Грета Тунберг в претъпкан влак, прибира се

16-годишната екоактивистка седи на пода със струпан до нея багаж
Обновена: 15 дек 2019 20:13 | 15 дек 2019 20:13, Веселина Йорданова
222
Грета Тунберг в претъпкан влак, прибира се
Снимка: БТА

Младата шведска природозащитничка Грета Тунберг публикува в Туитър своя снимка, на която седи на пода на германски влак със струпан до нея багаж. Снимката предизвика порой от онлайн коментари за германските железници, предаде Асошиейтед прес.

Тунберг пусна съобщението в социалната мрежа късно снощи с коментар: "пътуване в претъпкани влакове през Германия. И най-накрая на път за вкъщи!".

Някои потребители на Туитър съчувстват на 16-годишната екоактивистка, че не си е намерила място във влака за дългото пътуване към дома от Мадрид, където тя бе на конференцията на ООН за климата. Други й пожелават безпроблемно прибиране след месеците пътуване с влакове и кораби по различни събития, посветени на климата в Европа и САЩ.

Тунберг не пътува със самолети, тъй като се смятат за вредни за околната среда. Миналата седмица сп. "Тайм" определи Грета Тунберг за "Личност на 2019 година" заради усилията й да накара правителствата да действат по-бързо и решително в борбата с климатичните промени.

Германските железници Дойче бан (Deutsche Bahn), които бяха известни с точността си, са критикувани през последните години за закъсненията, отмяната на влакове в последната минута и скъпите билети.

Дойче бан отговори на туита на тинейджърката, пожелавайки й лек път към дома и допълвайки: продължаваме да работим усилено за повече влакове, връзки и места".

На снимката в Туитър Грета Тунберг е седнала на пода в края на вагона с куфари, раници и празна кутия от храна край себе си, загледана към прозореца. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Из ония дни имаше статия за немскитите ЖП и за плановете им да назначат десетки хиляди за следващите 5 години и да похарчат 11-цифрени суми в капиталовложения .
51
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пропаганда нон стоп.
50
1
 
21
 
! Отговори
V преди 4 години
Сигурно е било за една спирка и после са я взели с лимузина !
49
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тука е права Гретка, немските влакове са ша*зе.
48
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички хора на Земята годишно издишат около 3 милиарда тона въглероден диоксид, което ми напомня на един ютюб виц:Аз: Дишам.Грета: Как смееш?
47
1
 
20
 
! Отговори
Xaxa преди 4 години
То добре че корабите не бъркат нафта ми са на антиматерия...
46
1
 
28
 
! Отговори
шматка преди 4 години
ХехеАко излезе вярно че е пътувала в първа класа а се прави на Майка Тереза това ще е финиш за Гретхен;))Ще я спукат а и никой няма да и се връзва вече на глупостите
45
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да обещае да си стои в Швеция и да спасява климата там, че ни надуха главата с нея.
44
2
 
21
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Хич не е шашаво момето, ами е хванало момента, трупа адмирации и разбира се прави пачки. Матриала, не само у нас, да си мисли, че се работи за велики каузи ...
43
0
 
12
 
! Отговори
Qwerty преди 4 години
Мога да пътувам с немските влакове безплатно, и то с ICE дето ходене и въщане на по-дълги дистанции е 200-300 евро и не съм се качвал от поне 3г. Не можеш да ме накараш да ги ползвам. Закъснения всеки път, ведниж отмениха последния влак от Щутгарт до Мюнхен и ни караха с таксита.
42
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да бе, верно, представяте ли си с толкова багаж да се качи на самолет? Не мое се наплати на таксите хахахаха...
41
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А кой я е снимал в тая съвсем естествено замечтана поза? Психиатъра? :)Толкова плоска постановка, че чак ти става смешно.
40
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре че по начало гламавите не са успешни в дългосрочен план.
39
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"На снимката в Туитър Грета Тунберг е седнала на пода в края на вагона с куфари, раници и празна кутия от храна край себе си, загледана към прозореца."Стандартните холивудски трикове. Липсва само саундтрак да подсили постановката. Колко евтин опит да се създаде героичен образ на тази психичноболна пикла и мало умните напъни. Целта на този набързо скалъпен театър разбира се е да я изкарат жертва, за да замажат гафа й с призоваването към гражданска война в петък.
38
2
 
37
 
! Отговори
:( преди 4 години
Аз съм доста здрав мъж и си признавам че с този багаж на снимката ще видя голям зор да го нося по влакове и гари... за нея , не знам! Манипулативна статия и снимка! За балъци ама от най големите!
37
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"После погледнете колко багаж е понесла със себе си. Производството на всички тези дрехи също е свързано с въглеродни емисии, а тя трябва да ходи гола."Ех, че злобарки има на света... :)) Дрехите й са от специална марка, която декларира, че не замърсява. По-скъпи са, но качествени и не вредят на природатаБагажът никой не казва, че е само неин. Най-малкото, момичето пътува с баща си - два куфара+две ръчни чанти+някаква торба - хич не е много багаж за 2 души и за толкова време
36
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ох, Най-после си замина.Конференцията за климата и тя беше пълен успех-:)
35
1
 
26
 
! Отговори
Бай х преди 4 години
Манипулации до край,....,.Тоя номер в България не минава.
34
2
 
24
 
! Отговори
ПЛОВДИВ преди 4 години
Тази двойкаджийка няма ли уроци за четене. Нещо ми е пресилено, когато става дума за нея, детето жертва. Съгласен съм за замърсяването на околната среда, но тя нещо ме дразни, може и да не съм прав.
33
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хитлер се върти като пумпал в гроба, гледайки отдолу на какво дередже са вече немските железници от толкова квалифициран персонал от Тимбукту. Огромна част от влаковите композиции са неизправни. Закъсненията са постоянни. Гарата в Щутгарт не могат няколко десетилетия да я построят. Една прекрасна държава я съсипаха с евро-атлантическите ценности.