Австралийският премиер: Грета Тунберг всява страх!

Скот Морисън намеква, че тя е използвана, за да всява паника
Обновена: 26 сеп 2019 07:56 | 26 сеп 2019 07:50,
198
Австралийският премиер: Грета Тунберг всява страх!
Снимка: Reuters

Австралийският премиер Скот Морисън отхвърли вчера критиките срещу политиката за климата на неговата страна и намекна, че младата шведка Грета Тунберг е манипулирана, предаде Франс прес.

Морисън каза в речта си пред Общото събрание на ООН, че Австралия се бори срещу климатичните промени и отхвърли "всяка инсинуация, твърдяща противното".

Още по темата

Той увери, че Големият бариерен риф, част от световното наследство на ЮНЕСКО, е "здрав и устойчив", въпреки че в края на август австралийска правителствена агенция обяви, че е в лошо състояние заради затоплянето на водите, предава БТА.

Морисън каза, че страната му е отговорна само за 1,3 процента от световните емисии на парникови газове и че е приела план за климата, възлизащ на 3,5 милиарда австралийски долара (2,1 милиарда евро). Той добави, че Австралия се придържа към ангажиментите, които пое в Парижкото споразумение за климата, за намаляване до 2030 г. на емисиите си с между 26 и 28 процента спрямо нивото от 2005 г.

Австралийският премиер намекна, че Тунберг, шведската тийнейджърка, вдъхновила стотици хиляди младежи да поискат от световните лидери радикални действия за справяне с климатичното затопляне, е използвана от някои хора, за да всява паника.

Според Международната агенция по енергетика, със своите 25 милиона жители и зависима от горенето на въглища икономика, Австралия е била през 2016 г. втора в класацията на най-големите замърсители на планетата по количество емисии на глава от населението след Саудитска Арабия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БауКъде изобщо видя "ужаса (правилно е -ът, но карай) на ***"...Аз не виждам някой изобщо да го е грижа за нервните изблици на въпросната Грета.Интересно как първо е само ***, пък после "ние"? Шизофрения ли е това?
94
22
 
7
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Ужаса на *** е, че ще му поискат пари за опазване на природата. Ще го накарат да си купи нова кола, да плаща по-високи данъци и т.н. За това търси причини и конспирации, че проблем с климата ... няма. Никой няма да ви поиска пари на вас драги... България е малка и бедна. Ние не цапаме в огромни размери. Проблема са онези дядовци-милиардери дето изливат мръсотии и секат цели гори. Тях подкрепяте .. тях. Просто пазете природата, колкото може. Това е ....
93
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 94Стреснала е на баба ти гащите... Тази е за психиатрия
92
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обикновено тези, които търсят хармония изобщо не излъчват злоба, а това момиче има само злоба в себе си. Малко е смешно, че тя се оплаква от "хейтъри", при положение, че тя излъчва само негативизъм.
91
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тука чета че не била от бедна държава, затова нямало право да говори за проблемите на човечеството.Задавам си въпроса, ти ако си много беден и идваш от държава от третия свят, дали ще имаш време да мислиш за проблемите в обществото ни или ще мислиш как да оцелееш?Само адмирации заслужава момичето, поне ги стресна маститите чичковци.
90
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Номинация за Оскар!
89
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Грета е толкова зле мозъчно, че не си дава сметка колко фалшиво изглежда. Така играят ролите си децата в предучилищна възраст, когато правят театър в детската градина. И си вярват. Това "дете", което всъщност е почти на 17, ментално е на 7-8 години. Ако пък не е роля, значи не може да изложи тезата, без да се разциври, което вече е тежка психоза.
88
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дано по скоро стане това затопляне, че не се трае вече с тия високи сметки за отопление.
87
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фактите са ясни. Световните медиии очерниха момата и я направиха по-черен от дявола, защото така са им наредили от робовладелците. Нон-стоп публикувате най-противните и снимки, фактите говорят сами.
86
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разбирам някое сирийче да се оплаче, че САЩ са му откраднали бъдещето. Ще е право.Ама тая с психичните отклонения, дето един гладен ден не е видяла и никога не се е притеснявала за живота си - да реве... това не го приемам, грозно е!
85
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чета квичащите утре-пляци и оставам с впечатление,че всичко в света е чисто, неопетнено, направо рай. Няма замърсяване, няма ***, няма умиращи, бе кво си приказваме, направо раят е слязъл на земята. Важно е само, колкото си може повече кинти да се краднат, богатите да стана отще по-богати, бедните още по-бедни и да де да го духат бедните. Скоро ще падат отново главици, гледайте да си ги държите, да не ги загубите в общата бъркотия.
84
1
 
24
 
! Отговори
ДА преди 4 години
Всяка година прфоесори по околната средата предужредават човечеството на идващия армагедон. Защо точно тази пикла е толкова важна от другите? Само защото е пале ли? А какво ще кажат за хората умиращи от глад в Африка или за изкуствено създаваните войни в близкия изток и преврати? И защо се оплаква че са й взели бъдещето та тя живее в най развитата страна на планетата - Швеция?
83
1
 
25
 
! Отговори
ДА преди 4 години
Това дете на снимката е доста противно мишлеме. От видеото си личи че всичко театър.
82
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дали и плащат за този цирк или така са я обработили и така са се възползвали, че е болна, че го прави безплатно? И най-забавното е, че тя наистина си вярва, че помага на природата.
81
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази вместо да се прави на спасителка на планетата, да беше прочела няколко книжки, можеше и да и просветне, как си я използват. Направо е идеална! Вманиячена, болна и без много познания за реалноста. Перфектния кандидат!
80
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Теорията за затопляне на световния океан е типична екоталибанска лъжа, типичен пример за псевдонаука. Атмосферата не може да затопли големи водни басейн, напротив процеса е обратен, океана охлаждат атмосферата. Единствения начин да затоплиш световния океан е масивни подводни вулканични изригвания! Да не говорим, че ако имаме масивно топене на ледове е логично океана да се охлади, а не да се затопля, въобще това са абсолютни екоталибански шизофренни бръщолевения.
79
8
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ЦЯЛАТА ПРЕСТЪПНА ШАЙКА ОТ УПРАВЛЯВАЩИ ПРЕСТЪПНИЦИ СЕ ЧУДЯТ КАК ДА СЕ ИЗМЪКНАТ ОТ ПРЕСТЪПНАТА СИ ДЕЙНОСТ!!КОЛКОТО ПО-ГОЛЯМ ПРЕСТЪПНИК СИ ТОЛКОВА СИ ПО-УСТАТ!!!ГРЕТА НЕ Е КАЗАЛА НИЩО НОВО!! САМИЯ ФАКТ, ЧЕ И СЕ ОБРЪЩА ТОЛКОВА ВНИМАНИЕ ОТ ПРЕСТЪПНИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ ПОКАЗВА, ЧЕ КАЗВА ИСТИНАТА
78
2
 
14
 
! Отговори
Д-р. Гигълс преди 4 години
Цирково представление в най големия цирк ООН
77
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Верно е Хитлер! Еко-Хитлер
76
7
 
4
 
! Отговори
чичо Гошо преди 4 години
Цялата тая помия идва от едно и също място-САЩ.Проследете от къде идват парите за разни "еко"организации,организации за "защита" на животните,включително и ман...лите и разни организации за щяло и за нещяло.