Рекорд след Втората световна: Бежанците в света са 70 милиона

Войни, преследвания, глобално затопляне гонят хората от домовете им
Обновена: 19 авг 2019 07:33 | 19 авг 2019 07:20, Нели Христова
5
Рекорд след Втората световна: Бежанците в света са 70 милиона
Снимка: Reuters

70 милиона души - толкова е броят на бежанците в света- Според Върховния комисариат на ООН за бежанците, това е рекорден брой след Втората световна война.

Войни, преследвания, глобално затопляне гонят хората от домовете им, съобщи германският клон на ВКБООН в декларация, публикувана днес, ден преди Световния ден на хуманитарната помощ, който се отбелязва утре.

Хуманитарната организация "Ес О Ес детски селища" съобщи, че 12 000 деца са убити или ранени през 2018 г. Хиляди са били отвлечени и вербувани като деца войници, стотици хиляди са били тежко травмирани. Най- много убити и ранени деца има в Афганистан - 3062, в Сирия - 1854 и в Йемен - 1698.

"А това са само известните случаи. Мрачното число вероятно е много по-голямо", посочва в декларацията Тереза Нгиги, главен психолог на "Ес О Ес детски селища". "Съобщенията от последните седмици за убити и ранени деца в Сирия, Йемен и Судан показват, че страданията на децата в райони на войни и конфликти продължават през 2019 г.", добави тя

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
6
 
! Отговори
Антон преди 4 години
Много ми е интересно, как точно "глобалното затопляне" прогонва хората от домовете им!?За това ли емигрират в Швеция, защото е по-студено?
3
0
 
6
 
! Отговори
3 преди 4 години
До Анонимен 2В същото време позната от безпроблемна африканска държава обсъждаща в момента безвизов режим с щатите, кандидатства за съвсем легално за туристическа виза, описва детайлно къде и какво ще посети, за колко време, предоставя целият списък документи от около 10 точки, където й се иска и майчиното мляко, предоставя необходимите пари за това и двупосочен самолетен билет и виза й е отказана от танте Меркел с обяснението - предполагаме че няма да се върнете. Че кой ще ви стои в ***?
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пропагандата лъже и маже с пълна сила. Тия не са бежанци, а ислямосигански готованци, които идат при баба Меркел да живеят охолно на социални помощи. Това, че си си изгорил паспорта и си влязъл нелегално в Европа те прови престъпник, а не бежанец.
1
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Просто има много клошари на социални помощи.Някакви извратеняци си играят на милостиви спасители.Не виждат ли?Първата му работа на всеки от тия уж страдащите е да направи 5-10 понякога и повече деца.Ама гладни били,боси,голи,болни...Няма значение.Всяка година си купуват нова жена или момиче и поточната линия за мизерия не спира.Казват че на всеки 4 минути фолксваген произвежда кола.Е,тия на всеки 5 секунди раждат по един бъдещ бежанец.Вместо да ги хранят трябва да ги кастрират.