Военна мощ: Парадът в Беларус в Деня на независимостта

Навършват се 75 години от освобождението на Минск от нацистката окупация
4 юли 2019 11:57,
43
Военна мощ: Парадът в Беларус в Деня на независимостта
Снимка: Карди Youtube

Грандиозен военен парад и множество културни мероприятия отбелязаха Деня на независимостта на Беларус. На 3 юли се навършват 75 години от освобождението на Минск от нацистката окупация, което се счита за голям празник в страната, пишат беларуски издания.

Още по темата

Марш на Червения площад в чест на парада от 1941 г.

Тази година във военния парад се включиха огромен брой военни, военна и авиационна техника. Парадът  продължи един час и половина, като началото му бе дадено от президента на страната Александър Лукашенко.

Специално за парада на площада в Минск маршируваха и различни войници от бившите съветски републики. Китайски и руски военни също показаха своите войнски умения.

След представянето на военните части и техника организаторите на събитието продължиха програмата с духов оркестър и театър с историята за жертвите на страшната война – Беларус поема първата ударна вълна на нацистката армия, избити са 2 милиона жители, а стотици села са били изгорени до основи, 400 хиляди са откарани за извършване на принудителен труд в различни лагери на Германия.

Стотици жители и гости на Миснк успяха да наблюдават грандиозният военен парад.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
9
 
! Отговори
РККА преди 4 години
До Някой си там Само да ти кажа че дори Чърчил нарича поляците хиените на Европа.Само да ти кажа че след конференцията в Мюнхен 1938 год последва нахлуване на вермахта в Чехословакия успоредно с това поляците отхапват едно малко парче чешка територия.Само да ти кажа че до 1939 год поляците са прилапали и литовски територии няма дипломат. отнош. с Литва.Само да ти кажа че в нац. концлагери полските капо са били известни със своя садизъм/немски источ./
23
14
 
1
 
! Отговори
Някой си там преди 4 години
Някои хора изглежда не знаят как започва Втората световна война, но навярно са чували за Брестката крепост. Само да им кажа, че преди войната тази крепост се е намирала почти в средата на Полша.Сега за парада, да беше се споменало в статията и за загиналата жена и няколкото човека в болница, пострадали по време на салюта. А в министерство на отбраната на Беларус заявили, че фойерверките и установките за изстрелването им са закупени в Русия. Информация от руски медии, ако кажете, че лъжат ....
22
1
 
14
 
! Отговори
Отговор преди 4 години
До Анонимен 11Ами има една чудесна българска поговорка: "Да би мирно седяло, не би чудо видяло" . Кой ги накара нацистите да тръгнат на изток да палят, разстрелват и убиват милиони мирни хора, които нищо не са им направили? Руснаците и белорусите дори в справедливия си гняв са били по-човечни.
21
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Честит празник на белоруските хора! Успяха да си запазят страната независима от ЕС и НАТО. Не се продадоха за жълти стотинки, защото помнят "хубавините" на западняците и хитлеристите в частност. Как се забравят изгорените живи и убити в над 600 села!?
20
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези с минусите посещават ли си често психиатъра?
19
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако не е Империята на Злото да ги субсидира и да им изкупува строшляците, ше ми ядат юя ...
18
10
 
7
 
! Отговори
хъша преди 4 години
До Айяайотвори им и техните гранници и ще видиш тогава каква ще бъде реалността
17
17
 
5
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
а кога ще се празнува освобождение от комунизмът ? това е втората диктатура след нацизма за отпразнуване
16
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Честит празник, беларуси.
15
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тея па си честват окупацията от рашаа. И по зле от нас има.
14
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най- големият ГЕЙ е в мавзолея на центъра на червеният площад!Документирано, вече всички го знаят, колкото и да го криха повече от век!!!!ТОВА Е ГОЛАТА ИСТИНА!!!!!!
13
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-точно това е годишнина от окончателната руска окупация!
12
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Молдова и Беларус с еднакъв стандарт на живота????хахаха, ти сигурно не си излизал от село !!!купи билет до Минск и *** гледай или малко ти плащат
11
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сорос им препоръча гей паради, ама Лукашенко му би дузпата
10
6
 
46
 
! Отговори
Айяай преди 4 години
С Беларус имахме еднакво по брой население и това от малкото неща, което съм запомнил за тази държава. Сега видях, че са 9.5 милиона и изглежда имат прираст, а ние сега сме 6 милиона, от които я има 3 милиона българи. Много спечелихме с изкривената демокрация. До последните няколко хиляди българи, ще се тупате в гърдите, колко е велика САЩ. Много спечелихме...
9
30
 
9
 
! Отговори
до 6 преди 4 години
замислял ли си се защо милиони ромънци, украинци, литовци, латвийци и беларуси са подкрепили нацистите и са тръгнали към Москва ?
8
28
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да почиват в Мир починалите белоруснаци. Жалко обаче, че за милионите немци от Източна Прусия "изчезнали" след войната избити или поробени от СССР и за милионите немкини изнасилени от червената армия нито хората знаят, нито учат, нито някой ги почита.
7
25
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не разбирам защо Нато им позволява да правят тези паради? Защо???
6
30
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато една държава има стандарт на живот като в Молдова, не ми в хвалете.
5
25
 
11
 
! Отговори
апо преди 4 години
Кога и колко години отбелязват съветско-комунистическа окупация ?