Проф. Генчо Начев: Болниците дължат 150 милиона лева

35 милиона лева са дълговете на общинските болници
Обновена: 12 юли 2019 21:34 | 12 юли 2019 20:33, Павел Гълъбов
27

1769 гледания   |  Още видео
Дълговете на болниците у нас са над 150 милиона лева.
Това заяви в "Денят ON AIR" директорът на болница "Света Екатерина" проф. Генчо Начев. Той бе категоричен, че възнагражденията в здравеопазването у нас не отговарят на тези в нито една държава в чужбина, като единственият вариант родните лекари да получават, колкото колегите си на Запад е, да бъдат преструктурирани различните отделения в болниците.
Още по темата

Болниците в Северозапада - няма кадри, пациенти...

Проф. Начев допълни, че дългът на болниците намалява през последните месеци благодарение на политиката на Министерството на здравеопазването, но въпреки това дълговете остават прекалено големи.

"Дълговете на болниците са над 150 милиона. Те са в падеж. От тях 35 милиона са на общинските болници, останалите са на университетски и областни болници. В резултат на финансовата политика на Министерството на здравеопазването има спад на тези дългове, но той е минимален. Има идея дългът да се консолидира. При добра спешна помощ няма нужда от толкова болници", каза професорът.

Той допълни, че едно от решенията за намаляването на дълговете на болниците е преструктуриране на различните отделения. Въпреки това, според него, проблемът няма да бъде решен бързо.

"Възнагражденията в здравеопазването не съответстват на нито едни други в Европа. Заплатите идват единствено от прихода, които болниците реализират. Може различните отделения да се преструктурират. Проблемът няма да се реши бързо. Където нуждите са презадоволени - се намаляват кадрите. Парите се използват неефективно", каза Начев пред Bulgaria ON AIR.


27
Още от Русия
Жертвите на домашното насилие в Русия – над 14 000 умират годишно
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
До Анонимен 17

Всяко нещо има цена. Само здравето на народа няма. Затова основна държавна функция е здравеопазването. Но облагодетелствани подмазвачи манипуларат, я обезсмислят, прехвърлят я върху мизерните доходи на 80 % от българите. И ти, същество, ме обвиняваш в афинитет към социализма, след като само този месец дадох около 300 лв. за лекарства и процедури при 350 лв.пенсия, а държавата за 10 години ме доведе до крайно влошаване, с канибалската си човеконенавистна, и ...порочна система.
23
0
 
2
 
! Отговори
Само питам преди 4 дни
А тоя ПрУфесор няма ли да си припомни как дълги години тези болници работиха с орязани бюджети и поставени пред избора да спасяват човешки животи или да нямат дългове избраха да лекуват хората .

Гнусна държава . Покриваме задължения на олигарси, купуваме си безполезни дърти хвърчила за милиарди , харчим европейски пари за да могат разни политици да си правят къщи за гости в които да живее родата им А НЯМАМЕ ПАРИ ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ , БОЛНИЦИ, УЧИЛИЩА , ДЕЦА С УВРЕЖДАНИЯ ......
22
3
 
2
 
! Отговори
Емил преди 4 дни
Долна паплач плюете по разкошен лекар, който всеки ден спасява жалкия ви живот, гнусно стадо от неудачно и и страхливци
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До Анонимен 17
За всички с власт всичко е прекалено скъпо като здравеопазването ,като политическата класа , безплатен у нас е само труда на 80 % от този скапан и наведен народ. Как може да си мълчим и да не скачаме когато тези наглеци ни ограбват. Не може един политик и шеф на болница да взема по 20-25000 лв. а тези ,които работят за тях да живеят на ръба с мизерни заплати ! Неравенството у нас е издигнато в култ точно от хората с власт !
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Този ли беше с 15те апартамента и милионите в сметките си?
19
2
 
7
 
! Отговори
4 преди 4 дни
Източват ги такива като теб , не леля Пена !
18
0
 
5
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 4 дни
Ами 300-болници са това!!!!
КОЛКО ДА ДЪЛЖАТ??!

ВСЕКИ СИ ПЛАЩА ЗА МАСРАФА!
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Здравеопазването никога не е било безплатно и няма как да бъде такова. Но иди обяснявай на соцносталгиците, на постсоцносталгиците и т.н. Великите илюзии на комунизма и на заблудените.
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Тези вече са се приготвили да ги изкупят болниците. Парите вече отдавна са в техните джобове. Само остава да натиснат Анани да им ги продаде изгодно за 1 лев като фалирали. След това ще дойде ИСТИНАТА за частното дране на държава и пациенти.
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Може да плати поне половината от спестените си пари като деректор.
14
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
на фона на 3 милиарда за летящи щайги и един милиард от гърба на народа за тол такси
тия 150 милиона са едно ншщо
но докато не ги провесим по стълбовете - така наречените управляващи - краварски те па.чав.ри няма оправяне
много лошо било това народен съд аа
13
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
ай ай ай завода на фолксвоген в турция
никой не бръсне народ дето се оставя да го управляват тъ.пи прод.ажници
драги европуйци- за ония от брюксел не чините и пукната пара
12
2
 
14
 
! Отговори
Bg izmet преди 5 дни
БОЛНИЦИТЕ НЕ ДЬЛЖАТ.ДЬЛЖИТЕ ВИЕ УПРАВНИЦИ КРАДЛИВИ
11
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До Анонимен 6

НО пък са милионери и живеят, убеждавайки света, че в България има здравеопазване, не се срамуват от реалното скоростно намаляване на българския народ.

А малоумната, порочна система на НЗОК, ДЖИ-ПИ-тата и ДКЦ (абсурдна структура, която те лекува 2 х 30 мин. в 1 месец САМО и после те хвърля в тресавището да умираш бавно и мъчително) е убийствена за здравето на хората и Бермудски триъгълник за финансите.

Решението е в големите болници! ТЕ лекуват! А имаме много прекрасни лекари!
10
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Ама докторите си вземат всичко,те задължения не търпят,даже преди въпроса - Какво ви боли?,задават най-важния(за тях)- Имате ли пари?
9
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Обаче не е забравил да си накъдри лимбата за снимката. :) Самолюбие и егоизъм на N - та степен.
8
2
 
13
 
! Отговори
:) преди 5 дни
Д р Начев, д р Михайлов, д р Хинков и д р Мирчев - светата четворка на българската здравна реформа. Хинков и Мирчев са братя и имат сестра. :))) Да дойдат да ми обяснят, че нямат сестра. :)))
7
4
 
7
 
! Отговори
Не-е-е преди 5 дни
Не болниците дължат пари, а държавата дължи здраве, МНОГО ЗДРАВЕ И ЖИВОТ ДЪЛЖИ БЪЛГАРСКАТА "ДЕМОКРАТИЧНА" ДЪРЖАВА на българския народ, престъпен дълг!
6
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Такива като Генчо Начев и, неизвестно защо, все от неговото поколение систематично съсипаха българското здравеопазване, започвайки някъде от 1997-ма година под предлог, че го "реформират". Гледам тоя театър вече 20 години и все по-зле става. Оцеляват само някои частни лечебни заведения и кабинети, които наистина лекуват и имат разумни цени. Доста Джи Пи-та също присъстват логично на пазара на медицинските услуги. Д-р Начев и с-ие само Ла.пат. И говорят откровени лъжи. Обяснявам си го с Д.С.
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Този наглец с частният си автопарк как не се срамува от народа си.....Големи доктори и още по-големи търгаши със здравето и живота на народа си !