Доц. Мангъров: Всички ще изкараме вируса, но в 99% няма да умрем

Той обяви, че си е правил бърз тест и той е бил отрицателен
30 мар 2020 20:05, Нели Христова
139
Доц. Мангъров: Всички ще изкараме вируса, но в 99% няма да умрем
Снимка: БГНЕС

"Нямам никакъв търговски интерес към т. нар. бързи тестове. Декларирам го официално. С инфекциозни болести се занимавам от 38 години". Това каза доц. Атанас Мангъров, част от Медицинския съвет към кабинета пред bTV.

По думите му един заразен започва да отделя вирусите в околната среда 4-5 дни преди да се появят клиничните симптоми и ги отделя до 20-30 дни след симптомите. „Такива клинични симптоми има при 20% от случаите, при всички останали, когато те са заразени отделят вируси, без да знаят. Този тип болни могат да се уловят или с PCR или с имунно-флуоресцентни тестове(бързи тестове)“, каза Мангъров.

Експертът заяви, че е изключително важно да се намерят следи от вируса в кръвта на заразените пациенти. Това се установява с тестове за антитела и може да се установи в кой ден от инфекцията е даден пациент.

"За да контролираме един епидемиологически процес, ние трябва да го изследваме. Ние трябва да сме наясно какво се случва. Когато не направим изследване, ние ще откриваме вторични и третични случаи – хора, които са заразени от хора, които не сме открили. Сега изолирам всички вкупом, което не е добре", добави експертът.

 Заповедта на Ананиев трябва да се спазва, но личното ми мнение е, че маските не са много надеждни= Хиляди пъти беше казано, че тези маски нямат особен ефект, освен психологически. Те създават измамно чувство, че човек е защитен, а това не е така - все едно да си сложите метални решетки на прозореца и да се надявате комарите и мухите да не влизат в стаята. Но заповедта трябва да се спазва".

"Бързият ми тест за вируса е отрицателен", съобщи още самият той.

"Нека хората се успокоят, така или иначе всички ще го изкараме коронавируса - допълни доц. Мангъров. - В 99 на сто от случаите няма да умрем. Шансът е съпоставим с този да преживеем обикновен грип".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
1
 
21
 
! Отговори
manwithnoname преди 4 години
Мисля, че е добре да чуваме и различни мнения вече. Действат ми ободряващи, а не само ту единия генерал ти другия генерал и да ми размахват с пръст какво трябва да правя...Живи и здрави всички и наздраве :)Ще се опрайм все някога!
85
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега завалиите като се пооправите от страха и паниката и като останете без работа дано се осъзнаете и се махнете, защото от вас полза няма.
84
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Реалиста превъртя глупомера с тая формула!
83
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя е такъв кух налъм Че и метач не бих го направил
82
0
 
6
 
! Отговори
Винету преди 4 години
#чаобойче
81
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТВърденията на доцента се опровергават от това, което се случи в Китай - там не всички се заразиха от коронавируса и епидемията беше овладяна. Когато на епидемията се даде възможност да се разпространява безразборно -става като в Италия, където се заразиха сигурно един милион, а умряха над 10 000 души. В момента се избистрят начините за лечение на ковид, а това значи, че от тук нататък заболелите ще имат повече шансове да бъдат излекувани
80
4
 
8
 
! Отговори
СДС преди 4 години
Добър вечер, Тъпири!
79
1
 
17
 
! Отговори
до 82 преди 4 години
Благодаря ти за коментара. Аз карах в средата на февруари грип с кашлица и висока температура, няколко дни. Половинката го изкара седмица по късно, също с много отпадналост. Странното беше , че имаше кашлица с болка, а аз по-принцип никога не карам грип с кашлица. Децата без симптоми. Мисля си, че го изкарах това нещо. Трябва да отида и аз да сканирам анти-телата. За колко време излиза резултатът?
78
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво 74. Вие разсъждавате абсолютно правилно. Тази формула е изразител на на успеваемостта на медицината да се справи с проблема, както и на опасността на тази зараза. Вируса е изключително смъртоносен. Над 40% смъртност. 1-2 % смъртност за сега са мечта. То може и да стане, но по нататък, когато вируса отслабне, когато медиците напреднат в способността си да лекуват и т.н. От една седмица пиша че се броят само приключените случаи - т.е. оздравелите + умрелите. Другото не се взема под внимание
77
2
 
5
 
! Отговори
Тъпомер преди 4 години
Абе реалист абе математик нещастен,я да видим едни други проценти,заразени 0.1% умрели от тях 0.03%,значи 99,9% от умрелите са от други болести ама на тях майната им,и да бих подписал декларация,слагай си маската и влево.
76
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Правих си тест, имам антитела за ковид, доста странно. Средата на януари кашлях и имах температура, странното е, че тогава не съм заразил никой. Не беше нищо страшно, само дето не спях от кашлица. Верояно огромен брой хора са го преболедували
75
4
 
10
 
! Отговори
до Реалист преди 4 години
44.4% била смъртността? Ти си много зле с математиката. Това не са прости числа както ги възприема главата ти, а функции във времето. Естествено в началото почти няма излекувани.
74
0
 
3
 
! Отговори
54;55;56 преди 4 години
Общо им давам 35 години. По мисловно развитие - общо 17 години. Няма ли родителски контрол?
73
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фалираха туризма навсякъде по южните държави, които са и най-закъсали с бюджета. Има смисъл в цялата работа - Меркел да плаща репарации за ВСВ.
72
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днес не умря никой с коронавирус, но пък умряха 300 без коронавирус (толкова умират средно в БГ по данни на НСИ).
71
0
 
3
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Що, ти мислиш че Герп активистите само ще имат право на интубсцив ли? Ти ле ще казваш кой каква декларация да пише? Опичайте си акъла, да не ви гонят хората по улицата
70
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Подмориха се от един фалшив вирус и театрото на комунистите в Китай, Италия и Испания. От комунисти хората добро ге са видяли.
69
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Противопоставям се на домашния арест и полицейщината в нашата държава ако има такава.
68
28
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
Престанете да говорите на ангро глупости. Кой е затворил държавата? Като целия свят е така, че и по-зле. Този пелтек ли е най-умен в света. Къде видяхте 1% смъртност. Тя се измерва навсякъде на база излекувани, не на база заразени. Починали / излекувани + починали х 100. За България е 8/18 х 100 = 44.4%. Добре ли ви се струва? Близо ли е до 1%. Предлагам, който твърди, че вируса е безопасен да подпише декларация, че ако се наложи лечението му се отказва от него. Да преброим смелчагите в чата.
67
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Простащината трепе.