4 години
До Гледна точкаТой е вече бил разкрит и наказан в Русия няма никакъв смисъл сега да го тровят,ако са искали там щяха да го изгорят жив,мислете преди да пишете глупости.
5
23
 
36
 
! Отговори
Баба Ванга преди 4 години
Свето ке стане по добър когато Владимир Владимирович легне до Владимир Илич в мавзолея!