До 8 г. затвор за психиатърката, източила 500 бона

Жената източвала Здравната каса, разпитани са 80 свидетели
29 ное 2019 08:45, Петя Славова
18
До 8 г. затвор за психиатърката, източила 500 бона
Снимка: Bulgaria ON AIR

Окръжната прокуратура в Пловдив ще поиска най-тежката мярка за неотклонение – "задържане под стража", за психиатърката, която беше арестувана заради схема за източване на близо 500 хил. лв. от Здравната каса.

Още по темата


До този момент са разпитани 80 свидетели. Законът предвижда от една до осем години затвор, както и конфискуване на имуществото, предаде Bulgaria ON AIR.

Жената издавала рецепти за шизофрения на фиктивни пациенти. Схемата е действала от 2017 година.

Психиатърката фалшифицирала прегледи на пациенти и така незаконно получавала скъпи специализирани лекарства за шизофрения, които след това продавала на половин цена на "черния" пазар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
8
 
! Отговори
Психолог преди 4 години
Ей сега си направих една проста сметка. АКО успеят да я осъдят, да приемем максимум на 4 години. Конфискация на имущество си мисля че е мисия невъзможна - има маса хора които са осъдени, избягали някъде и с години държавата не може да им конфискува милиони имушество в България. Така че това отпада. Та значи приемаме че успеят да скалъпят присъда 4 години. Разделям 500000 на 4 години, и ми излиза че тя вече си е изкарала 10000 лева заплата МЕСЕЧНО. Я някой да ми каже как и аз да се уредя така.
15
0
 
4
 
! Отговори
Пеци преди 4 години
Което е държавно в България е *** и батак. Например БДЖ... опикани вагони, локомотиви които се разпадат в движение... държавно здравеопазване, държавно образование = ТРАГЕДИЯ... НАЦИОНАЛНА ТРАГЕДИЯ
14
0
 
6
 
! Отговори
схема преди 4 години
Ето защо няма пари в здравната каса! Това става под управлението на Бойко Борисов от 2009 г насам. Т.е. с негласното му съгласие с тази схема. И тази поне не е давала реално медикаментите на реални пациенти, пишела е фиктивни имена. Ако работеше в психиатрия, щеше да тегли тези суми за скъпоструващи лекарства за тежката диагноза шизофрения, (нищо че пациентът може да има просто депресия) , после ще му дават евтини антипсихотици (които драстично увреждат здравето) , а останалите пари ще прибира за себе си. Там, ако не пишат диагноза "паран. шизофрения ", не могат да оправдаят присъств
13
0
 
8
 
! Отговори
Киро преди 4 години
В България нарочно няма условия за бизнес за да ни държат бедни. Затова ако някой иска да се замогне: да точи Здравната каса! Там контрол няма, нали е държавно! Парите за тежко болните се крадат и се дават за скъпи джипове, а през това време болните хора просто умират!
12
1
 
0
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Откога кражбата на касови бележки се наказва с 8 години затвор? Или става дума за ДЦК?Моля някой юрист тук да ни постави в известност.
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А онзи, дето правеше сърдечни операцийки, уволнение!?
10
2
 
2
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
До GeorgievaНе я защитавам, но реално погледнато не е нарушила Хипократовата клетва защото не е навредила на здравето на пациенти, а е крала пари! Ще я пуснат до 3-4г. и ще си ги харчи на спокойствие! Щом година и нещо е точила касата без да се усетят значи е снасяла % на правилните места. Просто е станала алчна и е спряла да снася и затова сега я удрят! Ако беше продължила да се отчита където трябва, щеше да си точи касата до пенсия и никои, нищо да не прави по въпроса!
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами тя гледа другите какво правят и действа.Като няма честни обществени поръчки и 40% по висока заплата като при кошлуков,без да знае...
8
0
 
5
 
! Отговори
Georgieva преди 4 години
Kogato vleze pred sada neka gospodin sadiqta ima pod vnimanie kletvataaa koqto e dala . Izobshto zashto ne promenqt zakona -nikakvi kletvi
7
1
 
9
 
! Отговори
До Georgieva преди 4 години
Казва се Инна Бончева.
6
2
 
4
 
! Отговори
Georgieva преди 4 години
Zashto ne izpisvat imeto na psihiatarkata? Da ne bi da e bogopomazana?
5
0
 
19
 
! Отговори
До Митака преди 4 години
Няма да е 8. Казано е ДО 8. Не е осъждана преди. Ще отиде на споразумение, то отпадна само за тежки престъпления срещу личността. Като и влезе и мярката за неотклонение, след макс 2 години е вън!
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искам потни виетнамци да я бият с бамбукови пръчки по петите и да го дават по БНТ! Тъкмо ще вдигнем малко рейтинга!
3
2
 
14
 
! Отговори
Митака преди 4 години
И аз искам. 500000лв. 8 години пандиз. След най - много 4 съм вън и ще му отпусна края.
2
0
 
13
 
! Отговори
Стар инфекционист преди 4 години
Въпросната ми беше студентка. Умно,хубаво и скромно момиче. Малко в страни от темата, но се беше хванала с един перуанец. Лъга я, че ще се женят, ама си отеде в страната и я забрави. След това тя много се промени. Взе само за мъже и далавери да мисли.
1
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Конфискувайте и цялото имущество! Да не знае къде се намира нагла крадла!