Русия обидена: Варшава омаловажава ролята на СССР във Втората световна

Полша не покани представител на Русия
1 сеп 2019 15:15, Нели Христова
537
Русия обидена: Варшава омаловажава ролята на СССР във Втората световна
Снимка: Reuters

 Като омаловажава ролята на СССР и Русия във Втората световна война, полското ръководство показва своята малоценност, политизира войната и се опитва да заличи историческата памет, заяви председателят на Държавната дума Вячеслав Володин, цитиран от РИА Новости.

Полша не покани представители на Русия на 80-годишнината от Втората световна война, заради „историческата истина“, каза по-рано заместник-министърът на външните работи Шимон Шинковски Вел Сенк.

"Полското ръководство не разбира, че победата във Втората световна война няма политическо измерение. Някои хора харесват Русия, други не я харесват, но решаващата й роля във Втората световна война се признава от всички народи по света, включително и от държавите от антихитлеристката коалиция, включително САЩ и Великобритания.“, заяви Володин.

"Като решава да омаловажи ролята на СССР и Русия във Втората световна война, полското ръководство показва своята малоценност, като политизира резултатите от войната и се опитва да заличи историческата памет. Това е недопустимо ", допълни председателя на Държавната дума.

Той подчерта, че подвигът на съветския войник винаги ще се помни, а имената на полските служители и политици, които се опитват да унищожат паметта на онези, които са дали живота си в името на мира, ще бъдат забравени.

"В световната история именно сателитните държави винаги са били склонни към подобна реторика - на някои етапи от своя път те бурно ругаеха САЩ и Великобритания, а днес Русия, само за да бъдат похвалени от своя господар. Имаме добра руска поговорка „Не плюйте в кладенеца, все едно никога няма да ви се припие вода“, заключи председателят на Държавната дума.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


537
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
20
 
18
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 4 години
до 25 Каква Полша е била окупирана от руснаците 39-та, като 41- ва година юни месец руснаците си дремеха в СССР, и немците ги налазиха по бели *** изнензадващо, пуяяяк?
25
29
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
През 1939 г. германците нападнаха и окупираха западната част от Полша, източната част я нападна и окупира СССР.След 6 години германците бяха разбити и си отидоха, а поляците трябваше да търпят още 45 г. тоталитаризъм и съветско влияние.Руснаците са по-грешни в очите на поляците от германците. Последните не веднъж се извиняваха, а от изток едно извинение не е дошло и до ден днешен!
24
6
 
24
 
! Отговори
истината.. преди 4 години
Всички удобно забравят мюнхенското съглашение между Англия, Франция, Италия и Германия.След това следва нахлуванията в силезия, Австрия, Чехия, Поляците заграбват земи също.Русия през лятото на 1939 г. предлага пакт на Полша, а тя го отхвърля.През 1939 г. от м. април в Русия има британска делегация на високо ниво за подписване на антихитлеристка коалиция, която протака, разчитайки, че Хитлер ще тръгне към Русия. Но....Хитлер ги размаза!Това е историческата истина! Четете неграмотни илитерати
23
13
 
32
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 4 години
до 20 Че ти от алкохолизиран пропаднал народ като поляците к'во очакваш?Да си чул с нещо тия поляци да са известни по света? Нещо произведено от тях?Как да чуеш. Белите алкохолизирани мангаляри на Европа са тия.
22
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това да не поканиш Русия на събитие свързано с ВСВ говори за зависимоста на новата Полска ***!
21
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
поляците са нагла ***
20
18
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако 44-та руснаците не бяха освободили Полша от немците, сега нямаше да има държава Полша! ФАКТ!Нагло и неблагодарно племе са това поляците.
19
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ДимА след като Русия напада Полша, Франция и Англия защо не обявиха война на Русия по силата на военния си договро с Полша според който обявиха война на Германия за нападението над Полша?
18
19
 
8
 
! Отговори
наблюдаващотдалеч преди 4 години
Освен нападението от изток прз ВСВ, р00сия е владяла Полша, в продължение на 300г. Ние сме влдяни от Турция в продължение на 500г р00ските гъ з0целувачи, наричат това робство. Но не говорят за полското робство
17
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 14 Влизат ти руснаците в Полша....пардон в заддника на 1 -септември, смооотанякооо!
16
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВСВ не е имало, това е само пропаганда, и в Русия вече са наясно с това. Имаше война на САЩ в Азия за влияние и война на Запада срещу Русия. И Русия победи. Русия е страна победител и
15
25
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Напротив:Русия трябва да бъде обвинявана еднакво с хитлеристка Германия за подготовката и изпълнението на най-кървавата война в човешката история.
14
24
 
21
 
! Отговори
Дим преди 4 години
На 1 септември започва войната и в Полша влизат от едната страна Германия, а от другата Съветският съюз, съгласно договора ***-Рибентроп, подписан през август 1939 г. Няма причина поляците да поканят агресорите.
13
34
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руснаците за пореден път наглеят.
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми изберете си приозводни на капиталисти бе, кой ви пречи.
11
6
 
33
 
! Отговори
Въпрос преди 4 години
След като Германия нападна Полша Франция и Англия по силата на военен договор с Полша автоматично обявиха война на Германия. Ако Русия в същотоа време е нападнала Полша, защо Франция и Германия не обявиха война и на Русия?
10
5
 
8
 
! Отговори
До анонимен 3 преди 4 години
Това е заради управляващите ни през последните 30 години, които са производни на комунистите!
9
24
 
24
 
! Отговори
Joe преди 4 години
Безсрамни червени престъпници!
8
23
 
37
 
! Отговори
vasilka преди 4 години
ДА.....ОБИДНО Е !!! В днешно време ПРЕДАТЕЛИТЕ на ИСТОРИЯТА са много!!! ВЕЛИКА Е БРАТСКА РУСИЯ!!! И ТУК нашите ПРЕДАТЕЛИ се стремят да ПРОМИЯТ съзнанието на учениците с подмяната на ИСТОРИЯТА в учебниците......ОТВРАТИТЕЛНО Е !!!!!!!!!!!!!!!!!
7
12
 
25
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 4 години
Ако смешния фюрер не се беше месил в делата на Генщаба, то Германия щеше да разкаже играта на всички. Груба грешка да почнат войната преди да имат реактивни изстребители, атомни бомби и повечко Тигри и Пантери. Бързата ***, слепи ги ражда. Е по добре че стана така. Но заради милионите убити жени, деца и войници, сега Европа се напълни с ***. Крахът й ще е по зрелищен и от този на Рим и Константинопол. Въпрос на време е.