Багата: Когато политиката се намеси, спортът остава по-назад

Боксьорът загуби от Дерек Люис след спорно съдийско решение
17 ное 2019 19:40, Нели Христова
22
Багата: Когато политиката се намеси, спортът остава по-назад
Снимка: Reuters

"Дерек Люис не е непобедим. Ще се срещнем пак и ще видим", каза пред NOVA Благой Иванов – Багата след мача си срещу американския боксьор, на който присъства и президента на САЩ Доналд Тръмп.

"Според мен имаше ощетяване от страна на съдиите", категоричен бе той.

Още по темата

Българският боец загуби от американеца във втория двубой от главната карта на бойната галавечер UFC 244. В легендарната зала "Скуеър Гардън" в Ню Йорк американецът спечели битката с 2-1 съдийски решения.

"Със самото излизане започнаха да скандират и разбрах, че трябва по някакъв начин да го откажа и да не се стига до съдийско решение, че всичко може да стане. Опитах да го заключа, но не се получи", заяви Благой Иванов.

.Последните 10 години от живота му се случват възходи и падения, които са достойни за филмов сюжет. В разцвета на спортната си кариера среща смъртта, когато мъж с нож го пронизва в сърцето и дори най-добрите лекари у нас не дават особени шансове за оцеляването му, камо ли за връщането обратно на ринга на световните бойни спортове. Днес, излязъл победител от най-тежката си житейска битка, Благой Иванов - Багата отново е сред най-добрите ММА бойци на планетата, а сред публиката на последния му мач беше и американският президент Доналд Тръмп.

"Един ден преди вечерта, президента ни събра всички борци. Беше доста развълнуван. Каза, че за първи път американски президент ще присъства на подобно събитие", коментира Багата. Запитан, дали е паднал от Люис със съдийско решение, защото Тръмп е бил в залата, той отговори: "Може да се каже. Когато политиката се намеси, спортът остава по-назад."

В момента Багата е номер 10 в ранглистата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Пич от класа преди 4 години
Уж тренираше с Кормие.Казал ти е че земята му е слабо място.Трябва само да го търкаляш 3-та рунда и мача е твой.Кой ти избра тактиката?Уволни го хахахаха!Шегата настрана ,трябва да обсъдите нещата с треньорите си и им кажи че аз не бях виждал до сега по слаба игра от теб.Дори срещу Сантос беше на ниво, нищо че загуби.Много ви се кефя и много викам за вас и искам да станете шампиони( визирам теб Бага и Кобрата), но така няма да стане!Трябва промяна!Пожелавам ви да успеете !!!
20
0
 
0
 
! Отговори
Пич от класа преди 4 години
Бага , голям фен съм ти ,стоя до среди нощи за да гледам тебе или кобрата ,но няма как в САЩ 12 часа разлика.Самбото беше твоя голяма сила , но сега не е така.Залагаш само на удари с ръце ,това не е бокс.Няма крака ,няма колена само едно заучено движение да замахваш с ръцете и да вървиш напред.Очаквах напредък ,не само за теб но и за кобрата.А вие дръпнахте назад в САЩ .Не ми хареса тактиката ти срещу Черния Звяр.Мача си беше за равен , но е нормално да натежи в негова полза.
19
11
 
1
 
! Отговори
няма ощетяване преди 4 години
мача беше нагласен, Багата го поставиха за спаринг на Люис, помасажира го нежно в първите два рунда с две три фатки от самбото, и в третия рунд като по сценарий пое няколко тежки удара и мача свърши. Нагласена работа, но при чист мач Багата едва ли би издържал го 5-тия рунд, Люис има здрава биячка, а Багата от каквато и да е позицив с тези самбистки мурафвти само дребни човечета като Путин може да победи, но не и този грамаден слон. *** нека се пери, това е чат от програмата за набиране на зяпачи
18
2
 
7
 
! Отговори
прав е Багата преди 4 години
Намеси ли се политиката - всичко тръгва назад ! Най-вече в България !
17
3
 
7
 
! Отговори
ХХХ преди 4 години
Не може български боец да бие американски боец пред очите на Тръмп ! Призив ! Багата срещу Тръмп !
16
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Багата - премиер!
15
6
 
10
 
! Отговори
American Boy преди 4 години
Айде, пак Тръмп виновен! Напротив, Благой падна. въпреки Тръмп! Защото Тръмп е този, вероятно единствения, който се бори срещу безумията на Политическата Коректност, част от които наложиха Благой да падне, само защото съперника му беше африканец! И да, Багата беше по-добрия със сигурност и беше ощетен от съдийското решение! Но не заради Тръмп, а заради политкоректността.
14
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И това ако е спорт....
13
2
 
11
 
! Отговори
дедо Боре преди 4 години
тоя Багата е беше най-големия хулиган на Връбница. А дедо му Благо, най-големия айдук.
12
2
 
2
 
! Отговори
Таръмпа да внимава преди 4 години
Тръмп е карък,затова е отишъл,да подлее вода на нашия с присъствието си
11
0
 
2
 
! Отговори
фен преди 4 години
ай Бага ко прайш е фен!
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 7 от 3 и 8Ти осъзнаваш ли изобщо какви ги плямпаш?
9
6
 
5
 
! Отговори
Багата преди 4 години
Айде всички коментатори тук, веднага да обличат пижамките 0 и по леглата!! Че ще дойда!!
8
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 6 от 3Аз не казвам, че Благойчо е слаб боец, напротив, но Благой да казва, че тоя не е непобедим при положение че има 7 загуби е малко Тъъъпо? К'во ще кажеш?
7
0
 
0
 
! Отговори
до3 преди 4 години
3 айда си направим един спаринг хех
6
5
 
15
 
! Отговори
смешковци преди 4 години
абе човека се млати мъжката на световно топ ниво а няк'фи форумни мушмуроци коментатори се гъбаркат единия го нарича Благойчо и така форумно наставнически репликира изказванията му и видиш ли му изяснява що неможал да го победи - алоооу нашие се бие кат тигър бе шматоци пъпчиви отдайте пълен Респект бе тийн форумни пъпчовци хехехе
5
4
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Другият път Радев да е в залата!
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 3Забрави да споменеш Дагестанската машина Хабиб Нурмагомедов! Oт 10 години се състезава и има 28 мача в UFC и всичките с победи!
3
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Благойчо, какви простотии говориш, бе?Та тоя от 30 мача има 7 загуби..за каква непобедимост плямпаш, бе Бага?Това че не можа да го победиш е друг въпрос.Малко са непобедените- надиграни хора в бойните спортове..Виталий Кличко въпреки 2-те си загуби не остана надигран!Също и Роки Марчиано, Флойд Майуедър, Тайсън Фюри и въздесъщият Уайлдър. За Анди Руиз няма да говоря, щото Джошуа на реванша ще го спука от бой!
2
3
 
26
 
! Отговори
до 1 преди 4 години
Продаваше наркотици навремето в Студентски град. Полицаите го пазеха.