Загрижени за климата – британските дипломати с нови ел. коли

30 дипломатически ведомства ще получат новите возила
26 дек 2019 07:44,
14
Загрижени за климата – британските дипломати с нови ел. коли
Снимка: Pixabay

Британските дипломати по целия свят ще се движат с електромобили заради загриженост за климата и опазването на околната среда, съобщават британските издания "Таймс" и "Сън".

Още по темата

Компаниите губят от ел. автомобилите. Защо продължават?

Електрическият автомобил от типа кросоувър на компанията Ягуар - Ягуар Ай Пейс (Jaguar I-Pace) ще бъде пратен в 30 дипломатически ведомства на Великобритания по целия свят, от Монреал и Рио де Жанейро до европейските столици, Абу Даби и Сидни. Всяка една от тези коли струва 75 000 британски лири.

Съгласно плана британското външно министерство има намерение до 2022 г. да има в автопарка си 25 процента коли с нулеви емисии на въглероден диоксид, а до 2030 г. да достигне 100 процента коли с нулеви емисии, пише БТА.

От екологични съображения ще бъдат инсталирани и слънчеви панели върху британските дипломатически представителства, а пластмасовите чаши ще бъдат извадени от употреба.

"Бих искал да станем най-"зелената" дипломатическа служба в света. Преходът от бензинови на изцяло електрически автомобили ще ни помогне за постигането на тази цел", се казва в изявление на британския заместник-външен министър Саймън Макдоналд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
0
 
! Отговори
БАЙ ХОЙ преди 4 години
Никой не казва , че за електричките само за град като София, ще е нужна една АЕЦ Козлодуй при това с режим на зареждане по график ! 2'000'000 коли по 100кВт са 200'000 мВт ! АЕЦ Козлодуй - 2'000 мВт !
12
0
 
1
 
! Отговори
БАЙ преди 4 години
До Анонимен (7) Предимството не значи екология ! !) Производството на батерията на електрокара замърсява много повече, просто не е в ЕКОбритания ! 2) Токът с който се зареждат не е от въздуха ! 3) Никой не отговаря къде и как ще се зареждат многото електрокари , както и откъде мрежата ще получи ел енергията нужна за целта като преминем на 100% електромобили !
11
0
 
13
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
Като са толкова загрижени за климата, да бяха купили на британските дипломати велосипеди!
10
0
 
12
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
Досега си тровехме само въздуха с СО2, който между другото е напълно рециклируем газ - растенията го превръщат в глюкоза. С тия батерии обаче има опасност да си отровим и водата с тежки метали. Честито, еколози!
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
като са загрижени да тръгнат пеша или с градския транспорт, сега и нашите величия от загриженост ще накупят електромобили
8
0
 
5
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
Това са коли със 7-годишни въглеродни емисии на дизелов автомобил, нужни замо за направата на батерията им. Това значи, че при тях СО2 е изхвърлен в атмосферата предварително за срок по-дълъг от срока на годност на батерията им.
7
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БАЙ ХОЙЗащото си от село. В Англия електрическите коли се ползват с предимство пред тези с ДВГ когато става дума за тол такси и други тарифи. Дори ако искаш да си купиш такава кола държавата поема малък процент от цената.
6
2
 
0
 
! Отговори
Хъммм преди 4 години
аз си купих една бензинка Евро 6D и със сигурност замърсява по-малко от 12-годишния дизел , който замина за вторични. С мойте доходи - това мога да си позволя.
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Електромобилите няма да решат проблемите с климата и глобалното замърсяване на околната среда!!!
4
2
 
12
 
! Отговори
БАЙ преди 4 години
А защо ЗАГРИЖЕНИ не е в кавички !!!!!!!!!
3
1
 
6
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 4 години
Има и евтини автомобили работещи със сгъстен въздух и 200км.пробег ,включен компресор за 4ч.зареждащ бутилката в ел.мрежа.С един недостатък-нямат нужда от смяна на батериите на 3г.за много пари -50%от цената на возилото.
2
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма спор, че това са коли с нулеви емисии на въглероден диоксид.Но!Някой наглосаксонски загрижен за климата поинтересува ли се колко години е срокът на годност на акумулаторната батерия. След като изтече този срок как и къде ще рециклираме акумулаторните батерии? След години тези десетки хиляди, стотици хиляди, милиони изхвърлени акумулаторни батерии какъв риск ще представляват за екологията? Дали след 50 г. вредата от акумулаторните батерии няма да е по-голяма от емисии на въглероден диоксид
1
0
 
16
 
! Отговори
Granik преди 4 години
Парадокса е ,че те работят за налагане на ВР и Shell по целия свят ,като замърсяват, правят огромни еко катастрофи ,експлоатират богатствата на тези страни и корумпират местните правителства. Ама иначе са с електро таратайките.