Австралийският премиер: Грета Тунберг всява страх!

Скот Морисън намеква, че тя е използвана, за да всява паника
Обновена: 26 сеп 2019 07:56 | 26 сеп 2019 07:50,
198
Австралийският премиер: Грета Тунберг всява страх!
Снимка: Reuters

Австралийският премиер Скот Морисън отхвърли вчера критиките срещу политиката за климата на неговата страна и намекна, че младата шведка Грета Тунберг е манипулирана, предаде Франс прес.

Морисън каза в речта си пред Общото събрание на ООН, че Австралия се бори срещу климатичните промени и отхвърли "всяка инсинуация, твърдяща противното".

Още по темата

Той увери, че Големият бариерен риф, част от световното наследство на ЮНЕСКО, е "здрав и устойчив", въпреки че в края на август австралийска правителствена агенция обяви, че е в лошо състояние заради затоплянето на водите, предава БТА.

Морисън каза, че страната му е отговорна само за 1,3 процента от световните емисии на парникови газове и че е приела план за климата, възлизащ на 3,5 милиарда австралийски долара (2,1 милиарда евро). Той добави, че Австралия се придържа към ангажиментите, които пое в Парижкото споразумение за климата, за намаляване до 2030 г. на емисиите си с между 26 и 28 процента спрямо нивото от 2005 г.

Австралийският премиер намекна, че Тунберг, шведската тийнейджърка, вдъхновила стотици хиляди младежи да поискат от световните лидери радикални действия за справяне с климатичното затопляне, е използвана от някои хора, за да всява паника.

Според Международната агенция по енергетика, със своите 25 милиона жители и зависима от горенето на въглища икономика, Австралия е била през 2016 г. втора в класацията на най-големите замърсители на планетата по количество емисии на глава от населението след Саудитска Арабия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
3
 
16
 
! Отговори
Гретхен преди 4 години
По принцип тези брътвежи са за тълпата. Климата не се влияе от хората .
114
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ако вашето дете не е на смъртен одър и си позволи да не отиде на училище в германия, швейцария, швеция, норвегия, австрий и т.н. веднага глоби, заплахи с детски служби, полициии и т.н. за климакса обаче има изключние. защо? некои прАсета от малки са по равни от другите явно.
113
7
 
1
 
! Отговори
Бау преди 4 години
До 116Ако трябва да съм напълно откровен, не знам на 100% дали си прав. Хубавото е, че работата ми изобщо не изисква да знам. Това, което трябва да знам ... го знам и ми носи доста :D Относно ***, имам право да го плюя, защото са едно противно и глупаво създание мислещо само за себе си ...
112
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БауВсъщност праволното е "УжасЪТ на ***" както и "ПроблемЪТ са" Съгласувано определение на ***, брат... Ама по-лесно е да плюеш по ***, отколкото да залягаш над книгите....
111
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тцццц, какво ли не правят децата само и само да не ходят на училище! Политиците и крадели детството, да бе! Тя сама си съсипва живота с липсата на образование. Сега е лесно, някой има полза от нея и плаща, но след 10 години ще е просто поредната безработна живееща на помощи, защото ще има други деца, на които да плащат да правят цирк.
110
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И Дания и Швеция и Норвегия да говорят за тях си!Акъл от пикла с ясно изразена болест и манипулация от еко терористи не ме интересуват!Аре сега се факаите всички зелени пудели!
109
1
 
4
 
! Отговори
Бау преди 4 години
До 98Не се пише с пълен член, но поне опита да си умен ... Надолу пък не разбра защо съм ползвал "ние" и тотално се закопа :D *** ....
108
23
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ТРЪМП Е НАЙ-НЕУСПЕШНИЯ ПРЕЗИДЕНТ НА ФАЩ!!! ВСИЧКИ ПАРИ КОИТО ВЗЕ ОТ ПО-ВИСОКИТЕ ЦЕНИ НА ПЕТРОЛА ГИ ДАДЕ ЗА ПО-ГОЛЯМ БЮДЖЕТ НА ВОЕННИТЕ СЪС 100-ЦИ МИЛИАРДИ ПОВЕЧЕ И НА НАСА ДА ПРАВИ БЕЗМОЗЪЧНИ ПРОУЧВАНИЯ НА ДЪЛБОКИЯ КОСМОС!!!ЦЕЛИЯ ФАЩ ЗНАЕ, ЧЕ ТРЪМП НЯМА НИКАКВО ПРАВО ДА Е ПРЕЗИДЕНТ С 3 МИЛИОНА ПО-МАЛКО ГЛАСА ОТ ОПОНЕНТА СИ!!! ПРЕЗИДЕНТ Е САМО ЗАЩОТО ФАЩ НЕ СА ДЕМОКРАЦИЯ !!!
107
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
планетата Земя си прави цикъл след цикъл,който никой на 100% не може да посочи точно на какво се дължи, а по-важното е определени кръгове от световния елит да правят пари от всяка възвожност.Да им бъдеш покрен слуга е абсолютен бич.
106
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 108 само за това бих и дал награда.Ние не смеем и дума да кажем на политиците щото я си казал я си останал без работа пари и жилище че може и в затвора да идеш по някакво изфабрикувано обвинение.Да видят и политиците малко какво е чувството да те е страх.Че са го забравили отдавна.Има два типа държави в единия политиците ги е страх от народа и се казват демокации в другия обратното и се казват диктатури.Така а България демокрация ли е.Не разбира се.Пък и за какво им е на вас.
105
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 106 като вечната жертва защото другата възможност е да му каже че сам си е виновен за лошото положение а с такива лозунги не се идва лесно на власт тоест мошеник популист.Тъй че да аз съм патриот но националист не съм и се радвам че не съм.И спрете все да вързвате всичко с тия дждндър и бе сладури фашистки.Това че искате тоталитарния диктат нищо общо няма с джендърите ми с болните ви фантазии за милитаристична без граници власт.А за Грета Тунберг.Били се страхували политиците от нея.Ми аз
104
12
 
