Каролев се самокомандировал към Разлог с декларация

Прокуратурата счита постовете му в ФБ за незачитане на правилата
Обновена: 25 мар 2020 16:37 | 25 мар 2020 16:36,
97
Каролев се самокомандировал към Разлог с декларация
Снимка: БГНЕС

Икономистът Владимир Каролев е освободен от ареста в Благоевград, но веднага след това е конвоиран към София, съобщава БГНЕС.

В 11:15 часа икономистът беше освободен от ареста на Второ районно в Благоевград.

Каролев беше задържан вчера в Разлог за нарушаване на извънредното положение. Той смята да съди държавата и определя действията й като неправомерни.

Още по темата

От Софийската районна прокуратура уточниха, че за това разследващите са научили от публикации на Каролев в социалната мрежа. 

Вчера в два поста във Фейсбук Каролев разказа, че е издирван от служители на МВР в офисите му в София. С него се е свързал, за да разбере къде е, и служител на МВР. Под публикациите си сам обяснява, че е в Разлог и даже и направил планински преход, в което не виждал нищо незаконно, пише БНР.

Според прокуратурата обаче Каролев е предприел пътуване до друга област в нарушение на заповедта на здравния министър за ограничаване разпространението на коронавирусната инфекция.

След проверка на декларацията, която той показал на съответния КПП, станало ясно, че е подписана от самия Каролев и с нея той се самокомандирова в хотел в Разлог без неотложни причини.

От публикациите и коментарите му във Facebook пък прокурорите правят извод, че той демонстративно е проявил незачитане на установените правила и мерки, издадени против разпространението на заразна болест.

От Софийската районна прокуратура предупреждават, че ще реагират и занапред по същия начин на всеки случай на безотговорното отношение и нежелание да спазват въведените в страната ограничения и мерки в условията на извънредното положение.

С влизането вчера в сила на Закона за извънредното положение за нарушение на карантина в условия на пандемия наказанието е до пет години затвор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каролев е абсолютен ***, но все пак е с няколко класи над каскета. Освен, че в случая не е нарушил нито една буква на член на действащото и извънредното законодателство.
49
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя антипатяга си е направил сметката. Да не стане накрая, че това ограничаване на пътуванията със заповед на здравния министър е незаконно и, че може да се случи само с решение на министерски съвет с подпис на премиера.
48
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каролев Ви показа цялата безсмислица от издаването на декларации за излизане от градовете!Власта само стъжнява живота на българина ,без да има никакъв смисъл от това.Така или иначе се задръства движението ,та по-добре е да се измерва температурата на всички излизащи и влизащи в градовете,както се прави това на летищата.Така поне има вероятност да се хване някой заразен.
47
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не само нема го осъдят. Той ще ви осъди. А някакви адвокати с нам си колко стаж авторитетно коментираха тука че немало как да се измъкне Каролката... Е го на, с финес!
46
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов,време да покажете,че извънредното положение не е само един лист хартия! То трябва да се спазва от всички НАС,независимо дали става въпрос за обикновеният Българин или за шутове като Каролев! Малка справка какви са мерките срещу неспазване на лице поставено под карантина:Затвор до пет(5)години и глоба до 50 хиляди лева!!!! Вие сте на ХОД!
45
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 49Той да влезе да лежи, па нека съди, като му пръснат д-то
44
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Противен нагаждач и ***, да не би да е над закона!? Максимална глоба и арест за 72ч!
43
2
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Да беше отишъл да дари 100-тина лева на някоя болница, вместо да ги дава за път и да прави разходи на полицията.
42
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щял да съди държавата и за съжаление ще я осъди. Ако обвинението е само заради това, че сам си подписал командировачното ще я осъди не, ами два пъти даже кой преценява кои причини са неотложни.
41
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заслужава да влезе в мазето повече от бившия министър на екологията Нено Димов!Онзи го вкараха за безстопанственост и липса на контрол,а този за рекламата на наглостта си, е наложително да му прави компания!
40
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега да видим има ли прокуратура и съд.Ако този него затворят,според новия закон,всеки ще прави ,каквото си иска.
39
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва по закона да се осъди за нарушаване на карантината. Стига сте го показвали и толерирали този т ъ п а к про тивен.
38
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо не могат да му направят хотела е негов той е собственика от кой да иска бележка ще му тръцнят на краставичката
37
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Неговото поведение е удар върху извънредното положение,законите,реда и сигурността! Наглостта му е еманация, какъв багаж имат самозабравилите се,тези имащи се за повече от обикновения човек. Затова трябва да се подхожда НЕобикновено строго към юнаци като Владко,изпробващи търпението на държавността!
36
2
 
8
 
! Отговори
бай Ламби преди 4 години
Да го мушкат в една килия с ония сополанко къв беше тамммм...ааа...Бахаров ли беше.... май да,Явор Бахаров.И той се подвизаваше по Банско-разложкият регион.Единия ша учи другия на икономика и финанси, а другия ша учи първия на театрално майсторство. Пфффф....смяяяях...и двамцата юнаци са гола вода по специалностите си.
35
1
 
4
 
! Отговори
бай Ставри преди 4 години
Да го освободят, при условие, че ще млъкне
34
0
 
9
 
! Отговори
планинар преди 4 години
Това същество, което облизва на Ковачки ..... трябва да се вкара на топло и за дълго.Там ще му хареса.
33
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хора четете преди да пишете, че тоя е ***.елен е ясно, но са го задържали защото сам си е подписал бележката за пътуване в друго не виждам да са го обвинили, ами като той си е шеф на фирмата му кой да му разреши да пътува, кмета ли???
32
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вие забравяте ,че Каролев е агент на ДС и е имунизиран за всичко! От съвест, чест и вируси....
31
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
максимално наказание,такива арогантни и самонадеяни типове са най-опасни,браво на полицията!!!