40 американци са заразени с коронавирус на круизния кораб в Япония

Италия ще евакуират 35 свои граждани от него
16 фев 2020 21:53, Анисия Иванова
14
40 американци са заразени с коронавирус на круизния кораб в Япония
Снимка: БГНЕС

Около 40 граждани на САЩ на борда на поставения под карантина круизен кораб в Япония са дали положителни проби за наличие на новия коронавирус, предаде ДПА.

"Четиридесет от тях са заразени. Никъде няма да ходят. Ще бъдат настанени в болници в Япония", каза в интервю за телевизия Си Би Ес директорът на Националния институт по алергии и инфекциозни болести.

"Хората, които проявяват симптоми, няма да могат да се качат на самолета за евакуация", обясни той. Останалите ще бъдат върнати у дома.

Министерството на отбраната на САЩ каза, че пасажерите от кораба, който е поставен под карантина до пристанището в Йокохама от 3 февруари, ще бъдат евакуирани с два самолета на японското правителство.

Италианските власти съобщиха, че ще евакуират гражданите си от круизния кораб, държан под карантина в японското пристанище Йокохама. Рим предприема тази стъпка, след като бе установено, че 355 души на борда са заразени с новия коронавируса, предаде Ройтерс.

"Вчера решихме да изпратим самолет и да върнем тези 35 италианци у дома", написа в Туитър днес италианският външен министър Луиджи Ди Майо.

Круизният кораб "Даймънд принцес", притежаван от компанията "Карнивал", е под карантина, откакто пристигна в Йокохама на 3 февруари, припомня БТА. Причината за задържането на кораба бе, че мъж, слязъл от него в Хонконг, беше диагностициран с вируса.

На борда на кораба има около 3700 души пътници и екипаж. САЩ и Хонконг вече обявиха, че ще пратят самолети, за да приберат гражданите си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
2
 
! Отговори
Iordan Ivanov geolog преди 4 години
Опита с широко рекламирани подобни диверсии в миналото показва че е нужно да не се чака докато облъчените жертви развият вируса. След нападението с сканиращо снимащо облъчваща техника следват няколко дни докато чумата открие пострадалите.Следва закрепване към Телата на облъчените и проникване в бели дробове ,храносмилателен тракт и.. При този тип диверсия срока то облъчването до развиването на корона вируса е от 8 до 28 дни. През това време са в лесно лечима фаза.С минерални бани.
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За украинеца при заралийте има 10 пъти поваче коментари, а тия са ни приятели?!?
8
1
 
4
 
! Отговори
хх преди 4 години
До АнонимеН, коментар 4Много жени непушачи бе..... те повече от мъжете в пъти
7
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Моята курона няма да види скоро круизи. Плащат ми в левове.
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Статията не е точна. На цорда "имаше" 3700 души. Понеже 400 се заразиха в последните 2 седмици постепенно намаляваха пасажерите е екипажа - просто новозаразените ги свалят и ги карат насам натам по японските болници
5
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия по кроизните кораби са яко прецакани.
4
0
 
31
 
! Отговори
ответен удар преди 4 години
Изпратили са самолети....ама разбира се - как иначе Covid-19 ще успее да стигне навсякъде??!!!!!
3
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако вируса стигне индия дупе да ни е яко!
2
6
 
22
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
РАСАТА Е ВАЖНА НО ОЩЕ ПО ВАЖНО Е ДАЛИ ТИ Е ЗДРАВ БЕЛИЯ ДРОБ!!!ЛЕКАРИТЕ ОТ КИТАЙ ОБЯВИХА, ЧЕ ОСНОВНАТА ЧАСТ ОТ УМРЕЛИТЕ СА ПУШАЧИТЕ НА КОИТО БЕЛИЯ ИМ ДРОБ ДАВАЛ ИДЕАЛНА СРЕДА ЗА ВИРУСА ! ТОВА НЕ Е ИЗМИСЛИЦА ИЛИ ШЕГА!ОЗДРАВЕЛИТЕ СА ПРЕДИМНО ЖЕНИ НЕПУШАЧИ!
1
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде са тръгнали на круиз с китайци. Баси кефа. Сега и с вирус. Видели са господ, ако не, ще го сънуват всяка нощ.