ЕК дава ?80 млн. за развитие на ваксината срещу COVID-19

Помощта е за компанията, получила предложение и от Тръмп
17 мар 2020 14:18, Елка Василева
17
ЕК дава ?80 млн. за развитие на ваксината срещу COVID-19
Снимка: БГНЕС

Европейската комисия предостави финансова подкрепа от 80 милиона евро за развитие и производство на ваксина против коронавируса на германската фирма "Кюрвак". Председателят на Комисията Урсула фон дер Лайен и еврокомисарят по иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж Мария Габриел проведоха видеоконференция с ръководството на компанията.

Още по темата

Подкрепата ще бъде под формата на гаранция за заем на подобна стойност, който се разглежда от Европейската инвестиционна банка, предаде БНР.

Гаранцията се осигурява чрез механизма за финансиране на  иновации и проучвания в областта на инфекциозните болести, която е част от програмата за научни изследвания и иновации "Хоризонт 2020".

Според "Политико", който пък цитира "Ди Велт", администрацията на американския президент Доналд Тръмп е предложила "голяма сума пари", за да се сдобие с ексклузивен достъп до ваксината. Според изданието е бил направен опит компанията да бъде накарана да премести крилото си за изследване в Съединените щати и да разработи ваксината само за тях.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами Волен Сидеров още преди 6 години я разработил и руснаците също имали. Какво чака Болен и руските му колеги да вземат тия 80 милиона.
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да бе значи аз няма да разбера на кои рецептори действа вируса какъв характер има белтъчната му обвивка как да го възпта а ше се затворя в нас кат мухъл и кво?Коя година сме 2020-та или 1365-та.И колко ще издържи тая икономика затворена изобщо тва само *** неспособни на нищо могат да измислят!
12
1
 
3
 
! Отговори
bfgfgnfghngn преди 4 години
До АнонименСмешници са я, те 2-3 години им трябват да спрат смяната на времето, какво остава за много по-сериозни неща
11
1
 
1
 
! Отговори
... преди 4 години
Хубаво, но учени казаха че в момента не може да се създаде ваксина против точно този вирус. Защото вируса мутира постоянно и се развива и придвижва много бързо. Затова и наредиха :НЕ ИЗЛИЗАЙТЕ ОТ ДОМОВЕТЕ СИ. СТОЙТЕ ЗАТВОРЕНИ ВКЪЩИ. И много държави наложиха това ограничение на гражданите си. И те го изпълняват. Италия няма хора по улиците, изпания, Словения, Чехия... няма никой по улиците. Пусто е. От Китай казаха - НЕ СЕ ЛИ ЗАТВОРИТЕ ВКЪЩИ, НЕ СЕ ЛИ ИЗОЛИРАТЕ - ЩЕ СТАНЕ СТРАШНО. Ама ***.....
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато дойде ваксината 1 година. Какво лечение има толкова напредналата уж медицина за този вирус? Тръмп играе театри,има си своя ваксина.
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Такива смешници за лидери Европа никога не е имала...
8
4
 
7
 
! Отговори
Европееца преди 4 години
ЕС е най-великия политически проект в историята и няма да позволим на някакви злобни американци да го разрушат с вируси или иконом. мита. На никого няма да позволим. Европа е била и ще бъде номер едно.
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хахахаха! 80 милиона??? А на зърнарите, дето изнасят 80% от пшеницата им дават милиарди за джипове и държанки! Хахахахааа!
6
2
 
7
 
! Отговори
Факт! преди 4 години
Колкото за ХИВ са намерили лечение лекарства удължаващи живота с няколко години струващи мкя си и баща си.
5
2
 
4
 
! Отговори
просто уравнение преди 4 години
SARS-CoV + HIV-1 = SARS-CoV-2
4
9
 
6
 
! Отговори
Эврапэйскый Союз преди 4 години
каква ваксина бе другари, как да има ваксина за SARS-CoV-2 от 2019 изпуснат от лабораторията в Ухан, като още няма вакисина за SARS-CoV от 2002 изпуснат от лаборапотията в Пекин. За 17 години никой не направи успешна ваксиза за SARS-CoV, щото просто явно не е възможно! Биологичните Оръжия на *** от Пекин са Непобедими, чайкайте да видите SARS-CoV-3, но до тогава едва ли ще има оцелели от SARS-CoV-2!
3
2
 
18
 
! Отговори
некой преди 4 години
Защо не кажете цялата истина - че Тръмп е давал 1 Милиард(!) за фирмата или за изключителните права на САЩ да я ползват? Доста нагло на фона на всеобщата криза.
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до1!Нали ще отпуснат европейския сьюз 812млн на Бьлгария след няколко дни!
1
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жалък, жалък ЕС та ние дадохме повече за самолети от 70-те години.