След арестите в Хонгконг: Отмениха големия протест за утре

Полицията не даде разрешение за протеста
30 авг 2019 11:25,
67
След арестите в Хонгконг: Отмениха големия протест за утре
Снимка: БТА

Хонконгската полиция потвърди, че е арестувала продемократичния активист Джошуа Уон, както и Агнес Чоу, която също е член на продемократичната група "Демосисто", предаде Асошиейтед прес.

Според полицията двамата са обект на разследване за ролята си в неразрешен протест пред полицейски участък на 21 юни. Те рискуват да бъдат обвинени за участие в демонстрацията и за подстрекаване на други хора да се включат. Уон освен това е заподозрян в организиране на протеста.

"Демосисто" съобщи, че и двамата са били отведени в полицейски участък тази сутрин.

Още по темата

Организацията "Граждански фронт за човешки права" обяви, че отменя насрочения за утре протест, след като не получи разрешение от полицията за провеждането му, предадоха ДПА и АП.

Бони Люн, една от лидерките на организацията, заяви, че тя е загубила обжалването днес и се опасява, че провеждането на шествието може да постави в опасност участниците.

Безопасността на участниците и предпазването им от правни мерки винаги е била най-важната задача на на "Гражданския фронт за човешки права", подчерта Люн.

Тайван изрази загриженост от информацията за арести на лидери на продемократичното движение в Хонконг, предаде ДПА.

"Призоваваме властите в Пекин и Хонконг да подходят чрез диалог, вместо да подтискат с арести", подчерта говорител на тайванското президентство. Той призова китайските власти да спазят дадените на Хонконг обещания за свобода, демокрация и човешки права.

Историята е показала, че стремежът на хората към свобода и демокрация не може да бъде спрян чрез насилие, заяви говорителят на тайванското президентство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още по темата: опозицияХонконг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
12
 
! Отговори
до 5 преди 4 години
И кой им е взел свободата. Защо реши, че Хонконг е под робство.Абсолютно нормален град си е и не се различава по нищо от другите големи световни бизнес градове. Дори в много отношнения е по-добър.А китайската икономика отскоро изпревари тази на САЩ и вече е номер 1 в Света.
4
14
 
6
 
! Отговори
lol преди 4 години
хората си искат свободата, не да бъдат потискани от диктатори и да им се заповядва как да жиеят и мислят. Знам, че не можете да го разберете това
3
5
 
2
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Анониментози Сорос се бори за свобода в цял свят от венецуела до Хонг Конг, китайските комунисти сега няма но след 25 г. ще стрелят на месо
2
11
 
5
 
! Отговори
1 преди 4 години
може и още как, хората са страхливи и животът е по ценен от свободата,особено ако имаш комунисти насреща си, убиват за нищо
1
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ау, миличките ми зорошчета. Ще изгубят грантовете. Дядя Зораш плаща само за свършена работа, а сега като пропадне Майданчето - нанайси кинти.