Сагата с "Тад груп": МВР се обърна за помощ към Европол

Трима от обвиняемите се третират неравностойно
14 яну 2020 17:30, Петя Славова
15
Сагата с "Тад груп": МВР се обърна за помощ към Европол
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Тримата обвиняеми за хакерската атака на НАП се третират неравностойно, като единият от тях - Кристиян Бойков, е с най-леката мярка за неотклонение, а именно подписка.Това е един от изводите на състав на Апелативния специализиран съд, който днес за пореден път отказа да пусне шефа на "Тад груп" Иван Тодоров на свобода.

Според тях все още има голям обем информация, сведения, данни, с които той разполага, въпреки че офисът е затворен, а компютрите са иззети.

Още по темата

Според магистратите той не може да повлияе пряко срещу свидетелите или експертните сведения, но поради неговите интелектуални способности, както и информацията с която разполага, опасността да извърши престъпление не е отпаднала, пише "24 часа".

От извода на апелативните магистрати стана ясно, че все още не са готови част от експертизите, както и не са разбити всички пароли.

Затова нашите криминалисти се обърнаха за помощ към колегите си от Европол. Има изпратена и европейска заповед за разследване. Предстои да се прави експертиза и на телефонната комуникация между обвиняемите.
Тодоров е в ареста от 8 август 2019 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Освен да има научна разработка с защитени авторски права друго по голямо как информация,сведения,справки и данни какво да има,че опрели още за експертизи отново на стари разговори,които дешифроваха или декриптираха.
11
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Данните са в Москва. За тия хакери остават шамарите.
10
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така става, като работят за Москва , че ще векуват. Да ама Не. В ЕС СМЕ..
9
4
 
3
 
! Отговори
Ангел преди 4 години
За какво само боса е в ареста ,като всички знаем че Кристиян Бойков е истинския хакер и той не по малко от Иван Тодоров ще спечели от това престъпление .Казвам го като човек който е страдал от хакери .Нанесоха ми вреди които отценям на 60 хил евро и съм убеден че цялата група злосторници които ми пречиниха това са получели равностоен дял от заработеното !
8
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руски шпиони - кандидати за медал "дружба" за вярна служба !
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 6Каква му беле алтернативата на човека? Да се крие ИЗ посолствата в чужди страни, да се моли за политическо обеци ще и да не се прибере в България 20 години ли? А Крисиянчу е лесен. На свобода, сега фирмите ще го наемат, само за рекламно лице - ей туй момчето де хакна НАП бре! Ний само смпрофесионалаити бачкаме, мастър хакери и така ..
6
0
 
18
 
! Отговори
УМЕН ЛИ Е ? преди 4 години
Иван Тодоров е в затвора поради неговите интелектуални способности,ЗА СЪЖАЛЕНИЕ АКО ВЪПРОСНИЯ ГОСПОДИН АКО БЕШЕ УМЕН И С ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ ИНТЕЛЕКТУАЛНИ СПОСОБНОСТИ МНОГО ПРЕДИ СЪБИТИЯТА В КОИТО ГО ОБВИНЯВАТ ТРЯБВАШЕ ДА Е ПОСЕТИЛ ТЕРМИНАЛ 2 .ДИРЕКТНИЯТ ИЗВОД Е ЧЕ В БЪЛГАРИЯ МОГАТ ДА ДЪРЖАТ В ЗАТВОР ПОРАДИ ПО ВИСОКИ ИНТЕЛЕКТУАЛНИ СПОСОБНОСТИ ПРИ НЕДОКАЗАНА СЪДЕБНО ВИНА.ЕЙ ТАКА - УМЕН ЛИ СИ -СТОЙ В ПАНДИЗА.БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА КАТО ПРОЧЕТАТ ЩЕ СИ СЧУПЯТ КРАКАТА ДА СЕ ВЪРНАТ.
5
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ето този екземпляр изтъпани всичките ми данъчни декларации за приходите ми и имотите ми в интернет.на кого ги е продал и за колко пари?
4
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В ареста = в затвора. До тук 5 месеца. Без присъда и без дори повдигнато обвинение.Това е африканска Диктатура.
3
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съвременни борчета вместо бухалки използват компютри иначе бизнеса е същия изнудване.
2
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Държат го в затвора въпреки че признават че нямат достатъчно обвинения. Човека бил умен и не му били разбили пароли... Съда на герб проби дъното
1
3
 
49
 
! Отговори
Е.П.М преди 4 години
И щот имал интелектуални способности, дай ся да лежи. Да ви го нaблъcкам в неинтектуалните аргументи.