Бундесполицията спря 10 германци, идвали за Луковмарш

Паспортите им са били временно отнети от властите
Обновена: 21 фев 2020 15:07 | 21 фев 2020 15:01,
49
Бундесполицията спря 10 германци, идвали за Луковмарш
Снимка: Twitter

Германската полиция е проверила 22 души, които имат връзки с крайнодесни групировки и са възнамерявали да пътуват за България, съобщи Twitter профила на бундесполицията в Северен Рейн-Вестфалия. На 10 от тях не е било разрешено да се качат на полет за България.

Всички те са се били отправили към летището в Дортмунд и са възнамерявали да пътуват към България, за да участват в Луковмарш.

Паспортите на 10 от тях временно са били задържани от властите, става ясно от публикациите на бундесполицията.

Става ясно, че хората, на които не е разрешено да се качат на полет за България, често са пътували в чужбина, за да взимат участие в подобни екстремни прояви.

В момента няколко души се разпитват на летището в Дортмунд и предстои да стане ясно дали ще им бъдат върнати паспортите.

В отделен пост полицията отговаря на въпрос защо са задържани паспортите с обяснението, че ако гражданин на ФРГ нарушава репутацията на страната, то личните му документи може да бъдат прибрани от властите. Това важи и когато германски гражданин извърши престъпление в чужбина или участва в събитие с екстремистка насоченост.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
4
 
6
 
! Отговори
Мисирка преди 4 години
Очаквайте скоро заглавие Въпреки забраната на Фандъкова ,Луков марш се проведе,под изключително полицейско присъствие за да няма ескалиране на напрежение между гражданите и опазване на обществения ред.
9
5
 
8
 
! Отговори
до 10 преди 4 години
..руските шпиони, с които е пълна родината ни..Ама че самочувствие. Та каква е значимост на родината ти в световна политика ,че да се пълни от шпиони?
8
5
 
31
 
! Отговори
ivailo преди 4 години
Ако бяха ислямски екстремисти, никой нямаше да ги спре да отидат където си поискат...
7
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде пак ни прославиха с луковите си простащини.
6
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фандъкова всяка година не дава разрешение за този Луков марш,и всяка година го провеждат под охрана на полицията.А на бас че и тая година пак ще го проведът
5
6
 
25
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
До: 4 ... Отваряш гугъл и пишеш: Генерал Луков.Хубаво е да си знаеш историята и тогава да отсъждаш кой какъв е.
4
25
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Луков марш трябва да се забрани. Такова откровенно расистко сборище няма никаде по света. Събират се младежи, които си мислят че живеят през 30-те години на миналия век, палят огньове, рисуват свастики и се кълнат във вярност на исторически провалени идеи - кому е нужно това?
3
19
 
8
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
кой е ЛУКОВ
2
25
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом неофашисткият марш не е разрешен, българската полиция да не дреме, а да задържа нарушителите. Ако ги толерирате, няма да видите зона пък била тя и евро.
1
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия да кажат, че отиват на гей парад, а нашите тук също да го обявят като такъв и няма да имат проблеми.Фандъкова и тя каза, че нямала да разреши Луков марш.Така че само под прикритието на гей парад може да им върже.