След арестите в Хонгконг: Отмениха големия протест за утре

Полицията не даде разрешение за протеста
30 авг 2019 11:25,
67
След арестите в Хонгконг: Отмениха големия протест за утре
Снимка: БТА

Хонконгската полиция потвърди, че е арестувала продемократичния активист Джошуа Уон, както и Агнес Чоу, която също е член на продемократичната група "Демосисто", предаде Асошиейтед прес.

Според полицията двамата са обект на разследване за ролята си в неразрешен протест пред полицейски участък на 21 юни. Те рискуват да бъдат обвинени за участие в демонстрацията и за подстрекаване на други хора да се включат. Уон освен това е заподозрян в организиране на протеста.

"Демосисто" съобщи, че и двамата са били отведени в полицейски участък тази сутрин.

Още по темата

Организацията "Граждански фронт за човешки права" обяви, че отменя насрочения за утре протест, след като не получи разрешение от полицията за провеждането му, предадоха ДПА и АП.

Бони Люн, една от лидерките на организацията, заяви, че тя е загубила обжалването днес и се опасява, че провеждането на шествието може да постави в опасност участниците.

Безопасността на участниците и предпазването им от правни мерки винаги е била най-важната задача на на "Гражданския фронт за човешки права", подчерта Люн.

Тайван изрази загриженост от информацията за арести на лидери на продемократичното движение в Хонконг, предаде ДПА.

"Призоваваме властите в Пекин и Хонконг да подходят чрез диалог, вместо да подтискат с арести", подчерта говорител на тайванското президентство. Той призова китайските власти да спазят дадените на Хонконг обещания за свобода, демокрация и човешки права.

Историята е показала, че стремежът на хората към свобода и демокрация не може да бъде спрян чрез насилие, заяви говорителят на тайванското президентство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още по темата: опозицияХонконг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
7
 
5
 
! Отговори
СЛАВА РАСИЯ преди 4 години
Без ушанките, до сега да ви е нямало
24
6
 
8
 
! Отговори
БРАВО преди 4 години
Китай е велика страна,браво на Кит.ком. партия
23
9
 
5
 
! Отговори
lol преди 4 години
"В САЩ има около 86 милиона бедни."ехеееее, как се изхвърли само :D :D :D а и "бедни" за тяхната система означава средна класа в Русия примерно, като ще си говорим за платежоспособност
22
4
 
6
 
! Отговори
lol преди 4 години
Как изобщо възприемате факта да сте подчинени и нищо да не зависи от вас, да нямате право да напуснете страната, да искате РАЗРЕШЕНИЕ да се преместите в друг град (жителство) все едно не сте си в собствената държава, а някой трябва да ви разреши е достатъчно като факт, че нещо не е наред, но да имате така наречената от вас "сигурност", че ще имате 1-во, 2ро и трето на масата (ама ако слушкате и си мълчите, че иначе Гулаг), вместо да имате малко самоуважение
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До6. Е като е добре в Китай. Те могат свободно да отидат, но НЕ ЩАТ. Значи има НЕЩО. Никои не се интересува колко е богата държавата, а се ингересуват обществения живот какъв е.
20
4
 
7
 
! Отговори
до 15 преди 4 години
В САЩ има около 86 милиона бедни. Поинтересувай се. Има и хора изгубили дома си и работата си и превърнали се в клошари. Защото не са могли да плащат на алчните еврейски банки.Богатите, тези които гледаш основно по филмите са под 0.001 %
19
7
 
15
 
! Отговори
zdv преди 4 години
Всяка вечер Сорос прави извращения с Путлеря в сънищата на всеки кирлив руски ***-затова го мразят толкова много!!Относно протестите-всеки човек има право на мирен протест, дори в комуделската Чайна и руската кочиня!! Но за троловете на хранилка мирните протести трябва да са забранени, а изстъпленията на "жълтите жилетки" в Париж бяха нещо нормално?!?! Няма друго толкова просто едноклетъчно, като трола-особено путлерския!!!
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Джошуа, Агнес, Бони, типично китайски имена.
17
4
 
9
 
! Отговори
РУССКИИ ОККУПАНТ преди 4 години
Защо не извикат Навални да ги научи как се правят протести въпреки забраните. Все пак няколко пребити не са от значение когато си на Соросоидната ясла !
16
0
 
5
 
! Отговори
Зъбите преди 4 години
Зъбите, по зъбите си личи, че тея Хонгконг-ци не им е читава работата, искат си свободата и това е.Свободата Санчо, или хляба..
15
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"""Историята е показала, че стремежът на хората към свобода и демокрация не може да бъде спрян чрез насилие, заяви говорителят на тайванското президентство."""Абе може може, на времето на площада в началото на 90-те добре се получи
14
8
 
6
 
! Отговори
lol преди 4 години
Китайската икономика все още не е изпреварила тази на САЩ, но това няма никакво значение, дори да е 1-ва. Погледни как живеят в САЩ и как живее средностатистически китаец. Едните са богати и свободни, другите бачкат по 15 часа на ден в завода като роботи, а и минималната заплата в Китай е дори по-ниска от нашата.
13
4
 
9
 
! Отговори
До IoI преди 4 години
Значи в Щатите може от почти цял свят да бъдат екстрадирани обвиняеми,а в Китай от задният двор не може?
12
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия явно бъркат Китай с разградения двор Украйна.В Китай ДЪРЖВАТА е силна и няма да позволи на шепа сепаратисти да си разиграват коня.
11
4
 
13
 
! Отговори
Имената им преди 4 години
Личи по имената Джошуа и Агнес чии интереси обслужват. Ама нещо са се объркали, че за Китай тези номера минават.
10
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"хората си искат свободата, не да бъдат потискани от диктатори и да им се заповядва как да жиеят и мислят. Знам, че не можете да го разберете това"На нашите-кремльовски *** им е широко около вратът. За глупостите и обидите по адрес на управленски личности в Русия щяха да търкат наровете на централен московски.., а пък в Китай социалният рейтинг щеше да бъде занулен и щяха да живеят като пройдохи.
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 5Ней, ама ша стани!
8
3
 
6
 
! Отговори
lol преди 4 години
все още са автономни, но се опитват да ги подчинят със закона за екстрадацията в Китай. За това е цялата работа, недей овърта въпроса, сигурен съм, че много добре знаеш.И ако си мълчат ще изгубят свободата, която сега имат, и ще станат като останалите подчинени в Китай
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Продажни робииии!
6
3
 
7
 
! Отговори
да бе преди 4 години
Ауу, колко да са продемократични, като ония "демократи" в Сирия?Тия сега ще видят кон ориз яде ли!