Деветима са ранени при нови взривове във военен склад в Русия

Eксплозиите били причинени от мълния, ударила снаряд
10 авг 2019 09:50, Анисия Иванова
72
Деветима са ранени при нови взривове във военен склад в Русия
Снимка: Bulgaria ON AIR.

Деветима човека бяха ранени при нови взривове в склад за боеприпаси край руския град Ачинск, в Красноярския край, предаде ТАСС, като се позова на властите.

Министерството на отбраната съобщи, че експлозиите са били причинени снощи от мълния, която ударила снаряд по време на дейности по разминиране.

Пострадали са деветима души - на петима от тях е била оказана амбулаторна медицинска помощ, а четирима са настанени в болница, съобщава БТА.

Още по темата

След взривовете в склада е избухнал пожар. В Туитър беше публикуван видеозапис, показващ огромно огнено кълбо, което се издига над дърветата край обекта близо до Ачинск. Движението по близка железопътна линия е спряно.

Нанесени са щети по къщите около склада. В oблacттa e oбявeнo извънрeднo положение. А жителите се извозват с автобуси на безопасно място 

Това е вторият подебен инцидент в района от началото на седмицата. В понеделник във военно поделение край село Каменка възникна пожар, което доведе до смъртта на един човек и евакуацията на 16 хиляди души, припомня Bulgaria ON AIR.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
3
 
1
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Хохлите яко взривяват руски складове с оръжия. Връщат си го тъпкано."Нелогично да го правят в Сибир на 2000км и повече. Защо не взривиха складове в Крим или Ростовска и Московска област дето са на една ръка разстояние?
55
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хохлите яко взривяват руски складове с оръжия. Връщат си го тъпкано.
54
2
 
1
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До мазепа"Красноярск е Сибир. Защо има минни полета там?"Мазепа защо се излагаш в ЕФИР? Имаше взрив на склад с боеприпаси и разни неизбухнали неща бяха разхвърляни на няколко километра от взрива. Тези неща трябва да се открият и обезвредят и това действие се нарича общо разминиране.
53
0
 
3
 
! Отговори
мазепа преди 4 години
Красноярск е Сибир. Защо има минни полета там?
52
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боби тъпотооо и ПроСтотоо глупавото. Двамата троляци, които могат да пишат глупости цял ден в загубена Северна кауза.
51
1
 
4
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
да бе само мълния ще да е било
50
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като започнат на 9-и май,после цяла година - заря, фойерверки, взривове,потънали подводници, падащи самолети, гръмнали арсенали,радиация, пожари ...Еех,Матушка!И ти не случи на управници!
49
6
 
6
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До шматка"Боби я ни разясни по подробно как мълнията е ударила снаряда а има и ранени."Когато се разминира военните се движат в редица на 2-2,5 м разстояние един от друг и ползват разни джвъчки. Който открие нещо спира всички останали, се придвижват строго назад и се решава какво да се правис откритието...разминира се гора примерно, мълния удря дърво но след това се отклонява към полу зарития снаряд в земята = експлозия - снаряда има обсег 100м едно отделение сапьори е на 9(10)*2.5м=25м
48
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това както авариите,които ставаха и в България.Не плюйте по Русия а гледайте на какво ниво е нашата територия,защото държава тук няма
47
1
 
10
 
! Отговори
шматка преди 4 години
До БобиБоби я ни разясни по подробно как мълнията е ударила снаряда а има и ранени.:))))Не е ли по вероятно снаряда да е избухнал когато са го обезвреждали.Я ни обясни че като гледам си вещ по руските въпроси.Какво пише в СМИ
46
4
 
13
 
! Отговори
ъ преди 4 години
Никаква авария не е. Просто колхозниците вадят картошките с иновативни методи.
45
10
 
3
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До TT"Те щото снарядите са сложени хей така на полето."Копирам Щото не чететеЕх четете бре първия ден е гръмнал склад край Каменка като е разхвърлял неизбухнали боеприпаси на няколко километра наоколовоенните почти денонощно разминиратпри разминиране във същия район този път край Ачинкс са пострадали едновременно 9 човека - толкова са едно отделение на инженерни войски за разминиранедобре че са оцелели
44
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТЕРОРИЗЪМ Е 10 ГОДИНИ БОРИСОВ ДА Е ПРЕМИЕР, А ФАНДЪКОВА КМЕТ
43
3
 
13
 
! Отговори
TT преди 4 години
Ала-бала...Поредните опашати лъжи на руснаците...Мълния ударила снаряд!!! Те щото снарядите са сложени хей така на полето....
42
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Крим е руски путин е велик
41
11
 
4
 
! Отговори
Панталей Партизанина преди 4 години
Мълния от този тип трябва да падне в централата на ГЕРБ. За да се възстанови равновесието и БСП да дойде пак на власт. Така е правилно и мъдро в унисон с природните закони!
40
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АНТИ АЛАБАЛА ДА ОТВОРИ САЙТА НА ЕВРОПОЛ, НА ОЛАФ И ДА ОПИШЕ КАКВОТО ИМА ДА КАЗВА С ФАКТИ НА 27 ЕЗИКА- АКО НЯМА ФАКТИ, МОЖЕ ДА СЕ ПРИЕМЕ, ЧЕ Е КЛЕВЕТА И ДА БЪДЕ ОСЪДЕН- ИНАЧЕ КОЛКОТО И ДА *** ПРИ ДИКОФФ ФАЙДА НЯМА. ПО ДОКЛАД НА ОЛАФ СПРЯХА НА ЧЕРВЕНИТЕ ЕВРОСУБСИДИИ ПО ПРОГРАМА САПАРД.
39
2
 
11
 
! Отговори
До 40 преди 4 години
Толкова са цъфнали руските колхози ,че Русия е всичко друго ,но не и нормална държава.Нямат елементарно развитие и стандарт на живот.Могат да бъдат сравнявани с държави като Бурунди и Джибути.Технологично са на нивото на Филипините ,а откъм се равняват на малка Холандия..
38
1
 
11
 
! Отговори
ПИТАМ преди 4 години
А колко са ранените от радиацията от миналия случай??!?!? Защо крият?!?
37
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СПОРЕД РУСКИТЕ *** НОРМАЛНИТЕ СА САМО ТИЯ ДЕТО ПИЯТ БОЯРЧИК ВСЕКИ ДЕН. МИЗЕРИЯТА ПРЕВЪРНА ГЕЛ ЗА ВАНА В НАЦИОНАЛНА НАПИТКА. ВСИЧКО Е ПОТЪНАЛО В РАЗВАЛИНИ САМО ВЕЛИКА РУСИЯ ЗАДАВА НОРМИ ЗА НОРМАЛНОСТ, ЗАЩОТО СА ЦЪФНАЛИ- НЕКА ПИТАТ ЗАЩО МИЛИОНЕРИТЕ ИМ ЖИВЕЯТ В ГРОХНАЛИТЕ ЛОНДОН И ПАРИЖ.