Местните избори – най-сложни досега. Ще има ли хаос с бюлетините?

Няма сигнали за купуване на гласове, обясниха от ЦИК
Обновена: 14 окт 2019 11:27 | 14 окт 2019 10:32, Петя Славова
55

Няма да е пресилено, ако се каже, че предстоящите местни избори ще са най-сложните досега. В някои места ще се гласува освен за кмет на община, за общински съвет, но за кмет на кметство и за район.

Към това се добавят и възможността листите за общински съветници, които ни предлагат партиите да се пренареждат според предпочитанията на избирателите. Всичко това трябва да се преброи в края на изборния ден и да се преработва от избирателните комисии.

"ЦИК още на 2 септември излезе с решение. Предложихме на Общинската избирателна комисия в София да бъде разделена в 3 различни пункта, като се осъществява конферентна връзка.

Още по темата

Общинската избирателна комисия реши приемането на бюлетини да бъде по друг начин - всички ще бъдат в "Арена Армеец", но вътре в залата ще има три пункта. Надявам се да има добра организация, редът се определя от Общинската избирателна комисия". Това каза говорителят на ЦИК Таня Цанева в студиото на "България сутрин".

Тя сподели, че ЦИК е предложила друг вариант, за да не се получават ексцесии.

"Секционните избирателни комисии в страната вече са назначени, започват и обучения. Опитахме се финансово да ги компенсираме добре, тъй като този труд не е никак лек. Надяваме се да успеем да проведем едно адекватно, добро обучение. Призовавам партиите да не сменят в последния момент членове на секнционни избирателни комисии", коментира Цанева.

По думите ѝ по-сложна ще бъде обработката на бюлетините за общински съветници, тъй като там има и преференции.

"До този момент за купуване на гласове няма сигнали, които са постъпили в ЦИК. Имаме такива, че социологически изследвания, които се публикуват, не са с необходимата информация. Апелирам да бъдат добре обучени членовете на секционните комисии, за да протича изборният ден по-лесно", обясни говорителят на ЦИК в ефира на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
вярвам че никой не би искал страната да изпадне във военно положение за да му се увеличат на Радев пълномоищята?Какво конкретно очаквате да прави той? да се съгласява с всяка глупост на Батмана? пълен абсурд! Не е това ролята на Президента.
29
4
 
1
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 4 години
трябва официално да се разреши купуването на гласове.
28
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
27 - какво значи "нищо не прави"? На един президент правомощията рязко му се покачват когато страната е в криза -например - граждансак война. Стоянов състави служебно правителств, Плевневлиев състави две, Радев състави едно. В такива условия няма кабинет. Радев разсекрети стенограмиет за КТБ. Не може да се каже че "нищо не прави". Според възможностите си - прави. Той е в ролята на коректив на правителството, която поначало е замислена по Конституция за Президента.
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 26. Ама няма да стане. Това си го писал и преди евроизборите, нали? Е, и?
26
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Около Факултето вече дори няма толкова *** реч, а арабска. на всичко отгоре все повече се чуват гласове в Западна европа, че трябва да връщат имигрантите, и че тъй като не сме част от Шенген не е лошо да ги изсипят тук. последните предложения бяха - Албания или България. Дават ни имигрантите си срещу заплащане. А според Дъблинското споразумение сме длъжни да приемаме квоти.
25
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От ниската избирателна активност печели само мафията. Ако никой друг не гласува, ще си осигури с една махала хора всички места във властта. Приказките да не гласуваме едно време излъгаха бая народ, вече хората се усетиха, че ги лъжат по този начин и са по-активни.
24
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 22. Казах ти, че хората се подлага ха по Радев, защото не го познаваха. Нали виждаш, че за 3 години нищо не направи. А другите ти писания са глупости, които отдавна са опровергани. Аферата Костинброд беше дело на Станишев и Доган, за да спрат ГЕРБ.
23
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки глас против шайката българоубийци гроб!
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
<html><body><!--StartFragment--><div style="position: absolute; top: -1000px; height: 1px; overflow: hidden;">Иван Шаренков - правен консултант по миграционни въпроси към Международната организация по миграция в България. е обявил пред БНР, че българия ще приеме 3000-4000 Бежанци от СирияЗнаете ли колко араби започнаха да се разхождат от няколко години в Центъра? "Симеоновска" вече столичният фолклор я прекръсти на "Арабска". До Леге се отварят нови и нови арабски ресторанти и дюнерджици
21
5
 
1
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 4 години
на кой му пука, като и без това няма да гласувам като 90% от нормалните хора. Всеки влиза в политиката за да смуче, а не да свърши нещо за хората. да се оправят, да си купуват гласове и да се трепят един друг ако искат все ми е тая
20
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 20. И как реши, че ГЕРБ точно ще ни пълни с арабски?
19
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
19 нека да са НАД 2 МИЛИОНА за РУМЕН РАДЕВ, при гласували 3,5 милиона. Отдавна не имало политик с толкова голям личен резултат. Именно затова не стигнаха напечатаните бюлетини.По въпроса за Костинброд -Герб нарекоха Костинброд лъжа, но не разпитаха Марин Райков, не разпитаха министъра на МВР Петя Аврамова, която отговаряше за гласуването и можеше доста да разакже , нито собственика на ДЕМАКС, който напечата бюлетините. Тези хора не бяха привикани нито като заподозрени, нито като свидетели.
18
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 18 червен анонимни. Глуп.ак, за Радев гласуваха малко над 2 милиона, а не 3. И то защото не го познаваха какъв некадърник е този ***. Сега няма да получи и 200 000.
17
1
 
4
 
! Отговори
анон преди 4 години
Иван Шаренков - правен консултант по миграционни въпроси към Международната организация по миграция в България. е обявил пред БНР, че българия ще приеме 3000-4000 Бежанци от Сирия ХОРА НЕ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ГЕРБ, ЩЕ НИ НАПЪЛНЯТ С АРАБЕЛИ. И БЕЗ ТОВА ВЕЧЕ ОКОЛО ЦЕНтЪРА Е ПЪЛНО С ТЯХ.
16
1
 
2
 
! Отговори
изнервен преди 4 години
До 18. Нещо много яко си се объркал с числата. Я пробвай отново.
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При положение че Плевневиев би някакви 100-ина хиляди гласа, Калфин, а за Радев гласуваха над 3 милиона очевидно че чувалите решават всичко. Когато имат висока избирателна активност чувалите на Герб не стигат, но когато има ниска са решаващи.ХОРА ГЛАСУВАЙТЕ $ ВСЕ ЕДНО ЗА КОГО! ВАЖНОТО Е ДА ВДИГНЕМ АКТИВНОСТТА!
14
2
 
0
 
! Отговори
реалист преди 4 години
До 11. Това само може да го сънуваш. Иначе може и да си сипеш, ама горчив пелин.
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За София от изключително значение са общинските съветници и регионалниет кметове. не трябав да подценявате важността на тези две бюлетини. Ако Спечели Герб но няма 33 процента заедно с коалиционните си партньори, в листата за общински съветници няма да може да управлява града както си иска.
12
3
 
4
 
! Отговори
Винету преди 4 години
До 2 и 3. Тази позитанска опорка не е ли стара? Не разбрахте ли, че не е от чувалите?
11
0
 
1
 
! Отговори
шок, ужас преди 4 години
Леле, леле, каква сложнотия ... 3 хикса