Руснаците не идват на море у нас, били по-бедни

България има сериозна конкуренция в туризма
Обновена: 11 юли 2019 15:19 | 11 юли 2019 15:08, Екип на Bloomberg
149
Руснаците не идват на море у нас, били по-бедни
Снимка: Pixabay

Спадът в жизненото равнище на руското население и понижената покупателна способност са водещи фактори за намалението на посещенията на руски туристи у нас.  Това каза Георги Минчевпредседател на УС на БРТПП /Българо-руска търговско-промишлена палата/, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria

Той коментира определянето на втори въздушен превозвач по самолетната линия Варна-Москва-Варна, изказвайки убеждение, че туризмът ще бъде печеливш от решението. При тази традиционна въздушна връзка впечатление прави относително високата цена спрямо други сходни дестинации в Европа. Освен това тя е пределно запълнена с пътници, каза още гостът.

Минчев изтъкна, че България е под сериозна конкуренция от страна на по-изгодни и не по-малко привлекателни туристически дестинации. Според него за съжаление през годините българският туризъм трудно успява да формира собствена ярка идентичност. "Имаме добър пример, но той е по-скоро локален. Въпреки това се усеща инвестиция в човешкия капитал, мениджмънт, създаване на продукт. Има и подобрена среда на комуникация с правителството и местните власти за разрешаване на въпроси, но процесът се случва бавно", каза още той.

"Гърция е по-скъпа дестинация от Турция, но тя "краде" не само руски, а и български туристи, и то при ненаситена леглова база на родното Черноморие това лято".

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
2
 
23
 
! Отговори
Лошото е преди 4 години
че на бетономорието нито бедните искат да идват - щото не могат да си платят 70 лв за чадърче без екстри, нито богатите искат да помиришат - щото под чадърчето мирише на л-на от близкия хотел, а и всъщност на много места няма нужда от чадъри, защото хотели, барове и т.н. така са надвиснали над плажната ивица, че слънцето огрява не -повече от 2-3 часа мърлявия участък от мокър пясък.набоден нагъсто застъпващи се от чадъри. Не говоря само за руснаците.
65
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
... и щото са вече по бедни, пълнят италианските и гръцките хотели... Успокоявайте се , успокоявайте се...пак не щете да видите истината ...типично по български...
64
1
 
10
 
! Отговори
Край преди 4 години
Ми чакайте го Дерипаска на Поморие
63
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Единият вика много скъпо , другия на ниски цени . Бахтиии баламурниците пишат тук :) Вие поне на 5 години един път ходите ли на море хахах
62
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щото са бедни и за това вече ходят по Средиземноморието, а не при нас то това направо като виц
61
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В статията има правописна грешка - "по-изгодни" всъщност трябва да се чете като "по-добри" туристически дестинации.Докато залагате на простотията и на ниската цена нищо в туризма няма да се промени.
60
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пищят вестниците, не съм видял някой да пищи на плажа.
59
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От министерството официално съобщиха, че спада тази година е най-вече заради немските туристи, сега па руснаците били бедни. А разберете се на кривата ни ракета, кво и пречи
58
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Търсят си хората, както виждаш не са стигнали до тебе патканаа. Казват че не ги искат и не са длъжни да се съобразяват с тебе. Ти ревеш тука, какво говорят за тях. И се научи, какво е браузър, че освен в туризма си пълен *** и в Интернет
57
3
 
9
 
! Отговори
Отвратен преди 4 години
За тези които не искат туристи руснаци, румънци , сърби им желая да си стоят в празните хотели и къщи и да чакат французи, германци и скандинавци. Ще дойдат на куково лято.Те ходят в Испания и на около по Малдивите.
56
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С тебе се репча да. Защото си толкова необразован, а си мислиш че си нещо. Започни един бизнес по морето и да те видим, какъв капацитет си и колко ще храни руския Иванчо. Какво чакаш? Или цял живот, ще го караш на празни приказки. Въздухар.
55
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много си далече от истинския бизнес. Вземи първо направи нещо после давай акъл , за истинския бизнес :) селч0
54
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами ако беше малко образован поне , щеше да знаеш че на всеки бизнес му трябват ОПРЕДЕЛЕНИ клиенти да. Точно така.Когато си дал 60к за концесия или за магазин и имаш 2 месеца сезон определено ти трябват клиенти и то да плащат. А не кииибабчиии , като тебе, които не знаят от къде изгрява слънцето.
53
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 67Изобщо няма какво да дрънкам с човек от полето. Тук по морето не ни трябва твоето мнение за руски туристии. Трябват ни парите , които вади общината, за да се влагат. А не да отидат в София и после ей такъв дърт шоп да вика там всипко е зле. Ами зле е , за да имаш ти метро.
52
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименМагнолиите ММЦ Приморско е изцяло с френски туристи.Къде ми е камиона с Уиски
51
2
 
10
 
! Отговори
Тим преди 4 години
38 за Дубровник е прав. През юни бяхме на Ханиоти - Халкидики. В 4 звезден хотел основните туристи бяха руснаци с децата си, сърби и македонци. В голяма част от хотелите обслужват руснаци и грузинци. Имат тяхна фирма за круизи . Много са внимателни и. услужливи.
50
7
 
5
 
! Отговори
Боли ме чепа преди 4 години
За рассия и лично за *** Дано се разкарат от Черноморието ниЧе няма голяма разлика дали сирийци или руснаци ти крадат земятаВЕрвайте ми!
49
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ня златни пясъци съм виждал и Френски и Арабски туристи. И то араби с доста злато по тях, не с водка в джоба. А не съм казал, че предлагам нещо . Това трябва да е национална програма - подобряване на инфраструктура, чистота , условия тн. Но не е непостижимо . Така като лежим на стари соц лаври и соц турски какво ? Нещо става ли ? Не
48
8
 
10
 
! Отговори
ФанетиМаЗаКуро преди 4 години
Неприятна пасмина са руснацитеЛичи им че са дивациНе ходя там където има струпвания на азиатска биомаса
47
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 52Ти урепа рибата бре, когато видиш френски турист на българското черноморието, ше ти взема кашон уиски