5
 
! Отговори
ПЕНКО преди 4 години
ОСЕМ ГОДИНИ БЯХ УЧИТЕЛ В ТЕХНИКУМ !!! ВЪВ ВСЕКИ КУРС ИМАШЕ ПОНЕ ПО 5 ТУБЕРГЧЕТА ,НО АЗ БЯХ "ПРЕМИЕР МИНИСТЪРА" И АКО "ШУКНЕХА " ГИ СМЛАТВАХМЕ / ЗАЕДНО С КОЛЕГИТЕ / !!! "С ДВА ПЕСНИКА ВЪВ СУРАТА И ...ТУНГБЕРГ НА ЗЕМЯТА ...ШУТ В ГРЪБНАКА -ПРЕЗ УСТАТА ...ШАТ НА ПАТКАТА ГЛАВАТА" !!!! НАШАТА ПЛАНЕТА ЧУДЕСНО СЕ СПРАВЯ СЪС "ЗАМЪРСЯВЯНЕТО И " ...ТУКА БУРЯ -ТАМ ПОТОП -ЗЕМЕТРЪС И ЦУНАМУКИ - УРАГАН И ПАК ПОТОП НАД ЗАМЪРСЯВАЩИТЕ ХУЛИГАНИ : САЩ;КИТАЙ ;ДЖАПАН; ЕВРОПА И "ТИГЪРЧЕТАТА" !!!!!!!!
103
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 105 патриоти няма последните такива ги избиха на народния съд, а ония дето бяха патриоти но и комунисти партията благоразумно ги пенсионира че и даже им помогна да умрат уж от старост и се отърва от тях.Тъй че нека да се разберем патриот е човек който си обича родината културата и традициите националист е човек който обича диктаторската държава и фашистката диктатура за културата и традициите му дреме само преди избори и основното му занимание д да мрази чуждите народи и да представя своя
102
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп е напаст и мястото му както и на дружките му Ердоган Путин Ким и сие фашистки и комунистически диктатори е на плаца за разстрел или в концлагера да чупи камъни.А това че в *** клозета на Европа му правят метани не е изненада в държава където политиците като ББ дето са на власт му ду.хат е нормално народа и да му седи на колене.Цялата България е пълна с руски и американски патриоти дето са всичките на една страна на тази на тиранията тоталитаризма и управляващата простащина.Български
101
0
 
31
 
! Отговори
Лудко преди 4 години
Абе преди 100 години нямаше ли и един адолф, който така "пламенно" вдъхновяваше младежите??? Много ми напомня на неговия изказ и темперамент.
100
14
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ВОЙНИ ВЪВ МОМЕНТА СЕ ВОДЯТ!!! КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ИЗБИВА ХОРАТА И В УКРАЙНА И В СИРИЯ И ВЪВ ВЕНЕЦУЕЛА А ПРЕЗИДЕНТА НА ФАЩ НИЩО НЕ ПРАВИ!КОЛКОТО ПО-СКОРО СЕ МАХНЕ ТРЪМП ТОЛКОВА ПО-СКОРО РЕЖИМА В КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ЩЕ ЗАПОЧНЕ ДА ПЛАЩА ЗА ЗЛОДЕЯНИЯТА СИ!!!
99
14
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ТРЪМП Е НАЙ-АНТИСОЦИАЛНИЯ ПРЕЗИДЕНТ НА ФАЩ НАПЪЛНО ГИ СЪСИПА И ЗАПЛАТИТЕ ЗАМРАЗИ И ЗДРАВНИТЕ ПРИВИЛЕГИИ ИМ ОРЯЗА !!ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА НАПРАВИ ВОЙНА И ДА ИЗРАВНИ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ СЪС ЗЕМЯТА НО ТРЪМП СЛУЖИ НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ИМ Е ГЛАВЕН ПОКРОВИТЕЛ!!ТРЪМП Е ЧИСТО ЗЛО!
98
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това дете е грижа за родителите си.Тръмп е президент, който САЩ никога не е имал.Той не иска война.Не иска, защото е успешен бизнесмен и знае, че може да се постигне повече с ум, отколкото с примитивни средства.Това момиче има проблеми.Казва , че водата е мокра.Друг е въпросът кой употребява детето, което има поведение на хищник, но не и на разумен, аргументиран , зрял, опитен човек.Аз също страдам за природата, но това не е начинът.
97
18
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ТРЪМП Е ГЛАВНИЯ ВИНОВНИК ДАВАЩ ЛОШ ПРИМЕР И КОЛКОТО ПО-СКОРО СЕ МАХНЕ ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ!
96
0
 
20
 
! Отговори
... преди 4 години
Ако пусне косата ще заприлича на Самара Морган от "Предизвестена смърт".